My love…

Faptul că port numele de Dana/Daniela spune despre mine că sunt o persoană ambițioasă ce obține mereu ceea ce își dorește indiferent de mijloace. Până acum s-a dovedit a fi adevărat. Mereu îmi ating țelul dacă mă simt destul de motivată să fac asta.

Nu de foarte mult timp mi s-a pus pata pe el. Am vrut să fie al meu și este. Am vrut cu disperare. Când vreau ceva cu disperare, de obicei, nu trece mult timp până să obțin acel ceva. Acum însă situația a fost alta. Eu îl doream cu disperare, iar el… el nu era niciodată acolo unde îl căutam eu. Până la urmă însă am dat de el. L-am găsit și m-a găsit. Întâmplător ce-i drept. Ne-am găsit într-un loc pe care eu l-am ocolit de atâtea ori. De data aceasta am fost împinsă de la spate să cunosc și locul acela. L-am cunoscut și acolo l-am găsit și pe el. De fapt, era de așteptat ca el să fie acolo căci acolo era lumea lui sau cel puțin o mică parte din lumea lui.

Nu știu voi, dar eu cred în dragoste la prima vedere. Cred pentru că așa a fost și la mine. M-am îndrăgostit de cum am aflat că există și apoi de cum l-am văzut. E finuț, drăguț, simpatic și ciocolatiu. Îmi place pentru că are mereu ce povesti și nu mă plictisesc niciodată în compania lui. Are atâtea povești și atâtea personaje integrate în propria-i memorie cât nu ai putea cunoaște într-o viață întreagă. Cum ai putea astfel să te plictisești în compania lui ori să-l schimbi cu un altul? Nu știu dacă l-aș mai putea lăsa pentru un altul fie el și mai bun. Anumite chestii sunt suficiente doar cu puținul ce ți-l pot oferi. Nu, nu mă înțelegeți greșit acum. El nu oferă puțin, ci multe. Mereu există însă loc și de mai bine ori și de mai mult :).

E fascinantă compania lui. La fel de fascinantă ca a unei cărți. Iar acum, dacă v-ați gândit la vreun personaj masculin.. lăsați-mă să vă dezamăgesc spunându-vă că este vorba doar de un E-book reader. Da, de mult mi l-am dorit și m-am îndrăgostit de el încă de când i-am descoperit existența. Este adevărat că nu se compară cu răsfoitul unei cărți și nici cu mirosul acesteia. Însă te captivează la fel de frumos printre rânduri și te introduce în mijlocul acțiunii la fel ca și o carte. Nu e cel mai tare E-book reader, dar e cel mai drăguț. L-am vrut de foarte mult timp iar de duminică este în sfârșit al meu.

Uitasem de mult timp de existența lui. Acum vreo săptămână însă am aterizat în Iullius Mall din Cluj și mi-am amintit de el în trecere pe lângă Media Galaxy. L-am căutat peste tot în tot mall-ul, însă nici urmă de el. Am ajuns apoi la Sibiu, tot într-un mall… și m-am pus din nou pe căutat. L-am găsit într-un magazin ce-l ocolisem de multe ori pentru că îmi părea prea micuț ca să aibă de toate. Acolo unde te aștepți mai puțin găsești, se pare, ceea ce îți dorești cu disperare.

Dacă vă întrebați despre ce fel de E-book este vorba, am să vă lămuresc imediat. Mi-am luat un E-book reader Kindle 5 de la Amazon. Am auzit că sunt cele mai bune. Îmi place că are grafică E-Ink, adică scrisul și ”pagina” sunt asemenea unei cărți normale așa cum bine o să vedeți în poza de mai jos. Nu e cu touch (deși cu touch doream) pentru că m-a convins vânzătorul că-i mai interesant fără touch, se aseamănă mai mult cu o carte.

Îmi place să citesc. Știți asta deja. Ador să mă transpun în fiecare poveste și în fiecare trăire a fiecărui personaj. Îmi place să le cunosc din afară și din interior. E foarte tare să citești, să cunoști atâtea povești și să înveți ceva de pe urma lor. Da, să înveți ceva, pentru că fiecare poveste a pornit de la o experiență reală sau conține o experiență reală. Fiecare carte în parte are menirea de a ne învăța ceva, orice. Fiecare carte în parte are menirea de a ne transmite ceva asupra căruia să reflectăm. Îmi place să citesc cărți și în engleză. Îți dezvoltă gândirea în limba respectivă. Îmi place că pot downloada cărțile gratis de pe câteva site-uri, atât cărți în engleză (ce la noi în librării sunt destul de scumpe) cât și cărți în română. Practic acesta este avantajul unui E-book, citești gratis oriunde. Îmi place că poate căra cu el zeci de mii de cărți în vacanțe. Eu nu voi renunța să-mi cumpăr cărți, nimic nu se compară cu mirosul unei pagini și cu răsfoirea lor, însă ele nu pot fi cărate cu zecile când pleci, așa că un E-book este excelent în aceste condiții.

Acum, am să vă las și două site-uri de unde îmi downloadez eu cărțile pe e-book: freekindlenovels.blogspot.ro/

Da, am vrut să vă fac cunoștință cu noua mea iubire ce cred că va fi una din acele iubiri ce va dăinui pe vecie în sufletul meu, la fel ca și iubirea pentru cărți și ciocolată :D. Acum vă las, vă părăsesc pentru ”Alchimist”, pentru că asta este ceea ce citesc acum pe E-book în engleză.

Iar voi, voi CITIȚI, CITIȚI, CITIȚI! Să citești e minunat. A citi înseamnă a te culturaliza. A citi înseamnă ați dezvolta simțiri, trăiri, logică, vocabular. A citi înseamnă a descoperi mereu și mereu altceva.

35 de gânduri despre &8222;My love…&8221;

 1. Deja ma pregateam sa ies de pe blog si sa nu mai revin iar in mintea mea era doar o intrebare : „De ce a trebuit sa scrii articolul asta, credeam ca esti altfel? ” Noroc ca l-am citit pe tot :))

  • Mă bucur că ți-a plăcut!
   Și mie îmi place, după cum am mai spus, să răsfoiesc o carte… dar da, îmi place și el… e-book-ul :). M-am obișnuit deja cu el și nu l-aș mai lăsa din mână! E bun de cărat oriunde că-i mic și încap zeci de mii de cărți 😀

 2. Adica pana si oe mine m-ai indus in eroare cu inceputul :)) dar serios acum, sa il stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de el!! si sa citesti mereu, sa colinzi alte lumi, alte universuri…noi perspective…te admir mult pentru ca citesti!!! incepem sa fim tot mai putini noi astia care mai intoarecem cete o pagina…si nu din cartea vietii…

  • Pff… dacă și pe tine te-am indus în eroare.. atunci chiar mă pricep la asta =)) și articolul e unul genial =))!
   Și eu admir oamenii care citesc și nu sunt limitați doar cu ce au în jurul lor și atât! E minunat să colinzi lumi prin intermediul unor litere înșirate în rânduri pe niște pagini 🙂

  • Tableta are luminozitate… e-book-ul e fix ca o carte pt ca E-ink 😀 și nu te dor ochii ca de la tabletă 😀
   Începutul.. începutul.. pffff… încă stau și mă întreb cum naiba mi-a trecut prin cap să scriu așa ceva… pe toată lumea am indus în eroare cu începutul :))

 3. Frumos scris, chiar daca incepe siropos in genul reclamei la Frunzu cu „credeam ca toti m-au uitat, fiecare avea pe cineva […] dar apoi el s-a intors”. 🙂

  In alta ordine de idei, mi-ar trebui si mie un Ebook reader cat mai curand, nu de alta, dar s-au strans duzini de carti electronice pe care nu pot sa le citesc de pe laptop (ma plicitisesc dupa 1-2 pagini).

  • Mă bucur că ți-a plăcut articolul 🙂
   Un ebook e eficient mai ales în călătorii și nu numai… e eficient și pentru cărțile ce le poți downloada fără să le cumperi, fie că sunt în română sau în engleză ori în altă limbă 🙂

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s