Eu vreau o Românie mai frumoasă! Tu?

Eu vreau o Românie mai frumoasă. O țară care să mă facă mereu să-mi doresc să o promovez și să rămân mereu în ea. Să mă întorc mereu la ea. Vreau o țară iubită nu doar de mine, ci de întreaga lume. La fel cum sunt marile țări ale lumii, țări către care tind să se ducă oameni din toate țările. Oameni care vor să prospere și să se dezvolte. De ce să nu o facă totuși prin părțile noastre? De ce să nu încercăm să ne oferim o Românie mai bună, mai frumoasă?

romania

În ultimul timp am tot început să călătoresc cu trenul dintr-o parte într-alta a țării. Și tare mi-ar plăcea să reușesc să o străbat de-a lungul și de-a latul cu trenul, că-i tare frumos și relaxant. Sau eu cel puțin sunt o ciudată și-mi place să mă plimb cu trenul, să-mi arunc privirile pe geam, în zare, în necunoscut.

Vreau o Românie mai frumoasă. Și tare-mi place să văd când există tot felul de proiecte și inițiative către transformarea ei într-o țară cu adevărat frumoasă, o țară prosperă, o țară care ne va mulțumi și ne va putea oferi ceea ce-i cerem și avem nevoie.  Însă cum nu pot vorbi despre mult prea multe subiecte în doar câteva rânduri, căci timpul nu-mi permite luxul de a-mi așterne toate gândurile și dorințele, aici, într-un singur articol, mă voi rezuma la un singur subiect și la dorința mea de a vedea așa nu doar în toată țara mea, ci în toată lumea.

Panouri solare. Despre ele voi scrie azi. Și nu voi avea cine știe ce articol tehnic și alte bla-bla-uri în genul. ci unul strict filosofic, că na, tot românul se pricepe la filosofie și are această îndeletnicire înnăscută de a fi filosof.

Vorbeam adineaori de plimbatul cu trenul. Ei bine, pe traseul Tg-Jiu – București și retur, am observat o multitudine de terenuri cu panouri solare. Și tare mă bucură de fiecare dată când văd că se optează pentru o energie ecologică și mult mai ieftină, o energie ce ne ajută atât pe noi, cât și întreaga planetă. Mi-ar plăcea ca, într-un viitor cât mai apropiat, întreaga țară și planetă să fie împânzită de panouri solare și să folosească energia solară. Ar fi un pas mare către o evoluție benefică și nicicum dăunătoare speciei umane, căci resursele Pământului nu s-ar mai folosi în cantități atât de mari, sau, cine știe, poate chiar deloc.

Oare cum ar arăta o Românie ca în poza de mai jos? Ahh, cât mi-aș dori așa ceva. Plus că ar arăta frumos, nu doar ne-ar folosi.

panouri solare

Ție nu ți-ar plăcea? Ahh, cum să nu-ți placă. Cu toții ne-am dori așa ceva cu siguranță.

Mi-ar plăcea să știu că încercăm să nu mai distrugem locul în care trăim, ci să îl facem prielnic dezvoltării noastre. Folosindu-i resursele până la epuizare, mi se pare că-i sorbim încet-încet viața, până când el însuși, Pământul, ne va sorbi propria viață, încă înainte de a fi pregătiți să i-o dăm. Trecerea pe resurse inepuizabile, ar fi o încercare de a-l regenera și a-l lăsa în viață. O încercare de a ne opri, cu siguranță, propria distrugere ca umanitate. Împreună suntem un tot, iar dacă o verigă se rupe, totul dispare, se dezintegrează încetul cu încetul, iar relația asta de ajutor se transformă într-una de distrugere reciprocă.

Tu nu-ți dorești o Românie mai frumoasă, în care poluarea să fie redusă și cu prețurile facturilor mult mai mici? Tu nu-ți dorești o România în care dezvoltarea să pornească de undeva? Nu contează că-i agricultură sau tehnologia panourilor solare. Eu îmi doresc o Românie în care natura să se poate regenera și să nu mai fie distrusă. Îmi doresc o Românie cât mai prosperă și primitoare, iar energia solară este un început.

10 gânduri despre &8222;Eu vreau o Românie mai frumoasă! Tu?&8221;

 1. O Romanie „curata” pentru Romani, fie ca sunt ei biciclisti, pietoni, automobilisti sau paraplegici…incepe din NOI insine, din atitudinea noastra fata de mizeria politiculului devenit dictatura. Cand nu vom mai accepta sa fim terfeliti, furati, tradati, mintiti…cand nu vom mai accepta sa traim in minciuna ipocrita a democratiei de fatada, cand vom deveni responsabili pentru viata noastra si ne vom auma cu demnitate rolul de OM…atunci Romania va fi cu adevarat frumoasa pentru TOTI Romanii.
  Pana atunci, capul la cutie si ciocul mic, atata timp cat nu facem decat sa ne plangem ca ne cade drobul de sare in cap.

 2. Aloha. Nu esti singura careia ii place sa mearga cu trenul, eu sunt un fan al acestora, m-am apucat sa strang bani ca in 2020 sa merg cu transsiberianul, un vis pe care mi-l voi indeplini. Dar trecand la subiectul „O Romanie mai frumoasa.” , in primul rand este frumoasa si curata, depinde de perceptia fiecaruia, singurul lucru ce trebuie schimbat este mentalitatea oamenilor, de la ei porneste totul. Pistele de biciclisti, nu sunt biciclist, nici conducator auto, dar pistele pe trotuar sunt nelalocul lor, deranjeaza pietonii, care si asa abia aveau loc inainte de ele, partea proasta ca biciclistii au devenit precum soferii, daca nu le faci loc, te claxoneaza, merg cu viteza, fac slalom precum motociclistii, e o intreaga poveste aici, ideea e sa luam atitudine fiecare, prin puterea exemplului putem face minuni, mai ales pentru generatiile ce urmeaza. Daca nu au un model de urmat, atunci putem spune ca asta ne este soarta. Copii imita si invata ceea ce vad si ce li se spune. Soferii nu sunt obisnuiti pentru ca nu avem infrastructura de asa natura si educatie, necesita timp, iar biciclistii si scuteristii le trebuies ore de legislatie rutiera, ei mai mult incurca circulatia.

  • Chiar am văzut un clip, acum câteva zile, în care copiii imitau tot ceea ce făceau părinții, iar rezultatul era unul înfricoșător de grav.
   Și eu sunt de părere că pistele de bicicliști ar trebui să nu fie pe trotuar, sau pe partea carosabilă. Ar trebui să fie cumva astfel încât și pietonii și mașinile să aibă loc.
   Și eu mi-aș dori să merg cu transsiberianul. Dar nu-mi fac planuri. Dacă voi avea ocazia, o voi avea. Oricum, ador să merg cu trenul. M-am apucat și aici, pe blog, să scriu un jurnal de tren.

 3. Declarativ …”suna” frumos…cine n-ar dori ceea ce tu vrei?! Dar pentru aceasta este nevoie de ATITUDINE. Am mostenit o tara frumoasa si bogata. este un truism pe care-l certifica toti cei ce ne viziteaza. dar nu este suficient. Am mostenit o istorie care ne-a facut…varza si noi ne-am lasat varzuiti. Geografia vecinatatilor nu ne-a ajutat, ba din conta. Dar pacatul cel mai mare il contituie si a fost constituit de conducatorii nostri…Hoti, tradatori, aroganti, hulpavi…ar fi doar cateva din „calitatile” acestei clase politice.
  Pana cand nu vom REALIZA ca SINGURA cale de asanare a ROMANIEI o reprezinta ATITUDINEA noastra prin NEACCEPTAREA acestui flagel politic…nu este nimic de facut pentru a ne bucura impreuna, in deplina prosperitate si iubire.

  • Dacă am aduna toate ideile și le-am pune frumos cap la cap, ar ieși un proiect tare fain, care pus în aplicare ar schimba cu siguranță multe. Dar da. Trebuie să ne schimbăm atitudinea și să avem mult mai multă voință.

  • Da. Și eu vreau la fel. Mi-aș dori o țară împânzită de piste pentru bicicliști…Pe mine tare mă întristează când văd că noi, bicicliștii, nu avem pe unde merge, iar șoferii nu sunt obișnuiți cu noi pe drum.

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s