Cirque du Soleil

Ieri am avut o zi tare încărcată. Extrem de încărcată. Școală, casă, masă, oraș casă, film și în sfârșit somn, deși tot pe la vreo 2 noaptea am reușit să adorm. În total, nu cred că am prins vreo 2 ore în cap de stat pe acasă ieri. Poate că nu e tocmai normal pentru un început de școală să stau atât de puțin pe acasă, dar ieri am decis să fiu și eu un copil cuminte, exemplar și toate cele și să le dau și eu părinților mei măcar a mia parte din ce-mi dau ei, așa că i-am scos la film. Bine, nu de ieri m-am hotărât ci de câteva zile bune, de când am văzut că rulează la cinema ”Cirque du Soleil”. Așa că am venit acasă am mâncat și am plecat înapoi în oraș după bilete. Dar acum nu vă gândiți că am fost atât de bună și binevoitoare, ziua de luni am ales-o și eu cu un scop pentru că luni la cinema e reducere, așa că biletul la un film 3D e 10 lei :D. Da, ați ghicit ”Cirque du Soleil” a fost 3D. Per ansamblu, mi-a plăcut filmul, dar hai să vorbim mai pe larg în rândurile următoare, pentru că este un film ce merită să-l vedeți :)!

 

Filmul a început după vreo 10 minute de ascultat muzică în surdină, a început frumos, cu cadrul unui circ și o fată în prim plan. Atât. Într-un final a apărut în centru cu o tentă de 3D, ieșea puțin în relief, titlul filmului ”Cirque du Soleil”, iar mai apoi am fost șocată, foarte șocată să aud în boxe titlul tradus în română. Am fost dezamăgită, foarte dezamăgită. De fel nu suport filmele care sunt dublate în limba română. Îmi place să aud vocile lor, în orice limbă, chiar și una tribală, numa să fie ale lor și mă mulțumesc cu o traducere în subsolul ecranului. Așa că tare fericită am fost să văd că majoritatea acțiunii filmului s-a petrecut pe mut, lăsându-te să te bucuri de muzica de fundal a filmului și acrobațiile circarilor dintr-o altă lume 🙂 Și dacă tot am început cu punctele slabe și ceea ce nu mi-a plăcut, vă mai spun și faptul că mai bine îl vedeți 2D, la fel ca orice alt film, deoarece diferența dintre 2D și 3D nu e foarte mare, poate doar la bani. Să vă spun acum părerea mea personală despre 3D: păi eu când mă gândesc la 3D, mă gândesc să îi văd cât mai aproape de mine, să fiu acolo în cadrul peisajului din care fac chiar ei parte, la fel ca în vise.. eu să fiu spectatorul invizibil din scenă, iar totul să se petreacă în jurul meu ori în fața mea, pe lângă mine sau chiar prin mine. Asta înțeleg eu prin 3D, iar ceea ce am văzut până acum, nu bate cu ideile mele.

 

Revenind la acțiunea filmului, căci despre asta am zis că vă vorbesc, ei bine nu sunt chiar așa multe de zis și nici nu trebuie să fie multe, că doar de aia vă propun să vă uitați la el, ca să descoperiți singuri întreaga acțiune. Vă pot spune însă că filmul se bazează pe momente din spectacolul unui circ demn de marele ”Cirque du Soleil”, ceva ce nu ai ocazia să vezi la fiecare reprezentație din oraș unde aduc găini în loc de elefanți și mai știu eu ce alte d’astea. Asemenea reprezentații să tot vezi, pentru că te uimesc cu felul în care își pot contorsiona trupul în tot felul de situații și provocări. Dar asta nu e tot și poate aici intervine partea cea mai frumoasă a filmului, intervine firul poveștii de dragoste dintre o spectatoare și un acrobat. E nevoie de o singură privire în curtea circului, fără ca vreunul din ei să fie nevoiți să se mai întoarcă, o singură privirea ca ea să fie convinsă să-i urmărească numărul de acrobație. O altă privire în timpul spectacolului. Cu subânțeles, fără subânțeles rămâne de văzut :), însă datorită acelei priviri amândoi devin captivi într-o lume a circarilor, căutându-se unul pe altul. Și tocmai atunci când sunt cel mai aproape de a se întâlni, destinul îi desparte din nou. Doar că, atunci când se întâlnesc, după numeroase ”peripeții”, nimic nu-i mai oprește să-și facă numărul, împreună și pentru totdeauna 🙂

images

Mai jos, am să vă las trailer-ul ce sper ca alături de cuvintele pe care tocmai le-am înșirat mai sus să vă îndemne spre vizionarea filmului.

sursă youtube ( user joblomovienetwork )

8 gânduri despre &8222;Cirque du Soleil&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s