Originalitate

Articol scris pentru proba cu numărul douăzeci și trei din cadrul competiției Super Blog 2013!

bosch-250x250

***

Ea e o fată cochetă. Mereu pusă la punct, aranjată, cu mult bun gust. Nu ai să o vezi vreodată ieșită din casă cu haine ponosite ori necălcate, dar nici cu ultimele apariții prin modă. E o fată simplă, dar care dintotdeauna a fost atrasă de frumos. De frumosul ce o face pe ea să pară frumoasă, căci, în viață, e important să atragi în jurul tău frumosul.

În dimineața aceea ieșise din casă mult prea devreme pentru ora ei. Se certase iar cu moda de la TV și de prin reviste, așa că-și luase lumea-n cap prin magazine. Nu căuta nimic din ce văzuse „aici și acum” și nu o impresionase. Căuta lucruri care să-i facă cu ochiul, care să-i spună din culori și model: „Ia-mă pe mine! Ți-aș sta bine!”.

Personajul nostru nu fusese niciodată de acord cu moda. Mergea pe principiul: „Să mă îmbrac cu ce-mi stă bine, nu cu ce mă face să par ca o paiață”. Oricum, ce vedea în modă i se părea total aberant. Ei îi plăceau doar hainele simple. Ținutele simple, căci, în viața ei, simplitatea era cea care prima. Considera că o haină călcată și proaspăt spălată, având un miros floral, era asul din mânecă al unei femei, pe când ținutele extravagante, i se păreau ei, că fac o femeie a fi respingătoare. Ea aprecia ținutele  îngrijite, care, puse pe o persoană să nu dea impresia că atârnă așa oricum, ci ba din contră, că-i dau o formă armonioasă corpului.

Se spune că hainele redau o parte din personalitatea fiecăruia. Și ea credea asta. Iar cum personalitatea ei era una simplă, își alegea mereu haine simple, dar de o frumusețe aparte, precum chipul ei angelic. Dar, simplitatea ei era de o complexitate ce tindea spre infinit. Se plimba printre rafturile cu haine și nu-i venea să creadă că oamenii ar purta vreodată  ce vedea ea în magazin în toate culorile curcubeului.

Ieșise din locul acela. Era sătulă de toate hainele alea fără pic de viață. Oricum ei îi săreau în ochi prin vitrină doar din întâmplare, hainele ce-i plăceau. Își îndreptă pașii grăbiți spre casă. Destinul, sau forțele nevăzute ale Universului, o împinseseră într-un magazin de electrocasnice. Inconștientul ei știa prea bine că rămăsese fără fier de călcat, iar pentru ea, călcatul hainelor era vital. Noroc că cele de pe ea le călcase după spălat, imediat ce se uscaseră. Se plimbase printre rafturi până ce ochii îi căzură pe un produs de la Bosch. Nu stătuse prea mult pe gânduri și îl cumpărase. I se păruse interesant.

Și ce frumos i se părea acasă. Deschisese dulapul și-și lăsase ochii să se încânte cu frumusețea hainelor ei.

7 gânduri despre &8222;Originalitate&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s