Copilărie – partea N

Ce poate fi mai drăguț și mai frumos decât să te trezești dimineața printre imagini de jucării proiectate pe tavan? Da, deși eram trează visul meu se proiecta pe tavan în fața ochilor mei încețoșați. Încercam să disting lucrurile unele de altele, dar totul era un amalgam.. o pastă de culori vii pe care eu le identificam a fi jucării.  Știu că sunt o fire visătoare marea majoritate a timpului, însă ele sunt cele care te țin în viață și te motivează să mergi mai departe arătându-ți că viața poate fi și frumoasă.

Am mai vorbit și în alte dăți despre copilăria mea, când m-au pălit amintirile. Am scris vrute și nevrute pe aici, cu sau fără sens, comice sau nu. Azi, că tot am făcut o incursiune în timp prin tavanul meu, am să pălăvrăgesc iar mai mult sau mai puțin despre momente din copilăria mea. Acu, dacă vă face sau nu plăcere, n-am de unde să știu. Eu voi continua însă a-mi așterne aici cuvintele.

Încă îmi plac jucăriile. Încă trăiesc cu disperarea de a cumpăra orice maimuțoi văzut în vreo vitrină, deși am saci întregi pe dulapuri sau pe la țară. Da, le țin în saci căci nu mai încap prin camere. Dacă din jucării s-ar putea face case, cu siguranță mi-aș construi un palat.

Mă uit în urmă și-mi amintesc de jucăriile mele ce nu se asemănă deloc cu ceea ce e acum pe piață. Culorile le erau mai șterse, iar ele erau pur și simplu mai simple. Îmi pare o diferență de la cer la pământ când mă uit la ceea ce am avut și la ceea ce am. Totuși am avut o copilărie extraordinar de fericită. Jucăriile, ori că erau cele de acum ori că erau cele de atunci, unui copil de câțiva ani îi făceau oricum viața cu adevărat frumoasă.

Am aterizat recent pe tot felul de site-uri, printre care și nichiduta.ro, uitându-mă la jucării și alte chestii pe acolo. Priveam tot felul de pătuțuri care mai de care mai frumoase și mai colorate și mi-am amintit de pătuțul meu simplu din lemn cu bare. Era atât de simplu și totuși dormeam atât de bine în el. Nu aveam la cap nimic care să-mi cânte sau jucării care să mă înveselească dimineața când mă trezeam ori să mă adoarmă seara.

Pe atunci totul era mai simplu dar mult prea frumos pentru vremea respectivă. Acum, totul e mai frumos și mult prea puțin simplu, deși când mă uit la cei ce-și trăiesc din plin acum copilăria îmi dau seama că generația mea și altele mai bătrâne, în simplitatea de atunci ne-am trăit mult mai frumos copilăria.

Copilul din mine a vorbi, iar acum va tăcea. Copilul din tine ce spune?

25 de gânduri despre &8222;Copilărie – partea N&8221;

 1. citeste cartea Mireasma trandafirilor salbatici de Sorina Popescu o sa-ti placa in mod sigur. prezinta in ea si pasaje emotionante din copilarie si nu numai… vei ramane fascinata de cartea asta.

 2. copilul din mine îţi dă dreptate. când eram de-o şchioapă, cât era după-amiaza de lungă băteam mingea în parcul din spatele blocului. un parc destul de pustiu, în care într-un colţ era o masă de ping-pong, mai era undeva o hintă şi parcă erau şi o roată şi un tobogan. acum parcul e plin de tot felul de minuni colorate, în care te poţi strecura, căţăra, da. dar parcul e gol, de parcă nici nu ar mai fi copii. totuşi, ei sunt, doar că ei nu se mulţumesc cu „nimicurile” din parc, au evoluat şi pretenţiile lor, iar copilăria lor nu mai are gust de mere culese din grădina vecinului sau de joacă pe maidan…

  • Din păcate așa e 😦
   Eu mă bucur că fac parte din ultimele generații ce s-au bucurat cu adevărat de copilărie.
   Păcat că ei nu se mai bucură de frumusețea copilăriei și că nu o să știe niciodată cum e ea cu adevărat 🙂

 3. Gold memories. Si eu imi aduc aminte ca aveam un patut exact ca al tau pe care il escaladam de Craciun cu o energie de nedescris si fugeam apoi sa vad mi-a asezat Mosul sub brad. :)) Adoram sa ma joc sub brad si sa simt acel miros puternic si natural… Jucariile… Pffff eram un nebun cand venea vorba de jucarii…. La inceput le stricam dar cu timpul am invatat sa le pretuiesc. Frumoasa copilarie am avut. Mi-as dori ca prin tehnologia asta sa existe un dispozitiv care sa ne proiecteze amintirele 3D.

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s