Un articol cretin

Mă gândesc la un titlu pentru postarea asta şi nu găsesc niciunul care să-mi pară potrivit sau destul de potrivit. Singurele gânduri ce-mi străbat acum unicul neuron sunt următoarele: e noapte (irelevant), scriu din Bucureşti (irelevant), ar trebui să continui să citesc o carte, ar trebui poate şi să dorm, am dat peste un idiot de N ori mai mare faţă de dimensiunile Casei Poporului (unde N tinde spre infinit). Da, nimic inteligent nu-mi străbate neuronul.

Nu ştiu dacă are vreo relevanţă ceea ce tocmai am scris mai sus, de fapt am spus că sunt chestii aproximativ irelevante.. dar ce mai contează când dai faţă în faţă cu nişte idioţi?

Mda, înţeleg că tot ceea ce reuşesc este să mă fac neînţeleasă şi nicidecum înţeleasă. Dar e OK, nici eu nu mă înţeleg în momentul de faţă. Adică, tot ceea ce înţeleg acum este dorinţa mea de a-l vedea pe cel ce a scris o asemenea cretinitate în aceeaşi situaţie cu cea dezbătută de el. Omul, căci despre un om vorbesc, s-a gândit (de fapt nu a făcut asta, căci un om care scrie aşa ceva nu poate gândi) să scrie despre cum bietul copilaş de 4 ani a MERITAT să fie omorât de maidanezi. A meritat asta pentru că Dumnezeu a vrut asta. Iar dacă voi nu credeţi că Dumnezeu a vrut asta, cică sunteţi nişte necredincioşi ce meritaţi să ardeţi probabil în flăcările iadului (muhahahha). A încercat să se axeze pe faptul că iubirea şi mila nemărginită a lui Dumnezeu au făcut maidanezii ăia să nenorocească un copil şi o întreagă familie.. şi de ce nu, să lase urme de durere chiar şi în sufletele altor oameni ce nu l-au cunoscut personal pe copil sau pe familie dar care au şi ei cât de cât un suflet. Nu pot înţelege cât de cretin poate să fie cineva încât să afirme faptul că din iubire a avut loc acea tragedie. Din iubire pentru ce mă omule?

După cum am spus, aş vrea să te văd pe tine în locul acelui copil. Neputincios şi murind în chinuri groaznice şi jur că pentru ceea ce ai scris nu m-aş uita la tine. Şi da, aş vrea să te văd pe tine păţind asta şi nu pe copilul tău (dacă ai sua vei avea). Copilul ăla nu merită să plătească pentru porcăriile scrise de tine şi pentru gândirea ta bolnavă. În schimb tu… tu meriţi să treci prin asta. Sunt curioasă dacă trăind tu acele clipe şi nu acel copil ai mai gândi la fel. Probabil în momentul ăla, rugându-te la Dumnezeu.. ai ajunge să-l urăşti până în ultima clipă a agoniei tale că tu credincios cu diplomă nu eşti băgat în seamă tu şi rugăminţile tale disperate şi cu siguranţă ai fi de părere că NU meriţi asta.

Poate că mulţi îmi vor sări în cap când voi afirma IAAAR că nu cred în Dumnezeul promovat de Biserică. Nu. Eu cred în existenţa a ceva, acolo undeva şi atât. Am credinţa mea că există totuşi ceva, undeva. Nu cred însă că Dumnezeul promovat de Biserică, care-i atât de bun şi iubitor şi măreţ şi bla bla bla, pedepseşte astfel lumea şi mai ales nişte copii nevinovaţi. Dacă e aşa la ce s-a mai răstignit acu 2000 şi ceva de ani? Nu s-a răstignit cumva pentru oameni, din iubire pentru ei? Nu cumva nu i-a pedepsit pe oameni şi s-a pedepsit pe el? Dar na… asta e o dovadă că oamenii nu ştiu ceea ce spun despre cel pe care atâta îl slăvesc. Păi ori ne dă nouă în cap, ori se sacrifică pe el? Cum stă de fapt treaba?

Spunea undeva în articol că suntem cu toţii copiii Domnului şi că el are drept de viaţă şi de moarte asupra noastră. Băi, eu ştiu că tot ceea ce este pe aici e strâns legat prin diferite chestii materiale sau imateriale. Dar că nimeni şi nimic nu are drept de viaţă şi de moarte asupra ta. Moartea e un proces de îmbătrânire a propriului tău corp. Acum că există şi incidente iar moartea nu este naturală, îi partea a doua. Asta nu înseamnă că cineva sau ceva are drept de viaţă şi de moarte asupra ta. Dacă am fost făcută de Dumnezeu sau nu, îţi pot aduce 2 martori prezenţi la locul faptei că nu am fost făcută de Dumnezeu ci de doi oameni (părinţii mei, UNICII MEI PĂRINŢI). Îţi pot spune şi faptul că înainte să prind eu viaţă am fost un spermatozoid. Şi înainte de a fi un spermatozoid am fost o genă prezentă la bunicămiu. Şi aş mai putea continua cu asta, dar mă opresc aici. Aş vrea totuşi să pun întrebarea: Chiar crezi că în momentul conceperii unui copil stă cineva acolo sus să coordoneze totul având în vedere faptul că poate în momentul ăla se mai concep încă câteva sute de copii? Eu nu prea cred.

Un copil, mai ales la o vârstă aşa de mică, este o adevărată comoară. Reprezintă pentru mine puritatea. Da, puritatea. La vârsta aia el nu ştie ce înseamnă răutatea şi toate chestiile odioase din lume. El e o fiinţă pură ce trăieşte într-o lume de basm. Iar pentru asta, pentru asta eu iubesc copiii. Îi iubesc pentru că nu pot rănii şi pentru că tot ceea ce-ţi oferă ei mai de preţ sunt zâmbete şi multă fericire. Astfel, tu om, cum poţi afirma faptul că Dumnezeu a vrut ca o astfel de fiinţă să sfârşească într-un aşa hal? Mă întreb acum, tu ai gândit? Nu vreau să te jignesc, poţi fii un om minunat.. dar când ai scris ceea ce ai scris, neuronii tăi erau plecaţi printr-alte părţi cu siguranţă.

Nu ştiu dacă aş mai putea spune ceva în afara faptului că vina e a noastră, a tuturor. Da, a noastră pentru că permitem cu-i permitem ca în loc să ţină câinii la adăpost ei le dau drumul să primească în propriile buzunare banii pentru îngrijirea acelor câini. Da, e vina acelora ce ies şi dau de mâncare tuturor câinilor vagabonzi de pe stradă. Da, e vina noastră pentru că permitem ca un elev să aibă o alocaţie de 42 de lei, bolnavii să nu primească medicamente iar un câine să primească 600 lei pe lună. Nu spun că ar trebui omorâţi, nu. Iubesc câinii şi nu aş putea accepta aşa ceva. Există multe alte posibilităţi. Există dacă ştim să le căutăm şi să le aplicăm pentru că moartea nu e niciodată o soluţie.

În continuare, cred că am să vă spun că mă opresc aici. Stau deja de vreo 10 minute şi mă benoclez la ce aş mai putea scrie. Cuvintele însă s-au blocat undeva şi nu mai par a vrea să iasă. E târziu probabil şi pentru ele aşa că le las acolo unde au ales să fie. Sper să nu-mi fie luată părerea în nume de rău. E doar o părere. Am să vă las mai jos link-ul postării respective.

LINK: http://fiimplinit.ro/copilul-omorat-de-maidanezi-in-bucuresti-a-meritat-asta-perspectiva-spirituala/

41 de gânduri despre &8222;Un articol cretin&8221;

 1. Cum, viața unui om nu înseamnă nimic?
  Am ajuns să ridicăm niște animale în slăvi, pentru…?
  Iubesc animalele! Iubesc câini! Dar, până într-un anumit punct!
  Ajungem la ceva critic, care trebuie neapărat o rezolvare! Dacă eutanasierea este soluția, să facem pasul acesta, și să împiedicăm o nouă tragedie!

 2. Ok, asta e oficial cea mai mare prostie pe care am auzit-o!!! Eu chiar nu înţeleg cum oamenii permit Bisericii să le pună stop la creier. Şi nu înţeleg cum cuvintele unui singur om fără pic de creier, pot cauza atăt de mulţi nervi. Serios, chiar sunt plină de nervi acum :)). Ca o concluzie, mă bucur că ai aceeaşi gândire ca şi mine referitor la religie. Thumbs up! 😀

 3. Incredibil. Autoritatile il cauta pe Dumnezeu. Se pare ca are legatura cu cazul copilului ucis de caini. Pe bunee? Asa il duce mintea pe asta? Sa dea vina pe Dumnezeu intr-un fel sau altul ca acel copil trebuia sa moara? Acel copil avea 4 ani. La varsta aia nici pacate nu ai. Eu il incadrez pe tipul asta la categoria „scursurile societatii”. Chiar nu credeam ca am sa vad astfel de lucruri scrise in mediul online. Cat despre cainii maidanezi, autoritatile sunt de vina. Chiar au recunoscut ca doar o sesime din bugetul alocat ASPA l-au folosit pentru adaposturi. Se dadeau chiar prime pe frecat menta. O zi buna, Danuta! 🙂

   • Păi și autoritățile provin din populație, ei ca oameni. Degeaba eu și tu ripostăm dacă autoritățile ne ignoră. Acum nu prea ne ignoră de când cu cazul. Dar până acum, nimic.

   • Noi 2 nu reprezentăm populaţia. Populaţia o repreyintă 50%+1 din toţi locuitorii ţării. Populaţia până la urmă o reprezintă un întreg de 100%. Doar că e nevoie doar 50%+1 să se poată schimba ceva.
    Autorităţile provin din populaţie dar nu sunt populaţia. Populaţia e întregul de 100%. Autorităţile sunt 1% din acel întreg, maxim 2%. Doar că acest 1-2% poate face tot ce vrea el atâta timp cât restul nu fac nimic împotrivă.

   • Ai dreptate. Oricum, în cazul maidanezilor, se vorbește de un referendum, unde, din câte am înțeles doar cetățenii din capitală vor vota. Deci faza cu 50%+1 pică în cazul ăsta. Trăim și vedem oricum. Sper doar să nu se ajungă la o extincție în masă a câinilor. Soluții sunt. Trebuie gândite!

   • Nu pică faza cu 50%+1 absolut deloc. O să voteze populaţia de 100% a capitalei, căci despre ea este vorba, ea a avut probleme acum. E la fel ca un referendum local sau alegeri locale.. nu votează şi cei din afara comunităţii tale ci doar comunitatea ta. E vorba de o populaţie de pe un teritoriu restrâns, iar populaţia de pe un anumit teritoriu repreyintă un întreg pt teritoriul respectiv. Aşa dacă e să gândeşti puţin nici populaţia României nu e 100% pt că mai e şi restul populaţiei globului. Ea e 100% strict pe teritoriul României. Şi la fel cum nu se bagă ceilalţi atunci când se votează în România, nu ne băgăm nici noi ca şi provincie în problemele Bucureştiului. Got it?

 4. Vai dar omul acela este îndoctrinat rău de tot. Cum să afirmi că din cauza iubirii lui Dumnezeu s-a întâmplat asta? Cum ar fi să vină și autoritățile să spună același lucru? Gata! Ar rezolva problema. „Așa vrea Dumnezeu și noi nu putem strânge maidanezii din București pentru că îl mâniem pe Dumnezeu.”
  Eu chiar sunt de acord cu acea vorbă care spunea că „Știința te duce pe Lună, iar religia te duce la biserică.” Așadar nu mai pot cu acești fanatici, indoctrinați până în măduva oaselor…

  PS: Ai grijă la maidanezi!

  • Da, exact 🙂 sunt animale fără conştiinţă şi e păcat atât de copil cât şi de familie.
   Nu cred însă că e o mascaradă faptul că unora le pasă… chiar dacă trebuia să le pese înainte de tragedia asta că poate nu se mai întâmpla.

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s