De ce așa și nu invers?

Nu știu la ce subiect vă așteptați, despre ce credeți că vreau să vă povestesc, scriu, așternând cuvinte, dar eu azi vorbesc despre epilare. Și da, știu că ăsta nu-i unul din subiectele pe care obișnuiesc să le abordez, de obicei, pe blogul meu. Totuși, fiind o nonconformistă, mă pot mula ușor pe orice fel de cerință și subiect. Așadar, să vorbim despre epilat, epilare și epilatoare. Pam Pam.

Am fost întrebată, printr-o cerință, ce fel de epilare prefer dintre următoarele două: cu ceară, sau definitivă.

intrebare

Și-am stat și m-am gândit. Serios că m-am gândit. Răspunsul meu, după o lungă și profundă analiză? La naiba cu durerea din două-n două săptămâni. Faza cu definitivul îmi surâde.

Una din mătușile mele, că am atât de multe încât nu le pot număra nici pe degetele de la mâini și de la picioare, îmi povestea acum ceva timp că ea s-a epilat definitiv, undeva la un salon din București. Și, povestindu-mi ea ce și cum, a început oarecum să-mi surâdă ideea. Desigur, bărbații n-ar înțelege asta, dar, cu siguranță, cele care mă citesc, cunosc sentimentul ăla groaznic al epilării cu ceară, în mod frecvent. Sinceră să fiu, prefer de zece mii de ori mai mult lama, decât ceara. Nu sunt tocmai o adeptă a durerii regulate.

Și uite așa, tot căutând și tot aflând diferite lucruri, am dat peste epilatorul care asigură o epilare definitivă și anume silkn glide. Acesta, cel anterior precizat, este primul epilator cu lumină pulsată (HPL), care nu folosește consumabile. Și, probabil, la fel ca și mine, vă întrebați cum poate el să asigure o epilare definitivă, pentru tot restul vieții, nu? Ei bine, epilatorul dă 50.000 de impulsuri ce, împreună cu lumina pulsată, asigură epilarea definitivă.

epilare definitiva

De ce lumină pulsată și epilare prin alunecare? M-am întrebat și asta, aflând că lansarea impulsului și alunecarea acestuia mai departe, ne permite să nu mai așteptăm să se încarce și, lumina pulsată este cea mai bună, la nivel de tehnologie vorbind, de a lucra cu un nivel de energie mare, ceea ce permite de fapt acoperirea mai bună a pielii, evitând tratarea aceleiași zone de mai multe ori.

Cum acționează însă mai exact epilarea prin lumină pulsată, ceea ce duce la epilarea definitivă? Este un proces destul de complicat, pe care am să vi-l explic în câțiva pași foarte simpli. Se pornește de la teoria phototermolizei selective(ceea ce înseamnă, pe scurt, distrugerea prin încălzire la lumină). Astfel, energia optică dezactivează creșterea părului. Cum se întâmplă asta? Firul de păr absoarbe energia din lumină și o transformă în căldură, în timp ce epiderma și țesutul înconjurător sunt răcite activ. Melanina, care este pigmentul din firul de păr, absoarbe de fapt lumina pe care o transformă în căldură, oprind astfel creșterea firului de păr pe un termen foarte lung de timp.

Apropo, ceea ce am scris în paragraful de mai sus, se întâmplă, la nivel tisular, în câteva fracțiuni de secundă (adică absorbția energiei de către melanina din firul de păr, transformarea acesteia în căldura și stagnarea implicită a creșterii firului de păr). Cât de tare poate fi asta, nu? Aproape fascinant. Și fără durere.

Mai jos, am să vă las un filmuleț în care veți putea vedea, pe viu cum ar veni, cum funcționează de fapt acest epilator. Până atunci, sunt însă curioasă ce metodă preferați voi: cu ceară, sau definitiv?

Sursă Youtube (user Vintila Otto)

4 gânduri despre &8222;De ce așa și nu invers?&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s