Prăjitură cu fructe !

1  Septembrie! Prima zi de toamnă din 2012! Sâmbătă! Weekend! Primul weekend din această toamnă! O dulce zi de sâmbătă! Iar toate cele precizate mai sus trebuie imortalizate într-un moment de bucurie, nu? Ei bine cum altfel am putea să facem asta, dacă nu prin servirea unei prăjituri? Așadar, astăzi vă servesc cu 3 in 1 ”bucate” poze de prăjitură și o rețetă!

 

Ingrediente:  fructe ( prune, caise – am folosit eu; se mai pot folosi mere, pere, piersici, sau ce aveți la îndemână), smântână (400 g), zahăr (200g), făină (500g), 3 ouă, o lămâie, praf de copt și puțină sare.

Mod de preparare: se taie fructele cubulețe sau pe jumătate, depinde de fruct ( prunele pe jumătate pe lungime, caisele cuburi/dreptunghiuri, iar caisele se și decojesc) și se pun într-un castron. În alt castron se pun cele 200 de g de zahăr împreună cu cele 400 g de smântână și se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă. Se adaugă apoi pe rând cele 3 ouă, amestecându-se până la omogenizare după adăugarea fiecărui ou. Apoi se cerne pe o suprafață de hârtie curată cantitatea de făină (500g), se pune peste praful de copt, se amestecă puțin pe hârtie și apoi se adăugă treptat făină peste actualul conținut, amestecându-se până la omogenizare. Se pune puțină sare și se rade o lămâie, amestecându-se încă puțin. Punem aluatul într-o tavă unsă cu ulei și tapetată apoi cu făină, întinzându-l bine în tavă. Peste jumătate de aluat punem un sortiment de fructe cu fața în jos ( prunele în cazul de față), iar pe cealaltă jumătate de aluat punem celălalt sortiment de fructe ( caisele în cazul de față). Băgăm tava în cuptor ( ce a fost aprins cu circa 3-5 minute înainte) și lăsăm tava în cuptor 40 de minute. După ce este scoasă tava din cuptor se lasă prăjitura să se răcească.

Mod de servire : După ce s-a răcit prăjitura, se presară zahăr pudră peste și se taie cuburi ( după fructe).

Poftă bună, să aveți!

20 de gânduri despre &8222;Prăjitură cu fructe !&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s