Se vinde, se închiriază și se cumpără!

images (2)

Țara e în criză. Peste tot se vinde, peste tot se închiriază și peste tot se cumpără. Românul pare să aibă bani de dat și bani de luat, ca peste tot.

Mă plimbam zilele astea prin București și am văzut atâtea spații de închiriat încât am ajuns să mă întreb câți români mai au ceva care să fie al lor :).

Nu zic, atunci când nu ai bani de cumpărat un spațiu, iar Bucureștiul este foarte scump, e de preferat acțiunea de a închiria. În același timp, într-un timp mai scurt sau mai lung în care tu plătești o chirie destul de mare (pentru ă ești în București), ai putea cu banii aceia pe care îi plătești pe chiria respectivă să-ți cumperi propriul spațiu.

Eu una cred că este mai rentabil să ai propriul tău spațiu decât unul închiriat. Mereu am crezut asta și mereu voi crede asta. Închirierile le plasez undeva pe ultimul loc, când nu există nici o altă soluție disponibilă într-un anumit moment :).

Bucureștiul este plin de spații de închiriat. Sunt de la inchiriere spatii depozitare până la terenuri și case (se închiriază și oameni dacă vreți să știți… dar n-am să vorbesc despre asta :D). Nu poți merge câțiva pași fără să dai de astfel de bannere/afișe cu astfel de informații.

Probabil mă credeți nebună că prefer ceea ce este al meu decât ceva închiriat. Da, faceți și asta pentru că vă gândiți că nu tot românul are bani și este adevărat: nu tot românul are bani. Însă pentru asta am să vă dau un exemplu. În București există un complex pentru studenți ce poartă numele de West Gate. În acest complex există mai multe tipuri de apartamente și garsoniere cu diferite tipuri de camere… ei bine pentru o garsonieră mică se plătește chirie în jur de 80 de milioane de lei pe an (plata se face la începutul anului.. deci banii trebuie să îi ai toți o dată). Dacă ar fi să împărțim la numărul de luni ale unui an, chiria nu este deloc scumpă pentru condițiile oferite, chiar este foarte ieftin pentru că acel complex este unul de lux. Însă banii aceia fie că sunt de pe o garsonieră, fie că sunt de pe un apartament… strânși în fiecare an dinainte de a pleca la facultate îți poți cumpăra un apartament destul de fain în București dacă știi să cauți :).

După cum am spus, asta e părerea mea :). Voi ce părere aveți, să fie al vostru sau să fie închiriat?

***Dacă ți-a plăcut articolul și întregul blog, dă-i un like pe facebook  AICI, să fii mereu la curent și să mai afle și alții de el. Mulțam fain!***

Have fun,

Pishky!

 

6 gânduri despre &8222;Se vinde, se închiriază și se cumpără!&8221;

    • Hmm da și nu 🙂 În caz că e al tău și afacerea merge prost nu mai duci grija chiriei.. de asemenea.. banii de pe spațiul respectiv îl poți folosi în dezvoltarea afacerii și mai bine plătești o chirie lunară 🙂 E cu dus și întors.. depinde de fiecare cum privește situația 🙂

  1. Nu esti departe de adevar, si eu sunt de acelasi principiu: vreau lucruri ale mele, nu inchiriate. Daaaar:

    – o locuinta a ta costa 50.000 de euro. O suma cam grea 🙂
    – majoritatea spatiilor nu se pot cumpara, pentru ca nu sunt private si atunci singura solutie este inchirierea.

    Parerea mea: Sa fie al meu si sa-l ofer spre chirie.

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s