Ai grijă ce îți dorești!

După un somn liniștit de o oră și ceva m-am apucat să bântui iar pe Facebook. Și… mai bine nu o făceam. De ce? Din cauza a ceea ce voi scrie mai jos și a ceea ce veți vedea în clip.

Nu intenționam să mai scriu ceva pe ziua de azi. Publicasem deja un articol. Însă mai aveam programate trei: unul mâine, altul joi și altul vineri. Nu puteam aștepta până sâmbătă să se publice acest articol. Mă rodea prea tare. Mă măcina. Mă frământa pur și simplu.

De atâtea ori ne dorim să fim în locul altora ce ni se par a fi mai fericiți, mai înstăriți, mai frumoși, mai culți, mai inteligenți, mai glumeți, mai înalți sau mai scunzi, mai slabi sau mai grași, mai îndrăgostiți, mai vioi, mai reci, mai calzi,mai buni, mai răi….mai, mai, mai. Mereu ni se pare că viața e nedreaptă cu noi și mai justă cu alții. Mereu. Mereu ne dorim ce au alții și noi nu avem, sau ceea ce noi credem că ei au. Aparențele distorsionează însă de cele mai multe ori realitatea.

Ar trebui să vedem dincolo de aparențe, dincolo de ceea ce ni se pare că vedem de fapt. Ar trebui să privim în profunzime. Ar trebui să reflectăm asupra a ceea ce ne dorim și cu siguranță ar trebui să fim mulțumiți cu noi înșine… iar de evoluat să evoluăm cu ce avem noi nu cu ce au alții sau obținând direct ceea ce ei au.

Dorindu-ne ce au alții ori să fim în pilea lor, s-ar putea să avem mari surprize. Însă doar atunci când pierdem ce am avut mai de preț, învățăm să-l apreciem… din păcate.

Pentru a înțelege de ce am scris eu mai sus aceste cuvinte, poate fără sens pentru unii, priviți scurt-metrajul de mai jos:

sursă youtube (user MediaArtProduction )

Sunt curioasă, acum după ce ați văzut scurt-metrajul: Voi sunteți mulțumiți cu propria persoană? Vă mai doriți să aveți tot ceea ce au ceilalți și voi nu, fiind practic în pielea lor? Aștept răspunsurile voastre într-un comentariu mai jos 🙂

***Dacă ți-a plăcut articolul și întregul blog, dă-i un like pe facebook  AICI, să fii mereu la curent și să mai afle și alții de el. Mulțam fain!***

Have fun,

Pishky

26 de gânduri despre &8222;Ai grijă ce îți dorești!&8221;

  1. Of Doamne! Good point you are making! Bravo! Filmul spune aproape totul. Mulți oameni nu știu că nu pot fi decât acolo unde sunt în viața lor. Motivele sunt nenumărate. În loc să îți trăiești propria viață visezi la viața altuia… care indiferent cât de fantastică ar părea, nu este realitatea ta. Pur și simplu. Ca să nu mai vorbim că aparențele înșeală enorm. Când vezi pe cineva care este fericit sau mulțumit cu ceea ce are, în loc să simți invidie, mai bine l-ai lua drept exemplu și ai încerca să îți trăiești propria viață astfel încât să ajungi tu să fii mulțumit de ea, în contextul tău. Se poate. Dar ne e mai simplu să ne văităm și să îi invidiem pe alții… din fericire nu toată lumea funcționează după acest model greșit. 🙂

  2. Foarte emotionant filmuletul! Mi-a amintit de „Print si cersetor” la partea cu schimbul de roluri!…si da, uneori ceea ce ne dorim nu e exact ceea ce avem nevoie in momentul respectiv sau faptul ca ii invidiem pe ceilalti…de fapt invidiem suprafata, imaginea pe care ei o afiseaza, in timp ce viata lor poate nu e nici pe departe asa cum ne-am fi asteptat noi…pff..noi..oamenii 🙂

  3. Ce pot să spun decât că…cel mai bine e să fii tu însuți, să devii ceea ce tu dorești să devii. Să nu te lași influențat în privința deciziilor privind țelul tău în viață. Să faci ce crezi tu că e bine, din punctul tău de vedere, și să lupți pe cont propriu pentru a obține ceva ce alții dețin deja, însă măcar îl câștigi pe merit… Nu știu dacă am deviat de la tema acestui articol, însă cu SIGURANȚĂ trebuie să ai grijă ce îți dorești în viață pentru că atunci când realizezi că ceea ce ai ales e greșit…e…târziu. Aparențele înșeală, right?

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s