1 Decembrie …

… O altă zi, un nou început. Eu una nu sunt o fire patriotică, pentru că societatea nu asta m-a învățat să fiu, așadar pentru mine, ziua de 1 decembrie reprezintă doar începutul iernii. Poate ar reprezenta și Ziua Națională, dacă măcar în această zi s-ar uita de partidele politice, de credință și de culoarea pielii, dacă 1 Decembrie ar însemna doar ROMÂNIA, cu oamenii ei, cu locurile ei, cu peisajele ei! Însă nu, azi e o altă zi pentru partidele politice, o cursă între care aduce cei mai de seamă artiști, între care a organizat cea mai frumoasă paradă ori care partid a decorat mai frumos orașul, ori care a dat mai multe găleți, fulare, mănuși, ouă, făină, zahăr și alte cele.

De 1 Decembrie ar trebui să ne gândim doar la anul 1918 și la cei ce și-au dat viața ca noi să avem o țară unită, la cei ce au ținut cu dinții și de ultima bucățică de pământ cuvenită, la cei ce acum probabil să răscolesc în mormânt când văd de acolo de unde or fi ce au făcut urmașii lor cu țara asta.

1-decembrie-dezbateri-libere-20071

Eu, nu sunt mândră de ceea ce înseamnă România cu oameni, eu sunt mândră de ceea ce înseamnă România fără oameni, sunt mândră doar de frumusețile pământului ei. Sunt mândră de flori și miresmele lor, sunt mândră de munți, de dealuri, de văi și de minunățiile lor, sunt mândră cu râuri și fluvii, cu marea și delta. De oameni nu pot fi mândră. Oamenii sunt răi, meschini, urâți la suflet și la minte, invidioși, egoiști și plini de ură. Oamenii sunt dornici de a avea cât mai mult, de a-i călca în picioare pe ceilalți. Oamenii nu mai au sentimente, oamenilor nu le mai pasă. Cum aș putea fi mândră cu o astfel de majoritate? ( pentru că trebuie să recunoaștem că există și oameni ce ne-au ridicat țara în fața celorlalți, oameni de care da, sunt mândră, oameni precum: olimpicii, scriitorii, cântăreții buni ș.a.)

Voi în ce fel sunteți mândrii de România?

sursă youtube ( user traluluable)

4 gânduri despre &8222;1 Decembrie …&8221;

  1. Eu sant mandru ca mai exista oameni care nu sant mandri de cei care se calca in picioare pentru un carnat cu fasole, pentru o tigaie inutila si o sarmaua !…

    Si astept cu nerabdare ca si Romania sa serbeze ca zi nationala Ziua Independentei, asa cum fac tarile civilizate, tari a caror cetateni nu se calca in picioare pentru mancare si nici pentru tigai !

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s