Inkheart – Inimă de cernelă

Duminică aveam de gând să fiu un copil conștiincios și să îmi urmez întocmai ”lista cu chestii de făcut” pe ziua respectivă. Aveam de făcut o temă gigantică la chimie din cartea cu subiecte pentru admitere și un proiect în Alice (program ce implică informatica aplicată – faci jocuri) de vreo lună și ceva. Nu mai sunt atât de fascinată de ceea ce înseamnă programare fie ea teoretică sau practică, așa că am tot amânat și am amânat și iar am amânat, dând mereu vina pe faptul că nu am nicio idee de scenariu al unui extra-mini joculeț. Din proiectul meu de amânare constantă a făcut parte și ziua de duminică (până pe la orele 16). Căutam să fac ceva numai tema la chimie și proiectul la informatică nu. Căutam să ascult mereu alte melodii decât cele ce deja le ascultasem, căutam să mă uit la TV fără să mă fi uitat la ceva anume. Citeam bloguri. Citind bloguri am dat peste articolul Emiliei ce a definitivat proiectul meu de amânare. Emilia mă îndemna fascinată să urmăresc un film – Inkheart. I-am citit pe nerăsuflate părerile și trăirile, fiind pusă în postura neplăcută de a alege între a viziona filmul sau a mă axa pe teme și proiecte. Bineînțeles, am ales filmul. Adică cine nu ar fi ales un film fascinant precum Inkheart?

Pentru film vreau să îi mulțumesc Emiliei, înainte de a încerca și eu la rându-mi să vă fascinez cu el.

Movies_Films_I_Inkheart_011670_

O lume fascinantă. O lume a cărților. O lume ce prinde viață prin ochii fiecărui cititor și cu ajutorul graiului acestuia. O lume în care viața reprezintă fantasticul și fantasticul reprezintă viața. O lume ce pe mine mă fascinează, mă captivează cu totul: atâtea vieți, atâtea schimbări de situații, atâtea sentimente, atâtea personaje și toate cuprinse în paginile cărților cu ajutorul cernelii. Cum ar putea să nu te fascineze cărțile? Cum?

Eu când citesc trăiesc. Trăiesc prin ochii mei în ochii lor sau ei trăiesc în ochii mei. Trăiesc prin cuvinte și tot ceea ce ele descriu și transmit. Trăiesc tot ceea ce cartea redă. Îmi imaginez personaje, îmi imaginez locurile, trăiesc sentimentele lor și felul cum sunt transmise. Mă transform și eu într-un personaj, mă transform în toate și iau parte la fiecare întâmplare. Trăiesc pur și simplu în același timp cu ele, în ele.

De mute ori m-am întrebat ce ar fi dacă ele ar prinde cu adevărat viață în jurul meu? Ce s-ar întâmpla dacă eu aș fi printre ele? Sau dacă ele ar fi aici în lumea mea? Oare s-ar schimba povestea sau doar totul ar părea mult mai real pentru mine ca și cititoare? Oare ar rămâne totul la fel? Oare aș fi și eu un personaj sau aș rămâne tot în sfera cititorilor? Oare ar fi mai palpitant să pot vedea totul în timp real? Oare aș putea schimba firul poveștii după bunul plac? Oare aș înrăutăți lucrurile?

N-am reușit până acum să mă teleportez printre rânduri și cuvinte în paginile cărților sau să scot personajele dintre cuvinte în lumea mea. În schimb, personajele filmului Inkheart au reușit. Au reușit să pătrundă dincolo de cuvinte în lumea fiecărei povești și în același timp să aducă la viață povești. Practic asta a fost ceea ce m-a fascinat, faptul că ei au reușit ceea ce eu nu am reușit vreodată: să aducă la viață personajele.

Un film în care lumea realului și a irealului se îmbină perfect, un film în care cele două lumi se readuc una pe alta la viață. Un film pe care eu vă invit să-l urmăriți, mai ales dacă sunteți niște iubitori înfocați ai cărților. De asemenea îi invit și pe cei ce nu se prea au cu aceste minunății ce poartă numele de cărți. Este un film ce ar putea bucura în multe momente inima oricui.

Ca să vă conving de cele spuse mai sus am să vă las mai jos trailer-ul filmului și sursa online în caz că nu vreți să îl descărcați în calculator (este subtitrat).

sursă youtube (user MoviemanTrailers )

13 gânduri despre &8222;Inkheart – Inimă de cernelă&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s