Gânduri suspendate :)

Am primit de curând o cărticică interesantă cu tot felul de citate, gânduri suspendate undeva și culese de cineva. Am fost tare bucuroasă când mi-a picat în mâini. Am citit-o cu sufletul la gură. Treceam interesată de la un cuvânt la altul, iar fiecare cuvânt îmi aducea câte o licărire în priviri. M-au atras paragrafele mici și pline de tâlc, de frumusețe. Bine… trebuie să recunosc că înainte de toate astea m-a atras coperta. Îi inspira ceva plăcut sufletului prin caligrafie și imaginea din centru, iar mai apoi conținutul a adus un plus a ceea ce tocmai primisem într-o clipită.

Și dacă mie mi-a plăcut, am să încerc ca din când în când să postez aici câte un citat din mica mea cărticică, un citat care să mă reprezinte într-un fel sau altul în momentul respectiv. Astăzi am să încep cu primul ce mi-a atras atenția în mod deosebit, cu primul ce a a avut un impact suprem asupra mea 🙂 :

Gândurile nu mor niciodată, se zbat până se lasă adormite sub acoperământul altor iluzii ale imediatului … Gândul meu – un fel de punte suspendată.

Era primul citat din carte. Primul citat pe care l-am citit chiar pe stradă, unde am primit cartea. M-a încântat, așa că l-am reciti și recitit și recitit… și parcă de fiecare dată îi găseam un alt tâlc, un alt înțeles.. alte semnificații. Literele parcă prindeau pur și simplu alt contur în fața ochilor mei plini de necunoscut. Mii de gânduri păreau să-și facă apariția în mintea mea. Frumoase. Urâte. Jucăușe. Rapide. Cât adevăr țineau sub a lor formă acele câteva cuvinte. Câte sentimente… trăirile fiecărui om în parte sunt concentrate acolo, în 2 fraze. Ne lăsăm într-adevăr toate gândurile sub presiunea celor prezente și cele prezente sub cele viitoare, fiecare gând rămânând suspendat undeva printre mii de alte gânduri, așteptând parcă ocazia să mai coboare măcar o dată în mintea mea, a ta, a lui, a ei, a oricui 🙂 . Încercăm cu fiecare gând al prezentului să le comprimăm pe toate cele anterioare, să le distrugem încet încet…. însă ele rămân suspendate în inconștientul nostru infinit, urmând să răbufnească toate într-un vis sau printr-o amintire, prin cuvinte sau unde melodice.

Cam atât am avut eu de zis pe ziua de azi, într-o sâmbătă cețoasă în care gândurile mi-au răbufnit printre neuroni mai multe ca niciodată, mai intense ca altădată.

7 gânduri despre &8222;Gânduri suspendate :)&8221;

    • Buna Gabi! Bine ai venit pe blogul meu! Din pacate nu stiu daca se gaseste prin librarii dar ma pot interesa.. insa sunt slabe sanse sa se gasesca.. cred ca au fost scoase doar cateva exemplare 😕 insa dupa cum am mai spus ma pot interesa 🙂

  1. Crtea aceea…Cred ca valoreaza mai mult pentru tine , a fost o clipa de fericire cand iti puneai atatea intrebari de forma ,,unde am gresit oare?” . Vreau sa-ti recomand o carte pe care o citesc eu acum , se numeste ,, Niste raspunsuri ” si este scrisa de Mihaela Radulescu. Crde-ma nu ai sa regreti daca o citesti.

    • Exact.. cartea aia.. a picat la momentul potrivit în mâinile mele… si poate de aceea o și prețuiesc atât de mult.. și i-am găsit un loc undeva acolo.. într-o parte din mine… Am să citesc cartea recomandată de tine cu plăcere… :* poate mi-o împrumuți chiar tu..

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s