Despre statistici și comentarii

Voiam să vă vorbesc de ceva timp despre acest subiect, însă niciodată nu am făcut-o. Așadar, vă vorbesc astăzi despre asta datorită întrebărilor ce mi-au fost puse de către apropiați și nu numai.

De ce nu am comentarii pe blog? De nu am sute sau mii de vizualizări pe zi? Cum să le obțin pe toate acestea? Și mai ales, cum să le obțin constant?

Ei bine, pentru toate acestea e nevoie de subiecte diversificate ori un blog cu o anumită tematică, de care să fie interesați oamenii dintr-un anumit domeniu. Posturile trebuie să fie cât mai consistente și cât mai bine prezentate cititorului, astfel încât și tu ( cel care scrie) și cel care citește, să fiți atrași de conținut. De asemenea, pentru ca vizitele să fie constante, este nevoie de publicări zilnice, stabilirea anumitor ore și a anumitor categorii de posturi. Consider că cel mai important e să scrii ce îți place, nu ce crezi că ar vrea ceilalți, pentru că mereu se vor găsi oameni cu aceleași pasiuni ca ale tale, aceleași gânduri, aceleași sentimente și aceleași idei, important e să vă găsiți reciproc în lumea asta infinită a internetului :)… și bine înțeles este nevoie de puțină publicitate: Facebook/Twitter și bine cunoscutele indexări google :). O temă plăcută a blogului, un background bine ales va face întotdeauna cititorul să se reîntoarcă pe pagina ta, însă nu uita, acea temă trebuie să fie nu doar pe placul celorlați ci și pe placul tău :).

Personal, nu mă omor după vizite, ori după comentarii. Pentru mine blogul, a devenit un loc în care îmi împărtășesc pur și simplu gândurile, ideile, sentimentele, un loc în care mă descarc, dezbat subiecte, un loc în care cunosc și descopăr din ce în ce mai mulți oameni noi și frumoși :). E un loc în care scriu mereu când am chef, cum am chef și ce am chef și cu toate astea fie că postez, fie că nu, am mereu vizite :). Vizitele sunt nesemnificative ca și număr, la fel ca și comentariile. De ce și comentariile? Ei bine, nu mulți au timpul necesar să mai lase și un comentariu, nu mulți simt nevoia să se facă auziți, ori nu mulți au curajul să-și împărtășească opiniile asupra a ceea ce tu tocmai ai spus. Preferă să rămână simpli vizitatori ce te apreciază mai mult sau mai puțin pentru felul tău de a fi, pentru felul în care te exprimi și în care dezbați anumite probleme, subiecte :). Nu e important să ai 500 de vizite într-o zi iar articole tale să fie citite în întregime de maxim 50. E mai important să ai doar 50-100 de vizite, iar articolele tale să fie citite în întregime de toți cei ce ți-au călcat pragul sufletului tău virtual :).

Voi ce considerați mai important, vizitele, comentariile sau să fiți citiți în întregime  de câțiva oameni?

Untitled

21 de gânduri despre &8222;Despre statistici și comentarii&8221;

 1. Numarul cititorilor iti aduce o anumita satisfactie!Inseamna ca ceea ce scrii este apreciat de altii sau util pentru ei! Financiar nu cred ca iti aduce nicio satisfactie ( sau poate nu stiu eu lucru acesta).
  Din cate am citit ( eu sunt incepatoare, am blogul de o luna si un pic), toate aceste aprecieri, comentarii, like-uri arata PR-ul site-ului tau.PR-ul poate fi vazut o data la 6 luni!

 2. Numarul de vizite si cititori este influentat in mare parte de numarul de comentarii pe care al lasi tu pe alte bloguri, nu are cum sa stie lumea de un blog daca respectiva persoana nu viziteaza alte bloguri si nu lasa comentarii …

  Fiecare comentariu pe care al lasam la altii pe blog este egal cu o promovare a propriului blog, un avatar cat mai interesant ori shocant aduce iar cititori deoarece lumea intra sa vada ce articole se scrie pe acel blog apoi daca ai plac continua sa revina !

  Am o cunostiinta apropiata care are un blog, si avea doar 7-10 cititori deoarece ea nu comenta niciodata pe alte bloguri, dupa ce i-am spus cum sta treaba cu promovarea si a inceput sa comenteze si ea pe alte bloguri acum are mereu peste 150 de vizite saptamanal.

  La mine numaratorul de cititori este public si am zilnic peste 70 – 120, asta fara sa ma mai promovez de mai bine de 6 luni, dar deja am un cerc de prieteni cu bloguri si impreuna formam o comunitate !

  Vienela de la vienela.ro este dovada vie cum poti ajunge de la 0 la 1000 de cititori pe zi promovandu-ti blogul cu comentarii lasate pe cat mai multe alte bloguri, din fericire ea scrie si frumos si e o doamna ok iar cei care vin sa-i citeasca blogul revin mereu cu drag… dar exista si bloguri de toata jena care au cititori din cauza ca sant promovate agresiv prin sute de comentarii lasate la intimplare pe toate blogurile intilnite in blogosfera!

  • Ai mare dreptate. Și acesta este un mod foarte bun de promovare! Însă eu, spre exemplu nu-l prea practic… foarte rar las comentarii pe bloguri ( lipsă de timp) și foarte rar citesc diverse bloguri, deși le citesc, când am mai mult timp, mai multe articole :). Și tocmai pentru că eu nu practic această tactică, nu am vorbit de ea în articol, deși, sincer.. mă gândisem să o fac :).
   Mulțumesc de trecere și comentariu 🙂

 3. O mică corectură la poză: e „both”, nu „bouth”. În rest, ai scris foarte bine;)

  Ai dreptate în ce priveşte calitatea vizitelor. La fel se întâmplă şi în dreptul meu, în unele zile am foarte multe vizite, dar nu ştiu câţi citesc integral articolele. Mă uitam pe statistici şi vedeam foarte multe vizite doar de câteva secunde (şi nu cred că toţi aveau memorie fotografică – ex: Kim Peek). Bine, asta depinde puţin şi de calitatea articolelor, de aranjarea lor, de calitatea mesajului etc. Dar, în general, oamenii vor informaţia instant, nu prea mai atrage cuvintele „de suflet”/”din suflet”. Asta depinde şi de ce tip de vizitatori primeşti.

  Oricum, blogul are părţile lui bune…şi mai puţin bune (blogul poate ucide – am scris-o şi într-un articol recent de pe blogul meu). Dar, din fericire, în cazul meu şi cred că şi în cazul tău, predomină părţile bune:)

  • Pff… îmi cer scuze pentru greșeală din poză 😦 și îți mulțumesc pentru observația adusă.
   Hmm și eu am uneori multe vizite, alteori mult prea puține față de alte zile, însă cel mai fericită sunt când primesc câte un comentariu fie el pozitiv ori negativ, pentru că sunt sigură că atunci ceea ce am vrut eu să spun , mesajul meu a fost transmis în totalitate :).
   Acum, eu cred că un blog bun, foarte bun, are părți bune și părți rele în egală măsură, pentru a se compensa unele pe altele :), nu cred că e bine nici să fie prea multe părți bune și nici prea multe părți rele, cred că legea compensației este principala necesitate a unui blog și nu numai 🙂
   Mulțumesc de trecere și comentariu 😀 !

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s