Priviri și gânduri aruncate prin fereastră

Lenjerii-hoteluri. Călătorii-avion. Concerte-discursuri. Singurătate-tristețe. Prefăcătorie-fericire. Minciună-reușită. Deznădejde-eșec. Mereu între două drumuri. Mereu între două puncte. Două locații. Alte sentimente.

Ajunsese deja la hotel. Deschisese ușa. Intrase. Nu știa dacă culorile erau vesele sau triste. Ei îi păreau doar întunecate. Știa că dacă avea să-nchidă ochii printre ele, pica în mrejele coșmarurilor și a viselor negre. Nu voia asta. Nu-i plăceau camerele reci și pustii. Nu-i plăcea singurătatea și, simțea că în prezența ei nu era suficientă pentru a răzbi zidul singurătății. Se simțea precum un fir plăpând de iarbă la poalele Zidului Chinezesc. Cum ar fi putut distruge un fir plăpând de iarbă, primăvara, Zidul Chinezesc?

Stătea în întunecimea camerei și încerca să privească în jur. Căuta obiecte. Le distingea. Le mângâia cu privirea și se întreba câți alții o mai făcuseră înaintea ei și cum o parte din sufletul fiecăruia rămăsese prinsă în obiectele din fața ei. Îți trecea degetele peste tapetul pereților și încerca să-și imagineze toate acele persoane care mai făcuseră asta înaintea ei, gândindu-se dacă o parte din ADN-ul lor rămăsese imprimat în cutele tapetului.

Privea pe fereastră. Își alegea mereu camere de hotel, la ultimul etaj, cu o priveliște de ansamblu asupra orașului . Adora să ptereacă o parte din noapte privind către luminițele ce păreau că-i stau la picioare și o venerau. Desigur, era doar în imaginația ei, iar ea știa asta. Contempla imaginea de dincolo de fereastră și spera ca o altă persoană să se uite în același punct, iar privirile invizibile să li se interescteze. Asta o făcea să nu se mai simtă atât de singură. Faptul că privirea ei se intersecta cu a altora, poate la fel de singuri, o făcea, inexplicabil, să se simtă mult mai puternică. Să prindă viață. O viață din care avea să le dăruiască, puțin câte puțin, zilelor ce aveau să urmeze. Și că pentru a primi viață, trebuia să dea la rândul ei viață. Așa că dădea viață sentimentelor, gândurilor și imaginație. Spera ca asta să fie de ajuns.

camera hotel

Se întoarce. Privește patul de hotel și lenjeria fără cute. Îi plăcea ca lenjeria să fie perfect întinsă și nu înțelegea de ce viața nu putea fi precum lenjeria. Perfectă. De ce viața ei avea o înșiruire de cute imense, de suișuri și de coborâșuri abrupte? De ce viața trebuia să fie complicată și nu simplă. Simplă și perfect întinsă precum lenjeria de pat a hotelului. I-ar fi plăcut să-și poată călca cutele. Să le întindă. Dar știa că dacă avea să facă asta, să-și îndrepte viața precum o lenjerie de pat, nu ar mai fi avut parte de fericire și extaz, iar sentimentele, gândurile și simțirile ei ar fi fost cu totul plate. Fără nicio formă asupra căreia să te poți focusa și contempla. Nicio formă care să merite dedicație și implicare.

Nu. Nu știa ce-și dorea. Nu știuse niciodată. Punea mereu fiecare lucru în antiteză. Se juca cu gândurile și cu sentimentele. Le punea întrebări fără să primească niciun răspuns, căci răspunsurile erau aceleași gânduri întrebătoare. Niciodată nu putea să-și lămurească dubiile. Dar știa că fiecare lucru se întâmplă cu un scop, iar destinul ei îi pregătea mereu câte ceva, el fiind cel care avea toată răspunsurile ei pierdute. Aștepta doar să-l întâlnească. Știa că-l va întâlni într-o zi. Iar în ziua aceea își va lămuri toate nelămuririle. Era ziua aia în care avea să închidă ochii pentru totdeauna. Ziua din care avea să stea la taină, pentru o veșnicie, cu destinul ei. Nu se grăbea să-l întâlnească, dar nici nu stătea pe loc.

2 gânduri despre &8222;Priviri și gânduri aruncate prin fereastră&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s