Competiție internațională în Marea Neagră

Dacă stăm să ascultăm, pe la toate colțurile auzim cum că România face orice altceva în afară de a se dezvolta. Peste tot, țara ne este prezentată ca fiind o imensă resursă de nimic. Toate cuvintele la adresa ei sunt deplorabile și foarte puține cele care să o ridice în slăvi.

De când am pășit însă în lumea blogging-ului, am descoperit oameni și proiecte care duc România către cele mai înalte culmi. O promovează și încearcă să ne facă să ne simțim mândri cu identitatea noastră și cu sângele care ne curge tuturor prin vene. România este cu adevărat o țară de care ar trebui să fim mândri, iar dacă am știi să privim mai atenți în jur, am observa, probabil, oamenii care se luptă din răsputeri să ducă țara și numele ei cât mai sus posibil prin diversitatea proiectelor desfășurate în țara noastră și prin intermediul țării noastre.

Unul din marile evenimente ce ne va promova țara și ne va face mândri în fața străinilor cu frumusețile acestei țări, este Tall Ship Constanța. Tall Ship este pentru prima dată în România, unde își desfășoară etapa finală, fiind invitate în competiție cele mai spectaculoase veliere din lume.

Ce se întâmpla mai exact și ce reprezintă, de fapt, acest lucru? Ei bine, Tall Ship este un festival care va ține patru zile (24-27 mai) în portul Mării Negre din Constanța, festival unde se vor duela în frumusețe și măreție cele mai spectaculoase veliere din lume. Însă asta nu este tot. Noi, vizitatorii, avem ocazia să le privim atât din exterior, cât și din interior, gratuit, pe toate. Este un eveniment unic în lume care ne va încânta privirile și toate simțurile posibile prin grandoare de care dau dovadă velierele.

Poate că ce spun eu aici li se pare cine știe ce doar pasionaților de veliere. Să știți însă că evenimentul este unul care promovează însă România, iar prin istoria acestor nave este chiar un eveniment cultural, unic în lume, a cărei finală se desfășoară fix în țărișoara noastră minunată. Dacă vreți să vedeți astfel de minunății și pe teritoriul nostru, gratuit, vizitați Constanța în perioada 24-27 mai. Vă asigur că nu veți regreta. Nu aveți ce să regretați, căci frumusețea, istoria și cultura nu pot fi regretate. Pot fi doar prețuite și admirate.

Mie una mi-ar făcea plăcere să ajung la eveniment. Ar fi o adevărată onoare să mă întâlnesc cu Sedov (cel mai mare velier din lumea întreagă, lung de 117,5m). De fapt, cui nu i-ar face plăcere să-l întâlnească pe Sedov și măreția lui? Cred că până și un necunoscător s-ar simți în al 9-lea cer la o astfel de întâlnire. Iar pentru că festivalul se desfășoară pe teritoriul nostru, nici România nu se lasă mai prejos, ieșind la înaintare cu cele mai falnice veliere, anume Mircea și Adornate (iar pentru cei care nu le cunoașteți nici din poze vă las unele mai jos, asta așa.. să vă conving că merită să mergem cu toții la un astfel de festival și să le arătăm tuturor străinilor ce țară minunată avem și cât de mândri suntem noi de ea).

Haideți să sprijinim România și inițiativele românești. Haideți la Constanța între 24-27 mai pentru a ne susține propriile veliere, cât și pentru a le admira și a ne bucura de frumusețea celorlalte. Haideți să fim uniți și să ne mândrim cu evenimentele care au loc pe teritoriul țării noastre. Cu siguranță vor veni mulți străini, așa că haideți să le arătăm parte din unitatea și mândria noastră și să fim părtași la victoria velierelor românești.

Tu vei fi acolo să-ți susții cu mândrie țara?

sursă youtube (user Tall Ship Regatta 2014)

2 gânduri despre &8222;Competiție internațională în Marea Neagră&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s