Ceva nou !?

N-am mai scris de mult. Mi-am neglijat blogul în ultimul timp, m-am neglijat pe mine. Acest post vine în urma stimulării Patriciei, căreia îi mulțumesc! În ultimul timp m-am ocupat mai mult de ”Miercurea fără cuvinte” și de ”Life in pictures”, nu-mi pare rău că am făcut acest lucru… îmi pare rău că am făcut doar acest lucru, deoarece se pare că există oameni ce vor ”un lucru nou” , ”un post nou”, ceva cuvinte de la mine, ceva gânduri proprii, vor imaginile mele din propriile cuvinte și nu doar cuvinte din imagini ori gânduri din imaginile postate în ultimul timp! Așa că îmi cer scuze pentru că nu am acordat , iarăși , atenția necesară acestui blog….. însă pentru revenirea mea voi scrie mai jos câteva cuvinte despre vestita PRIETENIE!!!

Prietenia nu este un cuvânt nici prea scurt și nici prea lung, este un cuvânt potrivit… însă dacă ar fi să îl punem pe un cântar sigur nu ar exista un număr spre care să se îndrepte acul cântarului pentru a-i valorifica greutatea și valoarea acestui cuvânt! Prietenia este atât de suavă, de fragilă și gingașă dar cu o rezonanță extrem de puternică. Fragilitatea ei este uimitoare… o prietenie adevărată o câștigi atât de greu și o pierzi într-o singură secundă! Prietenia se stabilește între două persoane ce se ajuta reciproc necondiționat.. prietenia adevărată e atunci când nu spui unui om lucruri doar ca să se simtă bine sau când încerci să-l protejezi, prietenia este atunci când îi spui adevărul verde-n față fie el dureros sau nu… însă îi spui un adevăr!!! Însă acum că am stabilit ce este prietenia… oare ce sunt prietenii? Cu siguranță nu sunt acele jucării cu care ne putem juca când avem noi chef! Sunt persoane. Au suflet și sentimente și multa iubire de oferit! Prietenii sunt acele persoane de care trebuie să ai grijă, pe care trebuie să le respecți și care trebuie să te respecte. Prieteni îți sunt aceia ce îți demonstrează prin fapte vorbele ”Sunt mereu aici pentru tine, oricând vei avea nevoie”. Prieteni îți sunt aceia ce nu te critică și ceartă, prieteni îți sunt aceia ce-ți explică greșelile și consecințele lor. Prieteni îți sunt aceia ce-ți arată și interiorul ambalajului nu doar ambalajul. Prieteni îți sunt aceia ce-ți oferă totul și nu-ți cer nimic în schimb, prieten le ești apreciind și oferind! Nu înțeleg de ce uneori suntem prea orgolioși să acceptăm o prietenie ori sfaturile prietenilor, nu înțeleg de ce preferăm să ne izolăm în singurătatea interioară și să ne prefacem doar că avem prieteni și oferim prietenie!! Nu înțeleg de ce preferăm să punem timpul peste prietenie.. chiar și o singură secundă alături de o persoană contează… un singur cuvânt ascultat o face să se simtă mai bine.. însă nu.. noi preferăm mereu altceva.. preferăm să alegem lipsa timpului iar ascultarea unui prieten se pierde undeva în neant!

15 gânduri despre &8222;Ceva nou !?&8221;

  • niciodata nu vom sti cat de dispusi sunt ceilalti sa ne fie prieteni… niciodata nu vom sti din rpima care sunt falsi si care nu.. asta ne ramane sa descoperim cu timpul.. din fapte..!
   Ultima ta replica… este adevarata….chiar stiu ce inseamna sa fi nedesparti de o persoana iar acum… parca nici nu te-ar cunoaste si esti un simplu om.. pe strada!
   Iti multumes de trecere… si te maia stept pe aici daca iti face placere!

  • frumos ai zis tu aici.. cam asa este… desi este o antiteza a situatiilor, ea este total adevarata.. ! Dar antiteza aceasta depinde de cat de adevarata este prietenia, de sinceritate si realitatea cu care ne prezinta faptele si pe noi prin ochii lor! Multumesc de trecere.. Toate cele bune!

 1. Ma bucur ca ai ales sa ne mai spui si noua cate ceva din sufletul tau si fara cuvinte..
  Ma bucur ca ai ales prietenia drept subiect de discutie…
  Ma bucur ca esti prietena mea si inca cea mai buna, cu toate ca azi de dimineata te-am trezit din somn si aseara nu am putut sa ascult ce ai avut sa-mi spui – sper ca nu te-ai suparat.
  Iti multumesc ca imi esti alaturi cand am ceva sa iti spun!
  Iti multumesc ca imi esti alaturi cand am nevoie de o persoana care sa imi asculte plansul!
  Iti multumesc ca esti realista cand sunt eu prea idealista!
  Iti multumesc ca esti prietena mea! 🙂

  • 1. Ma bucur ca te bucuri!
   2. Ma bucur ca iti place subiectul ales de mine, este unul de care ne ciocnim secunda de secunda… dar nu ne ciocnim de cel adevarat decat din an in paste!!!!
   3. Daca ma consideri prietena ta cea mai buna nu am decat sa-ti multumesc ca imi accepti defectele.
   4. Tu vorbisi cu mine azdimineata? Ma sunasi?? Scuze dar nu imi aduc aminte.. probabil eram prea obosita.. insa telefonul meu a confirmat cele spuse de tine.. asa ca te anunt ca vorbeai cu o somnambula ce nu mai stie nimic!!!!!
   5. De suparat.. se mai supara omul.. cand nu e ascultat si are nevoie.. dar acum totul e trecut.. nu mai conteaza… sti bine ca eu sunt atunci pe moment si apoi imi trece ( ca si tine)!!!!!
   6. Se pare ca eu am demonstrat si prin fapte sintagma „Voi fi mereu acolo pentru tine” , nu doar prin cuvinte!!!!
   7. Sintagma de mai sus eu mereu o respect ca pe un lucru sfant.. pentru ca de..!
   8. Ma bucur ca imi apreciezi sinceritatea si realitatea din ochii mei si a cuvintelor iesite din gura…chiar daca uneori mi-o considerati un „pesimism peste masura”.
   9. Tocmai s-a demonstrat ca realitatea e cruda… fiind asemanata cu pesimismul si realitatea fiind dreapta.. pesimismul e rau.. te distruge.. deci realitatea e distrugatoare.. cruda!!!
   10. Prietenia reuseste sa aline realitatea cumva… tocmai de aia realitatea nu e alinata.. pt ca in jur sunt numai prieteni falsi.. rar cate unul care sa-ti fie cu adevarat preiten… iar unul.. nu reuseste sa aline durerea provocata de ceilalti ce sunt majoritari!

   Si na ca tocmai am facut propriul decalog despre prietenie!!! Iti multumesc de trecere!

 2. Hei Piscot! Imi cer scuze ca am intarziat cu cititul dar nu am fost tocmai ok. Ma bucur ca ai abodrat tema asta si imi place ca ai surprins exact ce aveam eu nevoie. Bine aici sunt umpic cam narcisita . Dar asa e Patri. Te-ai obisnuit. Mi-a placut foarte mult ,,Nu înțeleg de ce uneori suntem prea orgolioși să acceptăm o prietenie ori sfaturile prietenilor, nu înțeleg de ce preferăm să ne izolăm în singurătatea interioară și să ne prefacem doar că avem prieteni și oferim prietenie!! Nu înțeleg de ce preferăm să punem timpul peste prietenie.. chiar și o singură secundă alături de o persoană contează… un singur cuvânt ascultat o face să se simtă mai bine.. însă nu.. noi preferăm mereu altceva.. preferăm să alegem lipsa timpului iar ascultarea unui prieten se pierde undeva în neant” . De asta aveam eu nevoie azi , de un prieten. Un simplu om care sa-mi spuna orice sa vorbeasca 1 minut cu mine. Doar atat. M-am regasit in postul tau, in fiecare cuvant iar partea cu sentimentele e adevarata…nu am cuvinte. Piscot sa mai scri, atingi niste probleme fundamentale si ma cufund in ele.

  • Patri, ma bucur ca ti-a placut postul.. imi pare chiar rau ca nu am mai scris de ceva timp pe aici.. dar consideram neimportant.. credeam ca nimeni nu va duce lipsa celor scrise de mine.. asa ca m-am rezumat la niste poze.. si trebuie sa iti multumesc ca m-ai stimulat sa scriu! Sincer.. tema.. mi-ai inspirat-o tot tu, pe langa multi alti factori ce parca umplusera deja paharul! Imi pare rau daca postul meu te-a intristat.. insa ma bucur totusi ca te-ai regasit in el!O zi senina iti doresc Patricia!!!

  • cred ca pentru fiecare din noi , prietenia, are o insemnatate imensa! Nici unul nu ar putea trai fara prieteni.. ei sunt ca apa, ca aerul…..te poti lipsi de ei ceva timp dar nu pentru totdeauna! Iti multumesc de trecere si te mai astept pe aici!

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s