Black Friday

Blogosfera și nu numai, este împânzită de astfel de articole. Unii sunt înebuniți după această zi, alții abia așteaptă să treacă, iar alții să nu vină deloc! Personal, despre black friday nu am nici o părere, nici bună, nici rea. Pentru mine e pur și simplu o zi ca oricare altă zi. Pentru alții e o zi plină de nebunie și îmbulzeală, cu oameni ce se calcă în picioare pentru cine știe ce lucru mai mult sau mai puțin important.

Black friday sau vinerea neagră, pe românește, are ca scop ieftinirea tuturor produselor din magazine ce sunt date spre vânzare cumpărătorilor. Această zi de Black Friday a pornit de la americani și avea ca scop vinderea tuturor produselor într-un timp cât mai scurt pentru înlocuirea unor stocuri ce nu au avut prea mare succes la  public din diferite motive. De atunci Black Friday  se îmbină perfect cu ziua Thanksgiving ce are ca scop scoaterea la iveala a unei părticele cât de mici, de bunătate, din noi.

Cunosc mulți oameni ce pentru ziua de mâine s-au pregătit din timp prin strângerea banilor pentru cât mai multe cumpărături ce pot fi încadrate în ziua de ”black friday” sau nu și au chiar o ” lista magazine black friday”. Spun ce pot fi încadrate pentru că, dacă în sistemul occidental se practică black friday în mod corect, ei bine prin România trebuie să fim sincer și să spunem că lucrurile stau puțin altfel. La noi există într-adevăr magazine ce micșorează prețul din cel inițial cu ” X %”, dar și magazine ce  la prețul inițial adaugă ” P % ” iar apoi scad  un” X%”, prețul devenind astfel tot cel inițial sau chiar mai mare, dar niciodată mai mic, pentru că nu ar fi în avantajul comercianților. Astfel populația este din nou păcălită, după cum s-a obișnuit să fie zi de zi de atâția ani încoace.

Eu una, nu m-am omorât să strâng bani pentru această zi, pentru a face vreo vânzare vreunuia dintre comercianții de pe piața din Târgu Jiu, pentru că sunt convinsă că prețurile ( în afară de Lidl, unde de obicei sunt mici și au produse de calitate) vor fi foarte mari, mai mari ca de obicei, puse pe niște lucruri cu o calitate destul de proastă sau chiar foarte proastă. Însă nu pot spune că nu sunt curioasă de ce voi găsi pe piață de Black Friday și voi colinda câteva magazine, în speranța că se va merge și la noi pe principiul acestei zile.

Voi ce veți face de Black Friday? V-ați propus să dați buzna în magazine pentru a cumpăra cât mai multe chestii sau nu?

Această prezentare necesită JavaScript.

sursă youtube ( user kopret )

7 gânduri despre &8222;Black Friday&8221;

  1. Frumos Danuta 🙂 Desi eu am strans bani pentru bf ;)) Nu de alta dar simt nevoia sa cumpar ceva . Anul acesta cei de la eMAG si evoMag au promis ca nu o sa se mai repete incidentul d eanul trecut cand au ramas blocate serverele iar dupa mai bine de 2 ore nu mai erau produse pe stoc ;))
    M-am pregatit pentru noaptea asta cu 2 energizante si cu exercitii de click !

    • uuuu… frumos! Bravo și spor la cumpărat! E bine să faci asta când ști ce vrei să cumperi.. eu spre exemplu habar n-am.. poate nu aș ști ce să iau mai repede și aș pierde tot.. așa că eu mai bine la noapte dorm!
      Acum.. Grizzly, îmi pare foarte familiară porecla… și mai ști și cum mă cheamă.. și totuși.. eu nu știu cine ești 😕 ! Însă îți mulțumesc pentru primul comentariu lăsat la mine pe blog și sper că o sa mai revi și că or să-ți placă și celelalte articole 🙂

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s