Cuvinte cu și fără sens!!

Mai întâi culorile. Apoi oamenii și un mic adevăr: vei muri. Așa văd eu de obicei lucrurile, sau cel puțin așa încerc să le văd. Încerc cu toată onestitatea să fiu veselă cu privire la acest subiect, moartea, deși majoritatea oamenilor sunt stânjeniți să creadă în mine ( un copil), în ciuda tuturor protestelor mele. Cu siguranță pot fi veselă. Pot fi amabilă. Agreabilă. Afabilă. Și astea sunt doar câteva cu litera A. Doar nu mă ruga să fiu drăguță( nu se merită). Drăguță începe să nu mai aibă nimic de a face cu mine. Vă îngrijorează acest lucru? Vă îngrijorează faptul că nu veți primi lucruri doar de dragul de a le primi? Insist să nu vă fie teamă, pentru că sunt dreaptă mai presus de toate. Drăgălășeniile nu mai există în ziua de azi decât sub forma lingușelilor și a acțiunilor de fațadă, a prefăcătoriilor zilnice omenești. Acum aș dorii calmitate în ciuda amenințărilor precedente. Nu sunt violentă, nu sunt răzbunătoare, sunt doar un rezultat al societății.

Societatea, societatea e formată din oameni. Oameni  ce observă culorile unei zile numai la sfârșit și la început, dar pentru mine este destul de clar că ea combină o multitudine de nuanțe și tonuri, cu fiecare moment care trece. O singură oră poate consta în mii de culori diferite. Galbenuri ceruite, nuanțe de albastru pătate de nori, nuanțe de verde împletite, de griuri,  de roșu, nuanțe de viață întipărite în vânt. Întunecimi de nepătruns. În domeniul meu mi se pare important să le observ, să le deslușesc și să încerc să le înțeleg ( ultima neavând un rezultat satisfăcător). Însă oamenii… oameni sunt preocupați să se închidă în rutina zilnică, să se lase orbiți de ea. Nu sunt atenți la micile detalii ce îi înconjoară. Sunt mult prea preocupați de de intrigi, de critici, de bani, de supraviețuire prin suferința altora. Oamenii sunt prea ocupați să se certe, să se urască, să se invidieze, să se mănânce unii pe alții mai rău ca animalele. Uneori.. cred că animalele au instincte mai apropiate de idealul uman decât au oamenii. Însă astea sunt doar niște păreri 🙂 păreri ale persoanei din mine ce refuză cu desăvârșire să mai fie drăguță, să-i mai pese .

11 gânduri despre &8222;Cuvinte cu și fără sens!!&8221;

  1. Imi place stilu pe care l-ai adoptat. E ceva hmm..deosebit. Asta e cuvatntul! Eu sunt fan : culoare si tot ce tine de ea! Ai mare dreptate. Mergeam zilele astea pe strada si ma uitam la cat de frumos poate sa fie cerul. In fiecare dimineata e ceva schimbat acolo. Iar indiferenta este cuvantul care ne caracterizeza. Si doare. Cand te gandesti ca ratam 97% din ocaziile care ni se ivesc.

  2. Superb articolul, super de tot !
    Ai mare dreptate, poate prea mare !
    De obicei persoanele care gandesc asa sant persoane speciale
    cu un suflet bun si open mind, la care nu prinde vrajeala ieftina de nici un fel!

    • iti multumesc pentru cuvintele spuse.. poate ai dreptate… dar uneori persoanele care gandesc asa sunt persoane care nu mai cred in nimic si sunt cuvinte ce exprima doar ceva ce exista insa datorita noua tine de domeniul perfectiunii de neatins 🙂

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s