De ce o astfel de moarte?

Nu înțeleg de ce oamenii trebuie să moară, nu am înțeles niciodată și nici nu cred că voi înțelege. Moartea îți răpește persoanele dragi, deci NU, nu-mi place de această moarte :)Știu că la un moment dat, oamenii tot trebuie să moară, însă de ce unii trebuie să moară uciși? Și mai ales la vârste așa de mici, cum a fost cazul copiilor din clasele primare și nu numai, din America? Oare ce suflet trebuie să ai pentru a lua viețile aproape încă neformate ale unor copilași ce abia știu pe ce lume trăiesc? Mi se pare absurd, ilogic, fără sens, de neconceput, ca așa ceva să se întâmple în zilele noastre. Credeam că am depășit de mult limitele mediocrității, credeam că trăim într-o lume modernă, în care dreptul de viață și de moarte nu îl mai avem demult asupra persoanelor din jurul nostru, fie că ne sunt apropiați sau nu.

De 2 sau poate chiar 3 zile, numai peste știrea asta dau pe net în tot felul de articole, la TV am mereu ”bafta” de a-l porni când sunt știri și când tocmai de asta se vorbește. De fiecare dată mi se face pielea de găină, la gândul că acei copilași nevinovați și profesorii lor au murit din cauza unui maniac. Oare câtă ură putea să poarte acel copil în el ca să-și fi putut omorî până și mama, iar apoi toate acele suflete nevinovate? Nu înțeleg de ce ai lua o viață care abia a început să prindă rădăcini printre ceilalți, cum poți printr-un singur glonț să distrugi atâtea vise: ale copilașilor, ale profesorilor? Cum printr-un singur glonț să lași inerte atâtea trupuri și odată cu ele să lași pustiite de suflete și trupurile atâtor părinți. Și totuși printr-un singur glonț urmat de alte zeci, să răpești câte puțin și din sufletele unui popor, poate chiar ale unei lumi întregi. Acum, au mai rămas doar zâmbetele lor din poze să mai aline totuși durerea celor dragi. Au rămas atâtea zâmbete pline de vise neîmplinite, zâmbete captive într-un cadru de poză. Păcat… păcat că noi, pentru acești criminali plătim taxe ce se duc spre închisori și le asigură lor căldurică, mâncare, tv, un pat confortabil, îngrijiri… și toate astea pe gratis…  Păcat că trecerea anilor nu a marcat nimic în viața noastră, am rămas o lume la fel de ”submediocră” ca în anii dinaintea lui Hristos :), degeaba avem tehnologie. Tehnologia nu e ceea ce ne definește, ci propriile gânduri și acțiuni ale căror consecințe se răsfrâng asupra unei întregi societăți.

Cam asta a fost ceea ce pe mine m-a marcat de 3 zile încoace. Da, poate că sunt nebună că-mi pasă, însă mă gândesc că și eu, și oricare din noi, ar fi putut fi în locul unuia din ei, pentru că nici unul din noi nu știe când se poate întâlni cu un astfel de dement ce-i poate curma într-o secundă viața, visele.

mad_world_title

sursă youtube ( user orijimi)

4 gânduri despre &8222;De ce o astfel de moarte?&8221;

  1. Nu eşti singura care s-a gândit la aşa ceva. Eu unul chiar am reuşit să-mi contrabalansez opiniile cu privire la legea armelor, nuanţând totul, plus alte detalii într-un articol amplu pe care l-am scris în urmă cu câteva zile.
    Dacă prinzi vreo 15 min. libere, te invit să-l lecturezi…scuze, ştii deja că scriu mult. 😦
    „Dezaxaţi vs criminali” se numeşte. Enjoy!

    • Hmm, ți-am spus deja că îmi place ceea ce scrii tu acolo și cum scrii. Deci 15 minute nu o să mi se pară deloc mult, pentru că timpul trece altfel când citesc ce scrii pe acolo :). Ști să îți ordonezi frumos ideile. CHiar sunt curioasa ce ai scris acolo, am să citesc chiar astă seară :). Până atunci, mulțam de trecere!

  2. eu unul nu cred că tehnologia ne face mai buni, mai umani, ba dimpotrivă; oamenii nu devin mai buni, parcă sunt tot mai răi cu fiecare zi care trece. acum, să judeci acţiunile unei minţi plecate rău la plimbare este practic imposibil; ceea ce ţie ţi se pare firesc, lui probabil i se părea deplasat, şi invers. iar dacă îţi pasă, cred că nu e nimic rău în asta, mai grav e atunci când ajungem să nu ne mai pese, să nu ne mai doară, să nu ne mai impresioneze nimic. ei zic că e o lume nebună. şi probabil au dreptate…

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s