Despre școlile de meserii și portofolii #2

Mai știți că vă povesteam eu acum ceva vreme, nu cu foarte mult timp în urmă, despre importanța meseriilor cât și despre importanța meseriașilor calificați în ceea ce fac? Ei bine, dacă nu mai țineți minte, pe atunci vă spuneam că ar fi bine să existe școlile de meserii, dar cu profesori bine instruiți care să-și poată instrui la rândul lor elevii. În plus, tot în acel articol spuneam că îmi doresc oameni care să fie efectiv îndrăgostiți de meseria lor, din cap până-n picioare, dedicați și cu mult chef de a face lucruri bune, de calitate și durabile. Da, știu, știu, eu și ideile mele strălucite.

scoli de meserii

Totuși, după cum spuneam și în articolul anterior, intitulat „Despre școlile de meserii și portofolii”, că din școlile de meserii nu pot ieși doar meseriași buni, din diferite motive, ori profesorii nu au știut să se plieze pe caracterul și modalitatea de înțelegere și captare a elevilor, ori elevii nu au fost făcuți pentru meseria pe care și-au ales-o, căci desigur, se mai întâmplă și din astea. Tocmai de aceea susțineam prin cuvintele articolului de atunci că ar trebui ca meseriașii să dețină un portofoliu cu recomandările și/sau reclamațiile clienților anteriori, cât și calificative date de către clienți în funcție de calitatea operațiunii, portofoliu la care noi, ceilalți clienți, să avem acces 24/24, 7/7, online, sau în alt format, în cazul în care dorim să luăm un meseriaș pentru diferite reparații, fie că este el instalator, electrician, zugrav, lăcătuș, tâmplar, sau omul care ne montează aerul condiționat. Astfel s-ar putea face o bună selecție între meseriașii de calitate și cei mediocrii, sau chiar cei care habar nu au și mai bine îți faci reparația singur, așa cum te pricepi, decât să chemi pe cineva. Fiecare client în parte ar avea în acest fel posibilitatea de a-și alege meseriașul, în funcție de propriile cerințe și doleanțe, cât și având siguranța că munca va fi de calitate și durabilă, deoarece asta ne dorim cu toții atunci când dăm banii, nu?

Și dacă vă spuneam despre acestea acum ceva vreme, acum revin să vă spun că dorința mea era deja împlinită. Există meseriași cu portofolii și testimoniale de la clienți, meseriași disponibili 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Am găsit pe Sfântul Net, un site care pune la dispoziție o serie de meseriași, cum ar fi: electricieni, zugravi, instalatori, tâmplari, lăcătuși, toți aceștia având portofolii disponibile, la care tu, simplu client, mai mofturos sau mai puțin mofturos, ai acces atunci când dorești ca unul din meseriașii de mai sus să-ți rezolve o anumite reparație prin casă, sau poate chiar munca de la cap la coadă, în funcție de meseria pe care o are.

Și ca să nu vă mai țin în suspans și nici să vă las să căutați pe net până găsiți, am să fiu eu un copil cuminte foc, care merită o ciocolată, lăsându-vă aici site-ul: servicii247.ro.

După cum veți vedea, este tare simplu de folosit și vă pune pe tavă o mulțime de informații despre meseriașii calificați care vă vor duce la bun sfârșit munca pentru care i-ați solicitat. Personal, chestia asta îmi pare foarte tare, utilă și de viitor. Cu toții vrem să avem acces la portofolii și să știm cu cine avem de a face. Desigur, portofolii în care doar clienții să-și lase recomandările și/sau reclamațiile, nu prieteni, rude ale acestora sau mai știu eu ce altceva, astfel încât să aibă portofolii cât mai stufoase și pline de recomandări false. Nu. Noi, clienții, vrem oameni calificați și buni în ceea ce fac și sunt recomandați.

Eh, voi ce părere aveți despre existența acestui site? EU chiar nu credeam că există așa ceva și că este doar o fantezie a mea.

2 gânduri despre &8222;Despre școlile de meserii și portofolii #2&8221;

  1. Problema asta este la fel de reala in toata europa. Tocmai de aceea Spania nu are oameji pentru capsuni, si Germania duce lipsa de instalatori sau zugravi. Cine constientizeaza necesitatea implementarii meseriilor castiga o batalie mare la nivelul intregii europe !

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s