Casa visurilor mele

Cu toții avem în minte casa visurilor noastre, corect? Unii dintre noi o văd mare, cu o grămadă de terase si balcoane, o multitudine de camere spațioase, băi, holuri lungi și late, poate încărcate de tablouri, o sufragerie imensă, cu un șemineu pe colț, o masă din lemn masiv, lungă, cu 12 scaune, o canapea în partea cealaltă, covoare pufoase pe jos și geamuri cât camera. În spatele casei o grădină, un lac, o piscină, ceva care să vă facă să vă relaxați și să vă detensionați după zile și zile întregi în care ați acumulat foarte mult stres în cadrul diferitelor întâlniri la locul de muncă.

Alții au drept casă a visurilor un apartament luxos, nu cu multe terase și balcoane, dar destul de spațios și modern. Un apartament căruia să-i fie aplicată modernitatea și luxul din zilele noastre.

Și mai sunt acei oameni care își văd casa visurilor ca fiind o căsuță. Poate cu un singur etaj, maxim unul sau mansardată, cu puține terase și balcoane, adică o singură terasă, în spatele casei, spațioasă și deschisă, și un balcon mic în față. Nu foarte multe camere, dar fiecare să aibă baia proprie. O bucătărie cât se poate de spațioasă și o sufragerie medie. Unora le plac și șemineele, alții o vor cât mai simplistă și nici cu foarte multe decorațiuni.

Eu nici nu știu să vă spun din ce categorie fac parte. Cert este că nu-mi plac casele acelea foarte pompoase și încărcate cu diverse elemente arhitecturale. Îmi plac casele simple, cu geamuri aproape cât înălțimea peretelui. Fără terase și balcoane. Casele cu multe balcoane spre exemplu, îmi dau senzația că privesc un hotel, ori un bloc cu foarte multe apartamente.

Casa visurilor mele nu vreau să aibă mai mult de 3 – 4 dormitoare (mna, nu se știe niciodată când te trezești cu mai mulți musafiri pe cap și trebuie să ai unde să-i cazezi, nu?), fiecare cu baia ei. Dacă se poate să aibă doar un singur nivel și o mansardă, iar în spatele casei terasă și o grădină cu un lac (natural sau artificial – eu vreau lac). Sufrageria să fie într-atât de spațioasă încât să încapă o masă de 10-12 persoane, un televizor, o bibliotecă, un șemineu, o canapea și niște fotolii, eventual și o măsuță. Bucătărie, ei bine știți și voi că în bucătărie e nevoie de spațiu. Iar dormitoarele să fie suficient de mari încât să te poți mișca lejeri prin ele și să nu devii dintr-o dată claustrofob. Decorate frumos și în culori calde. Ahh, și era să uit: grinzi din lemn; multe grinzi din lemn. O scară din lemn și cât mai puține betoane.

Sinceră să fiu, m-aș mulțumi și o casă, cu două camere, fără nicio mansardă, din lemn, undeva la marginea unei păduri, în natură, înconjurată de munți și de mult aer proaspăt.

Pentru voi cum arată casa visurilor? Aia la care visați probabil zi de zi. O casă în care să vă puteți odihni liniștiți, să visați și să sperați la împlinirea a cine știe câte dorințe. Și da, poate că acea casă a visurilor nu se poate construi acum, dar, cu siguranță, într-un viitor se va putea. Eu una sper.

casa visurilor

Un gând despre &8222;Casa visurilor mele&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s