Cum să faci să muți mobila mai ușor prin casă

Când se apropie curățenia aia generală, multora le e groază. Pentru că, foarte mulți, atunci când fac curățenie generală mută toată mobila prin casă, pentru a putea face curat prin fiecare colțișor. Bine, asta nu ar fi neapărat o problemă dacă ar fi un mobilier micuț și ușor. Dar ce te faci când ai mobilier din lemn masiv pe tot peretele, de sus până jos, pe toată lungimea lui și mai e și plin de cărți, ori plin de haine.

Te apuci și scoți tot. Și parcă tot nu-i suficient, că mobilierul ăla masiv tot greu e. Nu la fel de greu ca înainte, desigur, dar suficient de greu încât să fie nevoie de 2-3 persoane care să se chinuie din răsputeri să-l mute jumătate de metru.

Soluția? Ori schimbi mobila, ori pur și simplu îi pui roți. Da. Îi pui roți. Și apoi o plimbi prin casă. Floare la ureche, nu?

Multă lume am văzut că apelează la această șmecherie. Și anume își pun roți la mobilier, pentru a putea fi mutată mult mai ușor prin casă de câte ori ai nevoie și de câte ori te apucă nebuniile de genul ăsta, că na… fiecare om e cu nebuniile lui, nu?

În plus, e roțile astea sunt chiar utile și îți ușurează considerabil munca și efortul. E bine să fim practici, zic.

Dacă i-aș spune tatei, cred că imediat ar da fuga să le cumpere căci, de fiecare dată când se face curățenie generală, el este chinuit responsabil cu mutatul mobilei. De fiecare dată când îi spune mama: „Dragă, săptămâna asta mă apuc de curățenie generală”, săracul tata se transformă la față într-un curcubeu. Și nu, nu de fericire. El consideră că, atâta timp cât faci în fiecare săptămână curățenie, nu ai de ce să mai faci în fiecare sezon curățenie generală și că, mai ales, nu ai efectiv de ce să te plimbi cu mobila prin casă. E fixată prea bine ca să ai de ce să faci curat după ea, sau pe sub ea. Mama însă e de altă părere. Și știți voi, cum femeia e gâtul și bărbatul capul, iar capul se mișcă după cum se mișcă gâtul… înțelegeți voi voia cui se face.

Așa că tata pune osul la muncă și o ajută să mute absolut fiecare corp de mobilier, astfel încât ea să scoată covoarele, să spele pe sub și inclusiv să șteargă pereții. Da, exact, maică-mea e o maniacă a curățeniei. Ar putea concura alături de maniacii de curățenie din întreaga lume și sunt sigură că ar ajunge fără prea mari probleme în topul maniacilor.

Dacă vrei și tu  să îți ușurezi munca să știi aici gasesti roti pivotante cu frana pentru mobilier. Sau, dagă vrei să îi ușurezi munca soțului tău, îi poți face o surpriză de Paști. Adică înainte de Paști, când vrei să te apuci de curățenie. Sau mă rog.. chiar și mai devreme , ca să nu mai numere cu groază câte zile mai are până la Paști și implicit până să îl pui iar să mute mobila prin casă.

2 gânduri despre &8222;Cum să faci să muți mobila mai ușor prin casă&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s