Un alt fel de doctor

Acest articol participă în competiția Spring SuperBlog 2014, fiind propus de Doctor Deco!

***

M-am trezit într-o dimineață cu toată suferința și durerea camerei mele năpustită asupra mea. Mă apăsa. Mă sufoca. Se avânta asupra mea și era pregătită să mă sugrume dacă nu săream din pat și nu mă dădeam la o parte din calea ei. Am ieșit ca o furtună din cameră și nu am îndrăznit să mai fac vreun pas înapoi. Am lăsat-o singură cu suferința și nemulțumirile ei, căci singura barieră a bolborosirilor noastre era ușa.

Am plecat din preajma ei. Era în stare să-și trimită suferința și durerea, doborând ușa, să-mi macine și ultima fărâmă a sufletului meu. Mi-am luat pașii mari cu mine și am pornit într-o aventură ploioasă pe străzile centrului vechi ale Bucureștiului. Îmi aruncam picioarele prin bălți, când, deodată, mă trezesc pe strada Blănari în fața numărului 12. Un cabinet cochet își face apariția în fața ochilor mei. Un doctor bine pus la punct a deschis ușa, căci erau deja orele prânzului. M-a văzut cu o față amărâtă și umerii lăsați în semn posomorât. S-a apropiat de mine și cu o voce blândă m-a întrebat:

(sursă imagine: Google Images)

Ce te frământă tinere?

Mi s-a luminat fața și am îndrăznit să-l privesc în ochi. Niște ochi calzi, gata să arunce din ei cu iubire și căldură. Mi-am mișcat ușor buzele, am văzut că pot să le folosesc și fără tremurat, așa că am dat drumul vorbelor:

Ahhh, domnule doctor! Dacă ați știi…. Dacă m-ați putea înțelege. Dacă m-ați putea ajuta.
-Spune-mi tinere, care-ți sunt frământările?
-Domnule doctor, deși am să par a avea o ușoară doză de nebunie, camera mea mă urăște. Mă strivește cu suferința și durerea ei. Îmi aruncă pe umeri toată neîmplinirea celor 4 pereți, a tavanului, a podelei și a celor 4 colțuri. Noaptea o simt că stă să răbufnească asupra mea, iar dimineața mai-mai că mai are puțin și mă omoară!
-Dar ce a pățit dragule, camera ta?
-E supărată! E nemulțumită de felul cum arată și de cum eu am avut posibilitatea să o decorez. Dar, domnule doctor, imaginația mea nu este bogată, bunul meu gust lasă de dorit, iar salariul îmi este aproape mizer.
-Dragul meu, observi ce scrie pe plăcuța care stă atârnată deasupra ușii?

Doctor Deco – specialistul tău în decorațiuni interioare!

Untitled(sursă imagine: site doctordeco.ro)

-Te pot ajuta, dacă-mi vei spune cu exactitate simptomele camerei tale. O să o mulțumim noi cumva pe afurisită. Am însă nevoie să o consult și mai am nevoie de toate detaliile pe care tu mi le poți da.
-Ahh, domnule doctor, nici nu aș știi ce să vă spun că o doare mai întâi și întâi. Uneori tremură că-și are pereții prea goi. Alteori se zgârie căci nu-i place albastrul ei și petele de culoare albă. Alteori geme din cauza dulapului cică inestetic și mult prea mare și greoi pentru gingășia ei. Câteodată se mai plânge chiar și de scăunelul mic și roșu cum că ar fi mult prea vechi și neîngrijit. Mai apoi se gândește să se plângă de perdelele trecute prin timp. Și când nu te aștepți mai puțin, vrea să smulgă lustra din tavan că s-a săturat să o privească în fiecare zi sub forma ei lipsită de farmec. O dată, a început să izbucnească din simplu motiv că fața de masă de pe biroul meu e lipsită de culoare, iar biroul e de un lemn plictisitor. Nimic nu-i place. Nimic! Totul o nemulțumește și nu știu ce să mă mai fac cu ea. Uneori am impresia că o să mă omoare!
-Înțeleg… înțeleg tinere. Am chiar și o soluție. Totuși, mai întâi, aș vrea să o consult personal. Să-i ascult plângerile și să vedem care-i este leacul de vindecare.
-Dragă domnule doctor, am nevoie disperată de ajutorul dumneavoastră, de sfaturile dumneavoastră, de diagnosticul dumneavoastră! Vă rog! E înnebunită după decorațiuni interioare! Visează noptiere, dulapuri, un pat și un birou vintage. Un ceas chic care să atârne pe-un perete. O culoare mai vie pereților. Perdele de epocă la geam. O altă lustră. Câte o veioză pe fiecare noptieră. Perne cu perluțe. Decorațiuni care să-i umple colțurile triste și goale. Viață domnule! Vrea viață! Că parcă asta nu-i mai ajunge și s-a săturat de ea!
-Tinere, mâine dimineață, înainte de programul de după-masă, am timp să trec să-ți consult camera și să-i pun un diagnostic. Iar apoi ne achităm noi… IEFTIN!
-Sigur că da, domnule doctor. Poftiți adresa. Vă aștept. Și ea vă va aștepta cu nerăbdare, gata să vă împărtășească toate durerile ființei și trupului ei.

Ne-am despărțit cu zâmbetul pe buze, iar eu cu o nouă speranță în suflet. Voi putea dormi noaptea. Se va vindeca. Eram sigur că se va vindeca. Am ajuns acasă și i-am scris un bilețel:

Draga mea, mâine dimineață va veni un doctor să te vadă. Te va decora după gustul tău, așa cum îți place ție!

Am simțit-o cum mi-a zâmbit prin întunericul ei, după ce i-am stins lumina. Iar de a doua zi, fericirea i-a apărut din nou pe-un chip luminat. Se simțea frumoasă, așa cum nu se mai simțise niciodată. Doctor Deco și-a făcut treaba. Mi-a salvat viața!

6 gânduri despre &8222;Un alt fel de doctor&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s