Școală… dulce școală

Articolul ăsta cred că o să fie o pagină de jurnal. De fapt, cu siguranță este. Doar scriu baliverne ce mi s-au întâmplat mie azi. Ieeei… atât de interesant pentru nimeni. Nici măcar pentru mine. Da ce..  unde scrie că dacă-i  neinteresant n-am voie să scriu? Eee… unde, unde unde? Coreeectthumbs up! Aveți o nucă! Nu scrie!

descărcare

De patru ani, am una bucată dirigintă. De matematică. Care, de când o știu… vorbește cu MULȚI decibelichatterbox. Bă da mulți. Așa, ca și om, îi tare simpatică până ajunge să priceapă pe dos ceea ce îi spui. Ieeeei. Are o problemă cu scutirile. Toți chiulim, toți suntem bolnavi incurabil și ar trebui să înghețăm anul și NIMENI nu o să intre în BAC (cică am fi prea reduși mintal și prea bolnavi). Noroc că am un tată și mai simpatic ce ia spus că nu o mai sună. Să-mi motiveze scutirile (știu… irelevant).

Azi, 13.12.2013, supărată foc că au apărut absențe motivate aiurea, ne numără la toți absențele. Și apoi, drăguță cum îi mereu ne arătă la fiecare absențele. Ieri, 12.12.2013, absență la matematică în rubrica subsemnatei. Eu, puțin contrariată pentru că nouă ni se dă în cap dar pe ei nu se văd, am întrebat totuși frumos de ce am absență pe 12. Șiii… șiii șiii șiiii am primit un răspuns cu mulți decibeli: „Daaa chiar.. UNDE AI FOST TU IERI la matematică?”. Panică. Ori eu m-am tâmpit… ori m-am tâmpit? Din două, una sigur îi! Dar oare care să fie? Prima, sau a douaI don't know? Oricum ar fi… sunt tare nedumerită. Răspunsul meu: „Păi știți, doamna profesoară, ieri am fost la ora de matematică. Am și lecția”. Agitată, cum îi mereu, îmi ia caietul din mână și-l răsfoiește să-mi demonstreze cum (nu) am fost eu la ora de matematică. Lecția pe caiet. Exercițiul pe caiet. Și culmea.. în ziua cu pricina (ieri, joi, 12.12.2013) țipase la mine când o întrebasem dacă „distributivitatea la inele se face și la stânga și la dreapta demonstrația?”… și mi-a răspuns ceva de genul: „comutativitatea? dar ce AI AJUNS TU LA COMUTATIVITATE? Ăla e caz PARTICULAR… și mai e până acolo!!”(tot cu mulți decibeli). The fuck… distributivitatea=comutativitate și nu mai știu eu… sau iar m-am tâmpit? Clar… sunt tâmpă răusigh.. adio bac! Și uite cum, scumpa mea colegă din față și scumpul meu coleg de bancă, împreună cu mine, am încercat să-i explicăm că eu de fapt am întrebat CU TOTUL altceva, iar azi că ieri am fost la școală. Greu. Greu. Foarte greu.

Acum, stau și râd aiurea prin casă cu maică-mea de toată chestia asta. Ne amuzăm una pe alta. Ha ha ha și hi hi hi. Frumos. Foarte frumos. Și cică, noi elevii suntem ai mai ai dracului de pe întreg mapamondul, din întreaga galaxie și chiar din întregul univers!

P.S.: Că era să uit.. cu greu, absența mi-a motivat-o după ce s-a calmat și da… atât.

M-a întrebat cineva la Gala SuperBlog, care-mi sunt notele mele la matematică.Păi…. în decursul celor 4 ani de liceu am oscilat de la 9 până la 3 și de la 3 până la 9 (prin muncă proprie nu umflat de note aiurea.. oricum în medie de 8-9). Ce să și faci. Viață de licean. Sau nushame on you. Hai să mă scuz. Un exercițiu se face greșit la tablă. Eu aveam alt rezultat pe caiet. O colegă, avea același rezultat ca mine pe exercițiul făcut cu un alt profesor la pregătire. Ies la tablă ora următoare și o rog să-mi explice de ce e ca pe tablă și nu invers. Se încurcă în propriile-i explicații și la sfârșit mă întreabă: „Ai înțeles?”. Eu: „Nu, nu am înțeles”. Răspuns: „Eh.. asta e atunci.. treci în bancă”… și da.. frumos…vin lucrările.. note mici, iar noi suntem cei inconștienți care nu intrăm în bac și dacă intrăm.. oricum nu-l luăm că suntem PREA PROȘTI cu toții.

Gata. Mi-am spus of-ul. Am mai umplut o pagină de jurnal pe blogul ăsta. Dar vă întreb și pe voi: Cum a fost viața voastră de liceeni?hypnotized

P.S.2: O să mai urmeze alte părți din viața asta tumultoasă de liceană. Unele în care am să continui să scriu despre profa de mate aka diriga dar și alți profesori care sincer, au fost, sunt și vor fi pâinea lui Dumnezeu de la felul de a fi ca om până la rolul de cadru didactic (păcat că-s pe cale de dispariție). Pentru cei din urmă, toată stima!

Sursă imagini: Google Images

18 gânduri despre &8222;Școală… dulce școală&8221;

 1. Doamne fereste, bine ca nu am avut asemenea profesori in liceu! Eu stau cam prost cu nervii si daca eram in locul tau cred ca incepeam sa tip mai tare decat diriginta… 🙂

  P.S. Am citit intregul articol, insa sa dea naiba de am inteles ce sunt alea distributivitate si comutativitate. Cred ca eu nu le-am invatat pe-astea la scoala, de-aia nu imi par cunoscute… :)) Si ca sa nu iti par extraordinar de proasta, eu am facut liceul la uman, deci mate ciuciu 😀

 2. Complicată tare viaţa în liceu… Eu acum 2 ani am păţit ceva asemănător, dar un pic mai aiurea. Vineri aveam ore până la 13, profa de la ultima ora lipsea şi a rugat-o pe diriga să îi ţină locul. Cum noi aveam cu diriga prima oră, s-a hotărât să ne dea drumul de la ora 12. Bine-nţeles că am plecat la cafea, doar era timpul nostru liber, dar am avut ocazia să dăm de nişte nenea poliţişti care făceau razie. Le-am dat datele, le-am zis la ce liceu sunt, le-am explicat care e treaba şi au spus că o să verifice, dacă e aşa cum am spus e totul în regulă, dacă am chiulit o să avem probleme. Am stat liniştită, uitasem de incident.

  După vreo 2 săptămâni vine diriga în clasă şi începe să urle că noi mereu chiulim, că ce căutam la cafea când noi trebuia să învăţăm pentru bac, că de ce mereu noi şi aşa mai departe. Partea cea mai urâtă a fost că nici măcar nu m-a lăsat să îi explic când s-a întâmplat şi în ce circumstanţe. Aşa că am zbierat una la cealaltă vreo 15 minute, întrerupte doar de câţiva colegi care încercau să îi explice că era timpul nostru liber şi aveam dreptul să fim oriunde.

  A 2a zi a venit şi ne-a spus că ne-a şters de pe lista directoarei, că s-a lămurit că nu era chiul.

  În rest a fost frumos tare, cea mai bună cafea am băut-o în orele în care chiuleam. 😀

 3. Probabil am mai spus asta…si nu odata! Viata de licean e incredibila! Mi-am inceput liceul cu nota 2, surprinzator sau nu, la Limba si literatura romana (pentru ca nu aveam tema completa) si ultima nota in clasa a XII-a a fost tot 2, la matematica (a se observa circularitatea). Un fel de ciclu incheiat, asa cum a fost inceput!
  Pe noi ne-a randuit (15 persoane) la tabla si ne-a dat 2 in prima zi. A doua zi, la acelasi exercitiu inca 13 persoane (nota 3) si a treia zi (pe principiul „orice MINUNE tine doar trei zile) alte doua persoane au luat doua minunate note de 5! Nu au stiut nici ei, dar proful s-a simtit crestin!
  O sa iti aduci aminte razand, iti spun din propria-mi experienta! :))

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s