Decalog!

Încep să cred că există numeroase persoane cărora le place să mă enerveze. Spre exemplu o persoana care a ajuns în capul listei este chiar noua blogăriță ANA ce adoră să îmi dea teme ( datorită ei e fericit și blogul meu… că îi ma ofer și lui atenția cuvenită). Deci după cum ați observat am pomenit în fraza anterioară de o temă.. această temă se bazează pe scrierea unui decalog bazat numai pe afirmații, diferit de cel biblic ( acela fiind bazat pe negații). O temă tare complicată, pentru că fix în momentul acesta nu mă trosnește nici o idee…dar să vedem totuși ce va ieși până la sfârșit:

DECALOGUL meu:

 1. Învață să-i apreciezi pe cei din jurul tău și pe tine!
 2. Învață să fii optimist, ca să poți găsi mai ușor fericirea!
 3. Iubește mereu lucrurile mărunte din viața ta!
 4. Să ai mereu încredere în tine și vei reuși să răzbești mai ușor în viața!
 5. Să fii mereu sincer cu tine, ca să poți să fii sincer și cu cei din jurul tău!
 6. Iubește-i cu adevărat pe cei care ești sigur că te iubesc și ai să suferi mai puțin!
 7. Mulțumește-te mereu cu puțin ca să primești mai mult!
 8. Crezi mereu că există loc și de mai bine!
 9. Fii un prieten adevărat și o să ai parte de multe bucurii!
 10. Ascultă-i mereu pe ceilalți dar să iei aminte doar de lucrurile bune!

Cam acesta a fost decalogul meu. Nu știu cât de mult v-a plăcut, însă știu că mie mi-a fost destul de greu să-l realizez! Pentru că este o temă dificilă și nu se știe cui îi place și cui nu, eu vă invit să o preluați fiecare cum vrea și cine vrea!

13 gânduri despre &8222;Decalog!&8221;

 1. Cred ca toata lumea ar avea de beneficiat de pe urma respectarii celor 10 puncte ale decalogului tau,insa am o obiectie privind regula numarul 2(„Învață să fii optimist, ca să poți găsi mai ușor fericirea!”).Sa luam cel mai simplu exemplu,o lucrare la scoala:
  Noi credem ca am facut de nota 9 insa,optimisti fiind,speram ca vom lua 9 sau 10.Soseste lucrarea,doua lucruri se pot inampla:
  1.Luam 9 sau 10.Din moment ce ne-am asteptat la asta,sunt sanse mari sa tratam „reusita” cu indiferenta sau foarte putina fericire.
  2.Luam o nota mai mica decat 9(7,in cel mai rau caz).Pentru ca am fost optimisti si ne-as asteptam la lucruri bune,aceasta palma peste fata o sa ne doara ceva mai mult decar ar fi trebuit.

  Acum,sa zicem ca am fi fost pesimisti.Credem ca vom lua nota 9 insa ne asteptam la un..8 sau 7!
  1.Luam 9 sau 10.Pentru ca am fost pesimisti,nota aceasta va veni drept o surpriza placuta,probabil ca vom fi mult mai fericiti decat in primul caz,cand am fost optimisti.
  2.Luam nota mai mica decat 9(7 sau 8).Din moment ce noi(pesimistii) ne-am asteptat la asa ceva,vom trata nota cu indiferenta,poate ne vom intrista foarte putin.

  Ok,acum pentru a generaliza si mai mult:
  Un necunoscut isi apropie mana de fata ta.
  Optimistul va crede ca necunoscutul vrea sa-l mangaie pe obraz.Daca se intampla asta, el nu va fi prea fericit deoarece asteptarile i-au fost indeplinite.In schimb,daca necunoscutul vrea sa-i dea o palma peste fata,acea palma o sa-l doara mult mai tare.
  Pesimistul se va astepta ca necunoscutul sa-i dea o palma peste fata.Daca acesta vrea defapt doar sa-l mangaie pe obraz,el va fi foarte fericit,deoarece se astepta la ceva rau si ceva bun s-a intamplat.In schimb,daca si el primeste o palma peste fata ,nu il va durea asa de tare ca pe optimist deoarece,spre deosebire de acesta,pesimistul se astepta la acea palma.

  Cateodata,cred ca e mai bine sa fim pesimisti,sa ne asteptam la lucruri rele,deoarece,daca acestea chiar vin noi nu vom fi surprinsi iar daca lucruri bune se vor intampla,noi ne vom putea bucura cu adevarat de ele.In schimb daca suntem optimisti,ne asteptma la lucruri bune si inversul se intampla,e posibil sa fim dezamagiti la final…
  P.s Cei ce reusesc sa citeasta tot comentariul meu fara a injura cel putin o data pe parcurs au o briosa din partea mea.

  • 1. Dă-mi brioșa, fie ea chiar și printr-o poză!!!!
   2. Ai analizat foarte îndeaproape optimismul și ai și tu dreptatea ta, însă eu îmi mențin părerea.. nu trebuie să fim mereu pesimiști să credem că se va întâmpla mereu ceva rău doar ca să primim de fapt ceva bun! Eu cred că fiind pesimist te macină mult mai mult pesimismul pe interior până să primești ceva bun, decât dacă ești optimist și mereu cu zâmbetul pe față, fără stres și alte cele!
   Îți mulțumesc de trecere și de părere! O zi frumoasă în continuare!

 2. Pot sa spun si eu ceva? ;)) A 6-a regula tu nu o prea respecti 😉 Si eu sunt fericita ca te-am enervat asa de tare si ai scris asta! >:D< Sper sa respecti mereu ce ai scris tu aici, pentru ca e al tau si daca nu il respecti tu, atunci cine? =))

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s