Jurnal de BAC: Simulare Matematică

Și uite cum a venit și ziua de miercuri, a doua zi din cadrul simulărilor pentru bacalaureat (bacalaureat cu b mare sau cu B mic? meh.. elevul nu-l respectă oricum, deci cu b mic!!!).

(sursă imagine: Google Images)

Proba de astăzi a fost proba obligatorie a profilului. Așa că cei de la uman au dat la istorie, iar cei de la real au dat matematică – M1 pentru cei de la mate-info și M2 pentru cei de la bio-chimie. Diferența între cele două? Teoretic, gradul de dificultate și cantitatea materiei. Practic, NULĂ! (au fost ani în care subiectele de bac de la matematică pentru cei de la bio-chimie au fost mai grele ca subiectele de bac de la matematică pentru cei de la mate-info). Eu însă nu mă supăr. Să fie mai greu la bio-chimie, atâta timp cât la mate-info e mai ușor. Ieeeeeei. Evil me!

Fiind pe profil matematică-informatică, am susținut proba obligatorie, evident, la matematică M1 (iar subiectul îl puteți găsi în la sfârșitul acestui articol). Probabil mă veți întreba de ce am ales acest profil dat fiind faptul că dau la medicină. Ei bine, acum vreo patru ani aveam pitici pe creier și voiam să urmez facultatea de informatică, acum am mai mulți pitici pe creier și vreau să urmez facultatea de medicină.

Să începem cu începutul. M-am pus în pate devreme (adică măcar înainte de proba de examen să dormi și eu devreme). M-am trezit, cu greu, tot devreme. Mi-am făcut toate cele și-am pornit, cu tata, cu mașina, spre școală. Un sens giratoriu și o Dacia Nova avea de gând să vină de pe banda 1 pe banda 2 și să se urce pe noi. Scheme cu volanul și s-a ieșit cu bine. Am început să cred, deși credeam de când cu ploaia de ieri, că este încă un motiv că Universul nu vrea să dau simularea la mate (adică sincer… tu ai mai fi în stare să dai bac-ul pe timp de ploaia sau după ce o mașină are de gând să se urce pe tine? NUUU! Exact așa ziceam și eu). Am ajuns la școală. iar la școală mare agitație mare. Eram iar schimbați prin săli. Nu se știa care de la care ar putea să copieze, ce asistență are (tot în această privință) și uite cum tot colegiul era sub tensiune. Profesorii au venit. Au venit și foile de examen. Au venit și ciornele. Au venit și subiectele și liniște totală. S-a deschis plicul  parcă în slow motion. Foile să așezau frumos pe bănci. Eu am primit-o pe a mea. M-am uitat fugitiv peste subiecte. Le-am pus la loc de unde le-am luat, mi-am deschis sticla cu apă și am început să gâl gâl gâl câte o gură, câte două, câte trei până am golit sticla. Am luat stiloul în mână și am început să aștern litere și cifre pe ciorne. Și am rezolvat și rezolvat și rezolvat până am umplut 11 pagini de coli de examen. Sau foi. Sau hârtii. Sau cum vreți voi să le ziceți.

Cum mi s-au părut subiectele? Accesibile. Cred că dacă un profesor reia în mare materia (cu formulele utile și explicațiile utile), iar copilul lucrează pe acasă din când în când niște exerciții, bacul se poate lua cu note mari. Dar atenție, proful să fie unul care să explice BINE, nu un profesor care să se bâlbâie în fața unui exercițiu și să ia exercițiul la încercat până îi dă acolo ceva. Încep să constat că bacul nu este ceva imposibil așa cum eram făcută să cred de către profesori.

Atmosfera din timpul examenului? Relaxare totală. Nu cred că un elev, în timpul unui examen, trebuie să se impacienteze. Ideile pentru rezolvări vin mult mai repede și mai ușor atunci când ești calm. Atenția este mult mai bine concentrată când ești posesorul unei stări de relaxare totală. Creierul gândește și răspunde altfel stimulilor externi.

Ce-aș putea să vă mai zic? Nu mai știu acum…. știu doar că tot ce nu am zis din motive de uitare sau din alte motive de uitare intenționată, am să vă povestesc în rezumatul bacului… și anume ultimul articol din această serie, care va fi pe vară.

Subiectele de la simularea la matematică de la bacalaureat:

(sursă imagine: hotnews.ro)

18 gânduri despre &8222;Jurnal de BAC: Simulare Matematică&8221;

  1. Fi’miu e în clasă de mate info bilingv. În clasă la el e şi un băiat care anul ăsta s-a calificat şi la olimpiada naţională de bio şi la cea de chimie. Aşa că nu eşti singura de la mate info care va da la medicină. 😉

    • Dar nici nu am spus că sunt singura care dau la medicină… unde am spus asta? am spus doar de ce am ales mate info… și apoi m-am răzgândit și dau la medicină.. ce înseamnă asta? că profilul acesta este cel mai bun… le faci pe toate și te poți orienta mai ușor spre orice pentru că ai o bază 🙂

  2. Iar m-ai luat :)) am scris 10 bani…si dupa barem iau 7 :)) Ceea ce este destul de bine pentru cat m-am pregatit eu (putin evident, dat fiind ca am incurcat formulele la 5 mama lor de pante!!! si de faptul ca la sub 2 ex 1 c am ajuns pe ciorna la (a+2)(b+2)=8, dar mintea mea de copil tembel s-a gandti ca nu e bine, ca trebuie sa fie =0 si a lasat ecuatia in pom undeva la ceva de genul 2(a+2)+2(b-2)=0 ) :))

  3. Totuși la voi au fost puțin mai grele subiectele decât la noi :)) De ne-ar da așa ușor și la bac 🙂
    În altă ordine de idei, am văzut că citești Trucuri ale mintii, cum ti se pare? (Și eu mă gândesc să mi-o cumpăr, de-aia intreb) 🙂

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s