Frumoasă cu un scop precis

Acest articol este primul articol din concursul Super Blog.

„Știați că Toyota Corolla este cea mai vândută mașină din toate timpurile? Să fie oare aspectul cel care seduce? Sau funcționalitatea? Frumusețea si fiabilitatea se întâlnesc acum în noul model Corolla, lansat de curând și pe piața din România.” Despre asta am să bălmăjesc în continuare,  căci asta-i prima temă.

Super Blog a început luni. Prima propunere de articol tot atunci. Am vrut să scriu de luni, 1 octombire 2013, dar mi-am amintit că tocmai treceam printr-o altă apocalipsă. Trăiam o zi cumplită în care așteptam să se dezintegrese frumos Pământul și să ne transformăm cu toții în praf cosmic. Dar.. deh.. o altă zi în care apocalipsa a dat greș. Dar eu nu știam asta pe 1, așa că am așteptat să treacă frumos apocalipsa și să mă declar pentru a nu știu câta oară supraviețuitoare (cred că pământenii sunt adevărați eroi ai întregului univers la câte apocalipse au supraviețuit). Am așteptat să scriu după apocalipsă.

Trebuia să scriu ieri. Dar am apucat să scriu abia azi.

Dacă am supraviețuit o apocalipsă… și tot suntem noi cu mai multe vieți, ceva mai rău ca pisicile, ne mai așteaptă una pe 13 octombrie. Damn, tu Universule, nu știai că atunci e ziua mea. Eu nu vreau mă apocalipsă. Eu vreau mașină pe 13. Și carnet 😀 (da da.. la 19 ani n-am carnet. punct). Parcă tu dragă Universule erai atent la dorințele imense ale chiriașilor tăi și le îndeplineai. Acu ce faci? Îmi dai apocalipsă în loc de mașină și carnet? Păi se poate?

Sunt o fire visătoare. Așa m-au conceput pe mine ai mei. Cu capul în nori 99.9% din timp, căci da, 0.1% sunt cu capul pe umeri, am o logică de sperii pe toată lumea și o maturitate incontestabilă. Tocmai de aceea vreau o mașină pe care nu o să mi-o cumpere nimeni. IEEEI.

Pe lângă faptul că-s o fire visătoare, îs și una destul de pretențioasă.  Așa că mașina aia pe care o vreau eu și nu mi-o cumpără nimeni ar trebui să fie dotată cam cu tot ce se poate și nu se poate. Dacă ar fi posibil ar trebui să meargă și singură: să conducă singură, să știe singură legile de circulație, să-și bage benzină singură și alte chestii :D.

Cred că oricare și-ar dori o mașină fiabilă. Adică, știți voi, cu o durată de viață cât mai mare, o anduranță mare, un habitaclu odihnitor și o eleganță aparte. Pentru oricare îi important să se simtă bine într-o mașină în timpul condusului, nu? Fiecare își caută mașina perfectă. Pentru mine mașina perfectă ar trebui, după cum am spus, să facă ea totul. Cum asta nu se poate, m-aș mulțumi și cu o mașină semi-perfectă. Iar asta nu înseamnă că am pretenții mai mici, ci doar mai tai din ele de pe listă. Cele care rămân sunt la fel de mari.

Probabil, ca orice om sănătos care-și pune întrebări, vă întrebați ce mi-aș putea eu dori de la o mașină. Ori dacă nu eu, oricine altcineva. Practic asta se întreabă cei care le construiesc. Ce ne-am dori noi cei care am vrea să le achiziționăm. Ce ne-ar mulțumi și ne-ar face fericiți. Apăi, cei de la Toyota, s-au gândit din plin la cele de mai sus crând noua Corolla (cel puțin pentru mine :D). De ce spun asta? Păi are chestii pe care eu le visez cum ar fi următoarele enumerate puțin mai jos.

Îmi doresc o mașină inteligentă și „grijulie” ale cărei faruri să stea să-mi lumineze mie calea până intru în casă, iar apoi să se stingă. Pe lângă asta ar trebui să aibă cameră video pentru marșarier. Știu că nu te poți numi șofer adevărat dacă nu știi să controlezi mașina cu spatele, din oglinzi, dar tehnologia avansează. Ar trebui să mai aibă și niște senzori de parcare atât cu fața cât și cu spatele pentru căpiații ca mine a căror atenție e cu totul în altă parte. Și dacă tot are senzorii ăia de parcare de ce nu ar parca și singură, eu controlând doar viteza? Da, să dea singură cu spatele și cu fața până se parchează cum trebuie. Acum, cum lenea e mare, de ce să mă chinui să scot cheia din buzunar, din geantă sau pe unde o fi ea, când pot să mai existe niște senzori care să o vadă și să deschid și să pornesc mașina prin simpla existență a unei chei undeva în buzunarul meu? Dacă tot are sistem audio și alte chestii, de ce să mă chinui eu să nimeresc volumul când ar putea exista niște butoane pe volan? Și dacă tot s-a dezvoltat tehnologia, de ce nu ar fi bordul și cu butoane și cu touch? Și dacă tot e construită având la bază alte mașini construite, de ce să nu preia și dotările lor: suport pahare, cotiere bla bla bla? O da… și cum să uit tocmai de asta. Orice mașină, din punctul meu de vedere, ar trebui să aibă airbag-uri de jur-împrejur.

Da.. cam așa mi-aș vrea mașina. Și cum visele sunt gratis, rămân cu ele. Din fericire, sau din păcate, cei de la Toyota așa au construit noua Corolla, cu ceea ce am specificat eu mai sus. O mașină frumoasă, elegantă și odihnitoare, ce oferă o panoramă plăcută simțurilor fiecăruia, cu un design nou și plăcut ochiului. Poate ceea ce am scris eu mai sus sunt chiar răspunsurile întrebărilor din introducere. Poate acestea o fac să fie cea mai vândută mașină la ora actuală. Are tot ce și-ar dori un conducător auto: siguranță, eleganță și fiabilitate.

Mai mult de atât nu mai am ce spune, așa că vă las mai jos poze. Poze cu mașina, desigur.

 Întrebare: Ție ce-ți inspiră noua Corolla?

 

 

26 de gânduri despre &8222;Frumoasă cu un scop precis&8221;

    • Pai trebuie sa scrii pe blogul tau. Apoi intrii acolo pe linkul ala cu jutizare si te loghezi cu contul facut la inregistrare si inscrii articolul tau la campanua de acoli din tabel…aia pt care ai scris si acolo te pune sa scrii linkul articolului sa dai copy paste la textul articolului si urlul

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s