Relativitatea timpului în București

Când pășești în București, îți dai seama că deși timpul este același, ziua are tot 24 de ore, a câte 60 de minute fiecare, cu 60 de secunde fiecare, totuși timpul trece altfel. Și problema nu este neapărat că timpul trece altfel, ci cum trece mai exact, căci, dacă ar trece mai lent, nu ar fi nicio problemă. Am avea mai mult timp să ne rezolvăm ceea ce avem de rezolvat. El, însă, trece mult prea repede. Ziua nu mai pare să aibă 24 de ore, ora nu mai pare să aibă 60 de minute, iar minutul nicidecum  de secunde. Totul parcă trece printr-un accelerator al timpului și, nici nu te-ai trezit bine din pat să te apuci de ceva, căci timpul trece pe lângă tine și se face deja noapte.  Iar odată ce ai intrat în acest ritm, ajungi să-l preiei foarte repede, dar cu greu te mai descotorosești de el. E chiar aproape imposibil să o faci. Aproape.

relativitatea timpului

Și ca să-mi înțelegeți punctul de vedere, am să vă dau și exemple, cum ar fi oamenii care aleargă efectiv pe scările rulante de la metrou, trec pe roșu, până la jumătate, dacă prima bandă are și ea roșu, ieși cu cineva din bloc, în același timp, iar tu nici nu ajungi bine la colțul blocului că el deja coboară scările la metrou. În București, oamenii trec prin timp alergând, grăbiți și agitați, fără să observe nimic din ceea ce-i înconjoară și, deși poate nu credeți, în București sunt o mulțime de locuri faine. Atâtea încât nici nu știi cu care să începi prima dată.

Tocmai de aceea, cred, Bucureștiul are și o multitudine de facilități pentru locuitorii săi. Adică din pricina faptului că bucureștenii sunt într-o alergătură continuă, fără pic de pauze, în București există atâtea firme, în diferite domenii, care ușurează munca celorlalți. Iar un exemplu ar putea fi chiar acele firme de curățenie din București, căci dacă te apuci să cauți pe Google „firme curatenie bucuresti”, ai fi uimit câte astfel de firme găsești, pe când în orașele mici, deși poate oamenii aleargă la fel de mult, iar timpul lor este relativ, numărul acestora este mult mai mic. Desigur, asta se poate datora și numărului mai mic de locuitori din alte orașe, față de București.

Firmele de curățenie, după anumite statistici, par a fi însă cele mai numeroase. Desigur, nici din alte domenii nu se lasă mai prejos, precum firmele de IT, sau firmele de beauty etc. Așadar, deși pentru noi, cei care ne folosim de serviciile lor, relativitatea timpului nu este chiar benefică, pentru ei, relativitatea timpului nostru este cel mai bun lucru care li se poate întâmpla, căci neavând noi timp să le facem, suntem nevoiți să ni le facă alții. Pam Pam.

4 gânduri despre &8222;Relativitatea timpului în București&8221;

  1. Eu sunt o persoană calmă, liniştită… şi duminica asta plec în Bucureşti pentru o perioadă. Parcă articolul tău m-a speriat şi mai mult :)). Ah, mai bine-i într-un oraş mic, la munte, unde oamenii nu aleargă decât dacă vor ei, nu pentru că-i constrânge timpul.

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s