Craiova te conectează la blogosferă

Da. Mi-am schimbat tema. Detaliu nesemnificant. Să trecem mai departe. Peste acest detaliu și peste imaginea de mai jos.

Noi, cei din afiș, am vorbit pe scenă despre blogging. Și nu. Nu ne-am făcut de râs. Cel puțin, dacă am vorbit prostii, faptul că suntem inteligenți, drăguți, frumoși, scumpi și modești ne-a salvat. Clar.

Ok. Lucruri serioase. Ce-am făcut? Ce s-a întâmplat? Ce-am zis? Pe cine-am cunoscut?

Am plecat din Târgu-Jiu la ora 07:25 cu destinația Craiova. 2 ore jumătate pe tren cu profa de română, căci da… amândouă participam la eveniment. Am ajuns în gară (știu.. încă nimic interesant.. dar stați așa… mai lăsați-vă încă ochii să vă alunece printre cuvinte). Gară unde l-am cunoscut pe Chinezu`. Ieeeei! Cine-i Chinezu? El îi Chinezu (și da.. a făcut poză cu mine).

Și totuși. Cine-i Chinezu? Cel mai citit blogger din România. Un blogger care are sechele din liceu cu perfectul simplu. Chinezu ne-a vorbit despre blogging. Despre ce înseamnă bloggingul și cu ce se mănâncă el (asta-i o mâncare așa mai specială care nu merge cu orice garnitură, iar cum el îi specialist, ne-a vândut și nouă câteva ponturi.. așa ca de la specialist la amărăștean). A fost deschis cu noi și pe mine una m-a învățat o lecție importantă: nu contează de cât de jos pleci, ci să ai ambiție să reușești să ajungi acolo unde îți propui și îți dorești. Pentru asta, Chinezule dragă, îți mulțumesc! Cuvinte scurte care să-l descrie pe Chinezu? Ambițios. Cunoscut. Fabulos.

Dacă am început cu ultimul care a prezentat, am să continui așadar de la ultimul la primul.

Pe scenă a urcat profa de română. Minerva Lăcătușu (aka L.M.T). Da. Ne-a vorbi despre cum e bloggingul din perspectiva unei profesoare. Ce încearcă să promoveze și cum le sugerează elevilor faptul că un blog te ajută să te dezvolți, să te exprimi și să îți susții propriile idei și principii în fața celor care te citesc. De promovat, profă fiind, promovează cititul. Cultura. Cunoașterea. Că de.. sunt lucruri fără de care nu mai poți să te remarci în cercuri cu adevărat înalte. Cuvinte care să o descrie și pe profă? Interesantă. Inteligentă. Surprinzătoare.

Un alt personaj din lumea bloggingului care a fost prezent pe scena Casei de Cultură a Studenților din Craiova a fost David Mitran pe care îl puteții găsii pe „Fii optimist!”. Un optimist convins. A urcat pe scenă să ne vorbească despre ce a însemnat bloggingul pentru el și cum blogul a fost un ajutor de nădejde în dezvoltarea lui personală. De unde a pornit. Cum a pornit. Unde a ajuns. Ce face. Cum face și de ce face. Alături de ceilalți doi prezentați anterior, David a motivat la rândul lui tinerii din sală (sau cel puțin așa sperăm cu toții) să pășească în lumea frumoasă a bloggingului, căci conform celor 3 puncte abordate de el în prezentare, bloggingul aduce destule beneficii, iar unul ar fi conectarea cu ceilalți. Cuvinte care să-l descrie și pe el? Enervant (da primul). Ambițios. Optimist (desigur). Perseverent. Luptător (hmm… da merge…).

Pe scenă, desigur, am urcat și eu. Că doar n-oi fi scris pe blog despre acest fabulos eveniment dacă nu eram prezentă acolo și nu aveam ceva de spus. Despre ce-am vorbit? Despre blogging desigur! Despre cum bloggingul a reprezentat, reprezintă și va reprezenta o modalitate diferită de a mă exprima. De a spune ce gândesc. E o modalitate de a cunoaște oameni noi. De a mă integra într-o lume diferită de cea peste care dau zi de zi. O modalitate de a participa în diferite proiecte și desigur, de a promova la rândul meu cultura și bunele practici. Cuvinte care să mă descrie pe mine? N-am. Vă las pe voi.

Prima intrată pe scenă (iar în textul meu se aplică regula cei din urmă vor fi cei dintâi) a fost Raluca Soare. O bloggeriță mai mică nu cu mult ca mine care din câte se pare îmi împărtășește în mare parte motivele pentru care și eu m-am apucat de blogging. A vorbit, desigur, la fel ca și noi ceilalți, despre beneficiile bloggingului în viața ei. Despre ce înseamnă un blog și despre cum un blog te ajută să cunoști oameni și să dezvolți proiecte.

Ohh.. Și era să uit tocmai de el. De prezentator. Cel care ne-a introdus pe fiecare în acest proiect, cel care ne-a scăpat într-un fel sau altul de emoțiile de pe scenă. Cel care ne-a adus împreună. Mulțumim Daniel Botea!

Da. În mare toți am vorbit despre același lucru. Ce este un blog? Un jurnal personal virtual. Locu în care îți expui gândurile, trăirile, sentimentele, în speranța că ceilalți vor găsi ceva de apreciat, de învățat. Ce înseamnă bloggingul pentru noi? O parte din viață. O bucățică din noi. O altă formă a noastră. Reală, dar virtuală. Cum am ajuns să facem blogging? Din dorința de exprimare. De relatare. De cunoaștere. De experimentare a noului și a necunoscutului, căci da… la început tuturor ne era o lume necunoscută. Cum am evoluat în lumea asta? Cum ne-am dezvoltat? Perseverând. Scriind cuvinte peste cuvinte. Afirmându-ne printre ceilalți. Rezonând, desigur, cu ceilalți… căci ce evoluția a unui blog poate fi dacă nimeni nu-l găsește pe placul lui, dacă nimeni nu reacționează cu ideile și sentimentele din spatele cuvintelor fiecărui articol? Niciuna. Evoluția lui ar fi, cu siguranță, nulă!

Ce înseamnă oare să ai blog? Să trăiești și altfel. Să cunoști lucrurile dintr-o altă perspectivă. Să le abordezi dintr-o altă perspectivă. Blogul înseamnă a da și a primi: cuvinte, experiențe, trăiri, sentimente, idei, momente… părți din viață. Blogul înseamnă să cunoști oameni noi. Să te implici alături de ei în diferite proiecte. Blogul înseamnă să crești alături de ceilalți într-un mod evolutiv benefic ție, cât și lor.

Dacă doriți să aflați mai exact ceea ce am făcut, vă invit cu cea mai mare plăcere pe site-ul Craiova2online – te conectează la blogosferă să ne vizionați prezentările, prezentări care sunt baza speech-ului fiecăruia. În ele găsiți tot ceea ce trebuie să găsiți despre munca unui blogger și ceea ce înseamnă cu adevărat bloggingul. Aaa..da… iar era să uit ceva. le puteți viziona dacă David se încumetă să lase lenea și să prindă cheful de mână și să le încarce pe site. Hai David! Știm că poți! Lumea așteaptă prezentările! Până atunci, totuși, puteți găsi tutoriale care vă pot fi de folos în folosirea wordpress-ului sau a blogspot-ului!

14 gânduri despre &8222;Craiova te conectează la blogosferă&8221;

  1. dacă cumva prin nu ştiu ce minune nu ţia- spus nimeni că eşti un OM minunat, atunci îţi spun eu acum şi trebuie să mă crezi! Afirmaţia mea nu este decât punerea în definiţie a calităţilor ce ţâşnesc ca o fântână arteziană dintre rândurile de cuvinte pe care le aşterni! Felicitări pentru ceea ce gândeşti şi scrii, felicitări pentru ceea ce faci cu o generozitate şi pasiune de toată admiraţia!!

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s