Fără net – mai aproape de natură :)

Până acum râdeam de pățaniile lui Narcis din blogosferă, iar acum râd de propria-mi pățanie. Parcă e altfel când simți pe pielea ta toate cele și nu doar printre rândurile celorlalți. Ei bine, când mi-am propus să-mi fac timp mai mult pentru a mai scrie ceva pe ici pe colo și a mai închega câteva posturi de weekend, romtelecomul ( sau cel puțin așa credeam la început) mi-a stricat planurile mele de weekend și m-a obligat să-mi fac de lucru numai printre caietele de școală dar datorită acestei pățanii trebuie să recunosc că m-am bucurat mai mult de aerul proaspăt și rece de toamnă.

Vineri după-masă fericită pentru venirea weekendului pierdeam timpul aiurea pe net și încercam să scriu ceva pentru România este Most Wanted  pe MWB, când mă trezesc că pică netul. Opresc modemul mufez cablurile repornesc. Merge. Nu mare mi-e bucuria că peste o oră pică din nou și de data asta pică de tot. Bine nervii mei asupra serviciilor lor au ajuns deja la maxim având mereu discuții contradictorii cu operatorii lor needucați și mereu neinformați asupra oricărei situații minore sau majore. De data aceasta a sunat tata ca să afle că nu este nimic în neregulă, netul merge perfect și că în 72 de ore nu intervine nimeni mai ales că vine weekend ( dacă ar fi o firmă respectabilă ar trebui să aibă operatori 12/ 24 dacă nu 24/24) mai ales pentru firmele cu tură de noapte. Cum sunt ei mereu neinformați și plictisiți la telefon, de prea puține ori dând informații corecte și folositoare rezolvării unor probleme au mai rămas cu un client în minus sau cel puțin vor rămâne. Ei bine, am aflat apoi că pentru toate acestea nu Romtelecomul era vinovat ci un vecin :D. Cum a reușit un om să lase o stradă fără net? Simplu: a tăiat cablurile. Strada noastră este de 2 ani și aproape jumătate în lucru, se asfaltează, se sparge ce s-a asfaltat să bage nu știu ce conductă, asfaltează iar, apoi iarăși sparg pentru că au uitat să mai bage o conductă, iar asfaltează și în final sparg iar pentru a băga și apa pe anumite locuri pe unde au mai uitat. Pun trotuare pavate, în valuri. Cum în valuri? Simplu: în dreptul porților mici și mari se face o mini-vale, apoi urcă iar, iar mai fac o mini-vale( trotuarul ăsta mă trezește în fiecare dimineață tot urcând și coborând pe el). Apoi sparg și trotuarul că nu au făcut branșamentele. Și uite așa în final nu mai termină în vecii vecilor, AMIN. Revenind la vecin ce își făcea conștiincios branșamentul la noua instalație de apă și ce o mai fi, săpând el acolo de zor în pământ a dat de niște cabluri ale căror utilitate nu a văzut-o și nu a înțeles-o, așa că le-a tăiat, că doar ce ar căuta niște cabluri prin pământ? Cine să le folosească acolo în pământ? Nimeni nu? Și uite așa vecinul cu pricina s-a ales cu amenzi și citări în instanță pentru afectarea rețelei de telefonie și internet pe domeniul public, pentru că da, spărgea afară în stradă, nu în curte, unde nici măcar acolo nu are voie decât cu aprobare să distrugă bunurile Rometelecomului.

Deci dragii mei, dacă găsiți cabluri ”aiurea prin pământ” să știți că utilitatea lor este acolo undeva și NU, NU se găsesc degeaba prin pământ! Nu puneți oamenii să muncească în plus pentru voi, să înlocuiască atâtea surse de la o singură tăietură ce a ars toată rețeaua. Însă ar trebui să fiu recunoscătoare faptului că sâmbătă am stat toată ziua ( sau cel puțin aproape toată) numai afară și nu cu nasul în laptop.

6 gânduri despre &8222;Fără net – mai aproape de natură :)&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s