Pe meleaguri îndepărtate

***Acest articol este scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2014.

București, regatul tuturor mirosurilor. Regatul oamenilor grăbiți. Regatul agitației. Regatul mirosurilor parfumate. Regatul transpirației. Toate combinate într-o formulă cu greu de suportat. O formulă greu de suportat chiar și pentru cel mai insensibil simț olfactiv. Ceva îi lipsește. Ceva care să o completeze în adevăratul sens al cuvântului.

Curtenii au străbătut capitala în lung și în lat. I-au atins granițele în graba lor. Au răscolit-o pe dos și pe față. Au răsturnat-o cu susul în jos, dar niciodată nu găseau nimic. Și-au extins cu greu orizonturile. Au străpuns granița și au cutreierat lumea întreagă. Au căutat pas cu pas acel ceva complementar. Noua formulă. Au strigat-o. Au invocat-o în mâinile lor. Au chemat-o recitându-i poezii. Cântându-i cântece. Însă au rămas cu poeziile, cântecele, strigătele.

Mergând din poartă în poartă, au ajuns în fața unui regat care nu cunoștea nici agitația, nici aglomerația și nici transpirația. Era regatul mirosurilor proaspete. Farmec. Un regat în vârf de munte. Cu aer curat și miros de flori de colț. Educați, curtenii din inima Bucureștilor, au bătut sfioși în porțile mari din lemn de brad. Li s-a deschis. Oameni frumoși le-au apărut în cale. Mirosul bucureștenilor însă a știut direct unde să-i conducă. În laborator. Locul plin cu  produse antiperspirante Gerovital H3 prof.dr. Ana Aslan. Laboratorul dr. Ana Aslan. Un loc în care te pierzi cu privirea și simțirea. Te afunzi în infinit. Și o dată cu tine… mirosul.

-Se observă pe fețele voastre că sunteți într-o agitație continuă, iar prin porii pielii voastre se elimină în mod continuu transpirația.
-Da. Căutăm ceva care să combată temporar acest efect.
-Nu era nevoie. Mirosul vostru a fost chiar îndrumătorul vostru către porțile raiului nostru. Aveți nevoie de un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Splendide și un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Natural. Splendid și Natural sunt plusul de care aveți nevoie. Acestea se folosesc alternativ, iar pentru o gamă mai variată a stării de bine din jurul vostru, cele din urmă se pot alterna ulterior cu un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Sensitive sau cu un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Fresh. Sensitive și Fresh dau prospețime pielii și mediului din jurul vostru.

Curtenii par să stea pe gânduri. Atâtea minunății care le-ar putea schimba regatul și păstra agitația de care au nevoie zi de zi. I-ar păstra în globul de cristal vital supraviețuirii lor pe acest pământ. Agitația. Sursa lor de viață. Alergătura dintr-un capăt în altul. Fericire.

-Pentru a înțelege mai bine totul despre aceste deodorante o să vă prezentăm mici amănunte care stau la baza prospețimii caracteristice nouă: produsele au fost concepute într-o formulare blândă, de tip emulsie, care respectă atât pielea delicată a axilelor, oferind o protecție de lungă durată împotriva mirosurilor neplăcute ale transpirației, cât și materialele hainelor pe care nu lasă urme albe sau galbene (astfel nu trebuie să vă faceți griji pentru hainele voastre).Eficiența deodorizantă crescută este asigurată printr-un mecanism complex în care sunt asociate acțiunile a trei ingrediente active:

 • Sărurile de aluminiu care reglează procesul transpirației în zona axilară prin formarea unor hidroxi-geluri care blochează parțial canalele sudoripare;
 • Citrofolul, un ingredient organic, care inhibă descompunerea enzimatică a componentelor nemirositoare ale transpirației, fără distrugerea bacteriei implicate în proces;
 • Vitamina E, cu acțiune antioxidantă, care împiedică procesele de autooxidare ale compușilor nesaturați ai transpirației.

-Ahhh!!!! exclamară bucureștenii….Parfumurile proaspete, delicate, balsamice te învăluie și iți dau o senzație de prospețime naturală.

Și uite așa, după ce curtenii noștri testară bucuroși fiecare deodorant în parte, își umplură valizele și se întoarseră cu pași grăbiți către meleagurile lor și împărtășiră tuturor minunățiile.

***Poveste imaginată, într-adevăr. Reală însă. Produsă în creierul meu de pishkhariană în timpul călătoriei cu metroul dintr-un capăt în altul al Bucureștilor. Și ahhh… ce bine mi-ar fi prins un deodorant. Pentru mine și să-l împart și cu ceilalți (sunt un copil cu inimă mare… ce să mai).

Și am încălecat pe o șa și v-am spus povestea așa. Tralalalala.

10 gânduri despre &8222;Pe meleaguri îndepărtate&8221;

 1. Practic, i-ai făcut pe toţi bucureştenii jegoşi, nespălaţi şi urât mirositori. Superb! De parcă cei din provincie au petale de trandafiri pe sub piele şi emană un parfum care-i înconjoară şi-i protejează de oribilii bucureşteni. Nu sunt sigur unde se găsesc mai mulţi dihori, în Bucureşti sau în afara acestuia. Din câte ştiu, toţi privincialii sunt nerăbdători să ajungă-n Bucureşti. O fi mirosul care-i cheamă?

  • Oooo doamne… nici nu a fost vorba de așa ceva…
   Nu ai înțeles faptul că în primul rând chestia asta era o fabulație… o poveste.. ceva…
   În al doilea rând, m-am referit la faptul că oamenii aleargă mereu, sunt mereu în grabă și se transpiră… astfel eu făceam reclamă la produsele celor de la farmec. Toți transpirăm… toți avem nevoie, pe lângă un duș și de un deodorant ceva… sau el puțin cei care sunt într-o fugă continuă și transpiră mult.
   Ideea e că în ORICE mijloc de transport e un miros neplăcut ( iar prin orice, înțelegem că sunt și mijloacele de transport din București și din provincie).

   • Chiar crezi că nu am realizat? Adică, tu oare chiar ai impresia că eu cred că ceea ce tu ai scris are vreun fond real? Mă refeream la ideea de a generaliza. Ştim cu toţii că în Bucureşti se adună tot felul de dihori şi împut mijloacele de transport, sunt de acord, dar de la asta şi până la generalizare e cale lungă. Nu trebuie să mă iei în serios, este doar părerea mea. Doar îţi spuneam că real sau fals, subînţelesul dă în generalizare. Atâta tot. Nu sunt nici dobitoc, nici cretin. Înţeleg ironia şi gluma, aşa că, to rog, stai relaxată.

   • Nu am vru să generalizez… și normal că nu toți oamenii miros la fel. Am creat doar o poveste 😀 și atât.
    Și mă bucur că ai înțeles și nu am dorit nici să te insult cu ceva prin faptul că mi s-a părut că nu ai înțeles 🙂

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s