Recomand serialul „The mentalist”

M-am apucat să mă uit la acest serial de ceva timp. Era o încercare după „Lie to me”. Și, deși nu este la fel de explicit ca „Lie to me”, este la fel de fascinant și imprevizibil. Iar cum mie îmi plac tare mult filmele psihologice, care trec dincolo de barierele subconștientului, a mimicii și a profunzimii creierului, vă recomand și vouă acest serial. Chiar merită. Aveți ce învăța din el, dacă vă uitați cu atenție.

the mentalist

„The mentalist”, în traducere, „Mentalistul”, pe care unii îl traduc, absurd ce-i drept, „În mintea criminalului”, datorită întâmplărilor din serial, dar, care, nu au nicio relevanță cu traducerea sintagmei „The Mentalist”, este un serial psihologic, captivant, în care personajul principal, Patrick Jane, descoperă făptașii crimelor, analizând și cele mai mici detalii ale comportamentului suspecților, fiind geniul echipei din care face parte.

Patrick Jane era în trecut medium, pretinzând că are puteri paranormale, vorbind cu morții și transmițând mesajele familiilor acestora, iar după o emisiune televizată, în care își prezenta puterile și a vorbit despre slăbiciunile celui mai mare criminal, Red John, soția și fata lui Patrick Jane au fost omorâte cu cruzime. De atunci, Patrick Jane este detectiv și consultant în Biroul de Investigații California (CBI) și admite că profesia din trecut era o înșelătorie, neexistând puteri paranormale prin care să poți face pe medium-ul și să vorbești cu morții.

Jane elucidează fiecare crimă în parte, datorită talentului său de a observa și analiza fiecare lucru până la cele mai mici detalii. Acesta urmărește interogatoriile și probele strânse de către colegii săi, dând verdictul final și găsind vinovatul. Acesta este personajul care aduce și amuzament serialului, prin lipsa de protocol de care dă dovadă și prin nonconformism, cât și prin ideile pe care le are în rezolvarea fiecărui caz în parte. Este un fel de „Dr House” al acestui serial.

Jane însă nu este aici doar pentru a ajuta CBI, ci pentru a-l prinde pe Red John și a răzbuna moarte celor mai importante persoane din viața sa, soția și fata acestuia. Cu fiecare caz pe care îl rezolvă consideră că este mai aproape de a-l prinde pe Red John. Și, probabil că, prelungirea capturării lui Red John este prelungită din cauza faptului că o dată cu aceasta, se va sfârși serialul, Jane îndeplinindu-și scopul și dorința sa arzătoare.

Serialul însă este plin de intrigă, emoții, devotament și, bineînțeles, psihologie, ceea ce îl face să fie fascinant în adevăratul sens al cuvântului. Merită vizionat pentru fiecare poveste în parte și pentru fiecare mică cheiță din sfera psihologiei ce ne este dezvăluită în diferite episoade.

Aștept părerile voastre despre serial, după ce veți viziona măcar un episod din acesta.

42 de gânduri despre &8222;Recomand serialul „The mentalist”&8221;

 1. E printre preferatele mele 😀 Îmi place că mereu ești în suspans până la sfărșitul episodului când afli uimit care e de fapt criminalul, toate presupunerile tale fiind….false. Da,mi-a plăcut The Mentalist până când am aflat cine-i Red John. Oricum, bucură-te de el. E chiar fain 🙂

  • Eu la unele mă mai prind de pe la jumate cam cine ar fi criminalul. Dar la altele chiar mă ține în suspans până la final.
   Iar acum, sunt foarte curioasă cine e Red John și de ce ți-a plăcut până ai aflat cine e… Offfffff… nici nu știi în ce stare m-ai lăsat aici :)).

   • Vaaai,scuzeee:)) O să afli cine e în sezonul 6. Mie mi-a plăcut mult sfârșitul sezonului 4 și tot sezonul 5.
    PS:Cred că l-ai văzut deja pe Red John)) Dar nu-ți fă griji, nu-ți vei putea da seama oricum că e el:))

   • Sezonul 6? Păi mă faci să mă duc la sezonul 6 și să mă întorc apoi la sezonul 2, unde am rămas :)) :)). Deci o să mă uit de acum încolo cu maximă atenție.. poate-mi dau seama =)))

   • De fapt..mai bine te duci la ultimul episod din sezonul 4 și după la sezonul 5:)) Acolo e cel mai fain 😀 Iar cireașa de pe tort e sezonul 6. Oricum, vizionare plăcută. Când ajungi pe acolo, let me know. Chiar vreau să știu ce crezi:D

 2. Sunt fan Lie to Me, dar recunosc că nu am văzut The Mentalist încă.. traducerea cu „În mintea criminalului” se datorează unui procedeu de traducere numit adaptare care nu presupune traducerea mot-a-mot ci adaptarea titlului/textului (totuşi în acest caz, în calitatea mea de traducător cu studii şi acte în regulă consider că putea fi folosită şi traducerea mot-a-mot a titlului, dar unii abuzează de acest gen de procedee).

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s