Românica noastră dragă :)

Acesta nu o să fie un post aspru asupra României, pentru că de data aceasta nu am să mai vorbesc despre oamenii ce o locuiesc și-au nenorocit-o pe săraca țară și o pun mereu într-o lumină proastă atât în fața celorlalți cetățeni ai ei cât și a străinilor. Astăzi, vă voi arăta o Românie frumoasă ale cărei plaiuri merită să se bucure de tălpile a cât mai multor turiști.

images (2)

Da, avem o Românie tare frumoasă, iar străinii sunt mai conștienți de asta decât suntem noi înșine, doar de aia ”Whild Carpathia” a fost făcută de britanici și multe alte documentare ce le-au realizat despre țara noastră și dedesubturile ei, dar și documentare ce sunt în plan pentru un viitor apropiat. Avem locuri tare frumoase: avem munți, avem câmpii și avem mare, avem și-o deltă. Ce altceva ne-am mai putea dori din punct de vedere peisagistic și geografic? Vă spun eu, NIMIC! Avem toate cele 4 elemente îmbinate perfect, ce creează locuri de vis prin părțile unde încă nu a ajuns tehnologia. Avem castele, avem orașe străvechi și avem și o istorie cu care ne putem mândri (în afară de ce din ultimii ani, desigur). Avem râuri, avem defilee, avem chiar și hăuri de te pierzi în ele cu privirea. Avem obiceiuri străvechi, ce din păcate încep să piară printre nou. Avem specii variate de plante și animale pe tot teritoriul țării. Avem oameni și oameni: oameni ce merită să fie ascultați și oameni ce merită să fie ignorați… dar bine pe ăștia fiecare țară în parte îi are. Avem o limbă frumoasă și o literatură bogată în toate ariile. Avem și multă prostie, ce-i drept, dar parcă asta nu mai e un minus, pe lângă toate plusurile ce le-am enumerat deja mai sus.

Românul însă e prea snob să vadă frumusețea ce-l înconjoară chiar aici, așa că pleacă prin străinătățuri să se plimbe. Nu zic, da e frumos și acolo, foarte frumos, pentru că fiecare loc în parte are propria-i cultură și frumusețe. Dar cum poți tu român să cunoști alte locuri fără să ți le cunoști mai întâi pe ale tale? Și mai ales, cum poți să le critici pe acestea din urmă fără să le fi cercetat măcar cu privirea? Poate dacă românul ar ști câte obiective turistice poate vizita chiar în țara lui, n-ar mai pleca să le cunoască întâi pe cele de dincolo de granițe. Poate dacă ar ști că Mangalia este cel mai vechi oraș locuit permanent din România, iar Castelul Peleș alături de Castelul Huniazilor sunt în top 2 respectiv 6 cele mai impresionante castele din lume, poate dacă ar știi măcar atât și-ar dori să le viziteze. Sau poate dacă ar știi cât de impresionantă e delta? Sau cât de frumoase sunt valurile mării în fiecare anotimp? Sau cât de frumoase sunt crestele munților înzăpezite sub fiecare apus și răsărit de soare? Sau poate dacă ar  ști că Sibiul e capitala europeană? Sau poate dacă ar ști că fiecare oraș în parte ascunde frumuseți și o istorie aparte? Sau poate dacă și-ar coborî ochii asupra fiecărui peisaj din afara orașelor?Sau poate dacă ar știi că anual mii de turiști străini ne calcă pragul? Poate dacă toate astea s-ar întâmpla și am cunoaște câte ceva despre obiectivele turistice, am vizita cu toții România dintr-un capăt în altul 🙂

Așa că, îndemnul meu de azi e:

”Vizitați fraților ROMÂNIA!”

Have fun,

Pishky :)!

sursă youtube ( user StiriBucuresti )

***Dacă ți-a plăcut articolul și întregul blog, dă-i un like pe facebook  AICI, să fii mereu la curent și să mai afle și alții de el. Mulțam fain!***

6 gânduri despre &8222;Românica noastră dragă :)&8221;

 1. Buna ziua,
  Ma numesc Violeta si azi v-am descoperit -nu am nici un merit, voi m-ati descoperit pe mine pe portalul „toateblogurile” si va multumesc. Am citit doar cateva articlole si va martirisesc ca-mi plac foarte mult- de aceea am decis sa va scriu si sa va urmaresc de acum incolo. Mult succes in continuare!

 2. Da, sunt de acord cu tine pana la un punct, si anume acela ca avem toate formele de relief. Am batut Europa asta si cu piciorul si cu cauciucurile in lung si-n lat. Europenii au o adevarata manie in conservarea fiecarei pietricele care are o oarecare istorie. Crede-ma ca manastirile din nordul Moldovei sau cetatea Neamtului nu ar impresioana un spaniol. Am batut si Romania in lung si-n lat, in armata sau nu, si o cunosc foarte bine. Nu stiu ce topuri ai vazut tu, dar castelul Peles mi se pare mult mai micut decat cel din Melk, in Austria, de exemplu. Si mai incarcat de istorie. Iar cel din Bran, hai sa nu ne pacalim, ok? Acolo e vorba de legenda lui Dracula pe care, deatfel, nu o putem gestiona destul de eficient, se pare. Ca sa ma refer doar la Spania, tara in care traiesc: apeductul de la Segovia, vechi de 2000 de ani, puzderia de biserici de peste 1500 de ani vechime, cladirile vechi ale Madridului, etc,… Spaniolii isi conserva la perfectie absolut tot ce inseamna istorie. Noi? Ce? Centrul vechi, care a fost demolat ca sa faca loc la 200 de carciumi? Dezvoltarea ”inside” a Bucurestilor? Popi care nu sunt capabili sa ghideze un grup de turisti straini in propria manastire? Haida-de ! Pierdem bani cu miliardele pe an si oamenii mor in tara lor de lipsa conditiilor de trai.

  • Da, ai și tu dreptate cu anumite chestii, însă după cum am zis nu voi critica romanii de data asta în acest post ( am făcut-o cu ceva posturi mai jos și o fac mereu… asta în legătură cu sfârșitul comentariului tău).
   Pffff, după cum am zis și în post fiecare țară are cultura ei, frumusețea ei și nu neg asta pentru că o știu :). Însă, am cunoscut destui străini, poate nu mai mulți ca tine, însă cei pe care i-am cunoscut au rămas impresionați de frumusețea naturală a plaiurilor noastre. Atât, natura i-a impresionat? De ce? Nu pentru că nu ar avea-o sau pentru că a lor e mai urâtă, nu, ci pentru că a noastră ”are ceva special, ceva aparte”. Cunosc străini care au fost impresionați până peste cap de mănăstirile din Moldova și nu numai. Problema este, că mă faci să revin la români, că noi suntem prea proști să investim în țara asta, în frumusețile ei și în turism, ne place să ne lăfăim în bani și să facem biserici cu turnulețe și lumini ca în Las Vegas :).
   Despre top, ei bine e dintr-o carte cu topuri geografice. Iar pentru străini, din ce știu eu de la ei, contează cum se simt acolo, în interior… nu cât de imens e, sau cât aur are.
   Mulțumesc de trecere și comentariu. Te mai aștept 🙂

 3. Felicitari pentru articol! Am sa adaug doar ca ar trebui sa povestim cat mai des despre omenii, datorita carora se vorbeste frumos despre Romania, nu despre toti nenorocitii si derbedeii precum fac canalele mediatice … care ne fac de rusine in toata lumea.

  • Mulțumesc pentru felicitări 🙂 Mă bucur că v-a plăcut articolul :). Păcat că oamenii aceia ce fac România să mai fie și într-o lumină bună sunt uitați undeva în întuneric sau neștiință :). Da na.. asta e acum.. măcar prin bloguri să se mai mediatizeze dacă altfel nu 🙂

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s