Case Domnești

Ca orice fetiță, la vârsta copilăriei sale, visam și eu cândva la cai verzi pe pereți și așteptam să-i văd picând din cer. Și da, exact, așa este, aveți dreptate, niciunul nu pica. Visam la palate și case Domnești, un cartier de lux în Dealul Târgului, cu multă verdeață și case ca-n occident: mari, spațioase, luxoase. Dar na… eram și eu mică și prostuță, ce puteți să-mi cereți? Nimic, corect!

Cine nu și-ar fi dorit să fie înconjurat de un cartier luxos, cu multe case în valoare de 300-500 de mii de euro și care beneficiază de piscină, cofetărie, sală de fitness, școală privată, restaurant, terenuri de tenis etc. Un fel de cartier cum sunt cele din China…. știți voi, cartierele acelea aranjate la linie și case identice, ceva ca în imaginea de mai jos.

Mult mai puține betoane și mult mai multă verdeață. Într-adevăr, astfel de cartiere par a fi mult mai sănătoase decât centrul orașului ori vreun alt cartier în care ești înconjurat de betoane și mult prea puțini copaci și fire de iarbă. Oricine și-ar dori un cartier verde, care să-i ofere toate utilitățile. Cu toții, la un moment dat în viață, tindem către asta, căci, asta, înseamnă și a tinde spre o viață mai bună. Exact ceea ce ne dorim cu toții. O viață mai bună. Totuși, astfel de cartiere nu sunt destinate populației largi și numeroase, ci unui număr mic și restrâns care depinde de resurse financiare suficiente pentru achiziționare unei astfel de case, mobilată după gustul tău. Deși diferența de preț este una foarte mare, de la 300-500 mii de euro, la 130, numărul posibililor cumpărători rămâne limitat și în raport cu nivelul de trai al populației țării, tinde oarecum spre 0. Și totuși, numărul locuitorilor în astfel de cartiere este unul destul de mare conform cifrelor. Mare, dar mult prea mic față de restul populației.

Cu toții tindem către ceva necunoscut, căci, deși ne dorim din suflet anumite lucruri, niciodată nu știm ce se va întâmpla cu adevărat. Ne lăsăm în brațele necunoscutului și așteptăm ca el să ne ducă spre nicăieri. un nicăieri promițător și în concordanță cu toate visurile noastre.

Gata. Mi s-au sfârșit cuvintele și pe seara asta. Se pare că nu mai pot depăși 400 de cuvinte. Tind către expresivitate prin inexpresivitate (ce filosoafă am devenit de când cu durerile de cap :D).

12 gânduri despre &8222;Case Domnești&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s