Proiect blogosferic de 52 de săptămâni! Susține-ne și tu!

Ai un blog? Îți place să citești? Vrei să afli mai multe? Hai și tu în proiect! Cu siguranță ți se va potrivi și ție!

proiect blogosferic

Sursă Imagine: 123teachme.com

Recunosc, nu a fost ideea mea în totalitate. Ideea a aparținut altcuiva, la început, iar acea persoană este Alex (cu blogul: randomshitsbyme.wordpress.com). Despre ce este vorba am să încerc să vă spun în rândurile de mai jos, fără a crea confuzii, ori a mă încurca în propriile idei și detalii.

Este vorba despre seria lui Andrei Trifănescu, seria „Invadatorul”, a cărei primă carte a și apărut, „Specimenul”, carte despre care, apropo, s-a scris și la subiectul trei al examenului de evaluare națională al celor de clasa a VIII-a.

Apărând cartea cu pricina, Alex s-a gândit să adune mai mulți bloggeri dispuși să primească cartea „Specimenul” și să-i publice o recenzie pe blog. Acest mini-proiect drăguț, avea la bază niște reguli de desfășurare simple: fiecare blogger, primea cartea, o citea și îi publica recenzia într-o anumită săptămâna, care îi revenea în funcție de înscrierea pe listă, cât și de disponibilitatea de a citi cartea și a scrie recenzia.

Drăguță fiind, Alex m-a întrebat și pe mine dacă mă încântă ideea de mai sus și dacă doresc să mă implic, iar eu  am răspuns pozitiv, doar era vorba despre o carte care face dintr-un gen fascinant pentru mine.

Rezultatul? M-am implicat. Și am început și eu să caut oameni dornici să se implice în acest proiect, să primească cartea, să o citească, iar mai apoi să ne spună părerea lor printr-un articol pe blog, o părere pozitivă, sau negativă, în funcție de impactul cărții asupra fiecăruia, căci noi căutăm să-i promovăm atât părțile ei tari și fascinante, cât și cele slabe.

Rezultatul final, asupra mea? Ei bine, încăpățânata de mine s-a gândit să prelungească acest proiect, de la câteva săptămâni, la 52 de săptămâni, exact atâtea săptămâni câte are anul. Să apărem în fiecare săptămână, cu o nouă părere, recenzie, pozitivă, sau negativă, asupra cărții „Specimenul” de Andrei Trifănescu, iar astfel să o facem cunoscută printre cititorii fiecăruia din noi, cei participanți… și de ce nu, chiar și mai departe.

Deocamdată, avem 38 de bloggeri dornici să participe, încântați și curioși de cartea „Specimenul”, adică 38 de săptămâni ocupate, începând cu săptămâna din 4 august 2014, până la săptămâna ce se încheie cu data de 9 mai 2015. Sperăm să mai strângem, până atunci, încă 14 bloggeri, dornici să citească cartea și să se implice în proiect, scriind recenzia ei, cu aspect pozitiv, sau negativ, pe blogurile lor, în săptămâna ce le va reveni.

M-a întrebat cineva, de ce ne întindem atât și de ce nu-i lăsăm să citească cartea când vor, iar apoi să publice recenzia când vor. Ideea este așa. Cartea, poate fi citită când vor ei, căci vor fi cărți care vor face înconjurul țării, cât și cărți care vor putea fi cumpărate de către doritori. Vrem însă ca fiecare recenzie să fie publicată la un anume interval, adică câte una pe săptămâna, pentru a crea un impuls în blogosferă, săptămânal, până ce toate aceste impulsuri vor genera unul imens, cu impact vizibil asupra blogosferei din jur și a cititorilor ei. Dacă recenziile s-ar publica toate, cam în același timp și aceeași perioadă, impactul ar fi fost pe moment, s-ar fi creat un mic buzz și atât. În schimb, noi, dorim să avem ceva de durată, ceva vizibil o perioadă mult mai mare de timp, creându-se astfel impactul pe care noi îl dorim. Una e să audă lumea de ceva pe moment și cu totul alta pe o perioadă lungă de timp.

Nu vrem like-uri la ceva anume, căci mi s-a spus că: „cu like-uri nu obțineți nimic”. Noi vrem să fie citită o carte și să se scrie, de bine, sau de rău, despre ea. Nu dorim nici să îmbogățim autorul, dar fiind faptul că foarte puțini cumpără cartea, iar restul le așteaptă pe cele care vor porni într-un „turneu” prin țară, poposind prin diferite orașe, câteva zile, până vor ajunge la următorii lor cititori. Dorim doar ca „Specimenul” și seria „Invadatorul”, împreună cu autorul său, Andrei Trifănescu, să ajungă cunoscuți și criticați constructiv de către cititori.

Prima săptămână, cea care începe chiar azi, 4 august, și se termină pe 10 august, îmi revine mie, dorind să cumpăr cartea și primind-o în această săptămână. Așadar, stai pe aproape să vedeți și voi despre ce e vorba, iar dacă vă place ideea, cât și cartea, vă invit să mă contactați pe adresa mea de mail: pishky@ymail.com, sau într-un comentariu aici, pe blog, ori, cel mai simplu, dați-mi add pe facebook (Daniela Bojincă), dar spuneți-mi cum sunteți pe facebook să știu să vă dau accept… și să stabilim săptămâna care vă revine să postați recenzia. Ne-am bucura tare mult dacă v-ați implica și ne-ați susține ideea, ajutând un tânăr autor să se lanseze, să capete vizibilitate, cât și să-l ajutăm să se dezvolte ca scriitor și să-și corecteze punctele slabe, transformându-le în unele tari.

P.S: Pentru că am fost întrebată de nenumărate ori: „Ție ce-ți iese la afacerea asta?”, „Tu ce beneficii ai?”, „Cu cât ești plătită pentru promovarea asta?”, am să vă răspund tuturor prin următoarele cuvinte:

Nu sunt plătită de nimeni, nici eu, nici Alex… și am beneficiul de a cumpăra cartea, cu 35 de lei. Da. Autorul ăsta a muncit să o scrie.
Fac acest lucru și proiect, împreună cu Alex, PE GRATIS!
Mulțumim!

!!!UPDATE: Locurile în proiect s-au epuizat!!! Suntem 52!!!

specimenul

Sursă imagine: Editura Herg Benet

45 de gânduri despre &8222;Proiect blogosferic de 52 de săptămâni! Susține-ne și tu!&8221;

 1. vreau și eu să fac o recenzie, în stilul meu, desigur. Chiar dacă nu mai sunt locuri, poate prelungim durata proiectului… Este o idee a mea mai veche de a vedea dialog între recenzori. Cred că finalul proiectului ar fi nu doar o sumă de 52 de recenzii, ci și un dialog consistent/ critic între recenzori. Adică să avem și recenzii la recenzii, apoi reacții și comentarii la recenziile recenzate etc. Este o imensă șansă pentru un autor să fie disecat și analizat la microscop cu bune și cu rele. Ce școală de critică ar putea apărea! FB ul meu este http://www.facebook.com/liviu.drugus iar blogul meu de recenzii este la adresa http://www.liviudrugus.wordpress.com. Spor în toate!

  • Bună Liviu! Ideea ta este foarte tare!
   Din păcate, proiectul vrem să rămână pe 52 de săptămâni și nu vrem să ne mai lungi. Fiind primul proiect de genul acesta, am vrea să-i păstrăm ideea de bază, adică cea actuală.
   Vrem să mai facem astfel de proiecte, dar abia după ce îl terminăm pe acesta. Nu vrem să ne înhămăm la ceva și mai complicat, până nu ne demonstrăm că putem să ducem acest proiect până la capăt.
   Ca să nu-l stricăm și să nu ne fie prea complicat, o să-l lăsăm așa cum este.
   Putem însă implementa această ideea în următorul proiect, căci aceasta este doar prima carte a seriei.

 2. Faza cu „ce câștigi din asta”?
  Sunt unii care nu pot concepe faptul că ajuți pe cineva doar pentru că poți, fără să aștepți ceva în schimb. Sunt persoane care caută doar câștig financiar sau de altă natură și nimic altceva. Persoane pur materialiste cu care e evident că nu merită să te încurci! Și cel mai bine e să fie lăsați în treaba lor, că evident alta nu au! ^_^
  Ai zis absolut tot ce era necesar! Muah, dă să te felicit!

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s