Sangria !

Pentru astăzi nu aveam, sincer, nimic pregătit! Aveam pentru mâine și poimâine, dar nimic pentru azi! Și totuși.. mi-am zis că dacă tot am devenit mai activă cu tot felul de subiecte diversificate pe aici, nu ar trebui să las ziua de marți așa .. goală…! Marțea trecută a fost una măreață.. mi-a adus 262 de vizitatori pe blog! Așa că azi m-am hotărât să-i dau de băut ceva ales! Cinstesc ziua de azi cu Sangria! Și dacă tot cinstesc ziua de azi, am să vă cinstesc și pe voi învățându-vă cum să o preparați ( foarte simplu).. ca de v-aș servi eu… dar mai mult de o poză nu am cum 😦 !

Istoric: mai întâi am să vă spun câte ceva despre această băutură, un scurt istoric! Sangria este o băutură de origine spaniolă și portugheză pe bază de vin. A apărut în Peninsula Iberică, consumându-se apoi în Spania și Portugalia încă din secolul al XIX-lea.  Sangria este și băutura „fiestelor” latino. În unele regiuni mai este cunoscută și sub denumirea de zurracapote sau zurra. Numele de Sangria înseamnă sângeriu, astfel pentru prepararea ei este nevoie în primul și în primul rând de vin roșu.

Ingrediente: vinul roșu, fructele, apa minerală, coniac/vermut/lichior, rom/gin, miere/zahăr. Ca și fructe se folosesc în special citrice: portocale, lămâi, grapefruit, mere, pere,ananas,kiwi, pepeni, căpșuni,piersici,prune se pot adăuga și boabe de struguri. NU TREBUIE PUSE TOATE DACĂ NU AVEȚI! Aici rețeta poate fi diversificată în funcție de fructele pe care le aveți, însă cu cât mai multe cu atât mai bine.

Mod de preparare: pff.. poate fi preparat în N moduri, nu există ceva standardizat, dar să vă zic totuși cantitățile mele. La 1 litru de vin am folosit: 3 portocale, un grapefruit, 4 pere,4 piersici, 4 mere, o lămâie, o sticluță cu rom, 250 ml apă minerală, 3o ml tărie de 90 de grade ( dar cei care nu aveți așa ceva tot 30 de ml de coniac/vermut/lichior trebuie să puneți), 2 linguri cu vârf de miere! Deci se pune vinul într-o carafă mare de preferat( ca să se vadă fructele tăiate), dar dacă nu aveți cred că îl puteți prepara în orice, chiar și o oală.Se taie felii/cubulețe ( după preferința fiecăruia) portocalele ( una din portocalele puse se taie fără a-i fi  luată coaja), următoarele se taie decojite: piersicile,merele,perele,grapefruit-ul, anans-ul, kiwi și se adaugă în recipientul cu vin. Se stoarce apoi o lămâie, iar zeama se  toarnă în recipient. Se adaugă apoi o sticluță cu rom și cele 2 linguri de miere și se amestecă puțin. Se pune recipientul acoperit cu un capac/farfurie în frigider și se lasă la macerat între 3 și 24 de ore ( după răbdarea fiecăruia). După ce este scos din frigider se adaugă 250 ml de apă minerală și 30 ml de coniac/vermut/lichior. Se amestecă puțin și se poate servi!

Mod de servire: Se prezintă într-o carafă pentru aspect, să se vadă frumos fructele acum ”însângerate”. Se toarnă băutura în pahare( de preferat fără fructe, dar aici iar depinde de gusturi, puteți turna și câteva cuburi de fructe). Se pune în pahar multă gheață și NU SE BEA CU PAIUL, dacă nu vreți să vă îmbătați 😀 ( depinde de preferințele fiecăruia).

15 gânduri despre &8222;Sangria !&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s