DUȘ rece!

Ador să privesc ploaia, fulgerele, ador să văd cerul luminat ca ziua de un singur fulger! Ador să privesc ploaia de dincolo de geam, ador să o aud cum bate în geam, ador de altfel să stau în ploaie, ador ca picăturile să-mi atingă pielea. E relaxant. Simți prin atingere că picăturile încearcă să comunice cu tine, să-ți transmită într-un fel sau altul o parte din puritatea naturii.Când picăturile te ating, crează din tine un element, unul neșlefuit și fără un rol anume.

Ploaia.Ploaia te face să zbori, ploaia te doboară, ploaia îți făurește cele mai mărețe vise, ploaia ți le curăță de culoare. Ploaia îți dă speranța unui nou început,ploaia îți ia tot când se sfârșește.Fiecare fulger ce lumina cerul dincolo de nori trezește în omul de rând dorința de căutare, de căutare a unui nou început, de căutare în gânduri, de căutare în lumina ce pare infinită pe cer pentru câteva fracțiuni de secundă. Lumina pare călăuzitorul în eternitatea de dincolo de ea…lumina e cea care simți că vrei să o cauți pentru o fracțiune de secundă… dar totul dispare când lumina se ascunde parcă după nori, se simte urmărită… și pleacă…

Ploaia te inspiră, ploaia te purifică, ploaia te induce în meditații adânci, ploaia te liniștește, ploaia te adoarme dansându-ți pe geam și cântându-ți bătăi ritmate ale picăturilor de ploaie. Ploaia te trezește în miresme de aer proaspăt. Ploaia și doar ploaia te induce parcă într-un parasimpatic continuu și plin de visare. Pe dansul și muzica ploii, parcă timpul se oprește în loc, chiar și tu te ridici din propriul ”tine” și privești totul ca la cinema, privești pe pauză dar în derulare.. o derulare oprită sau ceva asemănător.

Astăzi pe la mine a plouat. A început cu fulgere, apoi cu tunete și au urmat picături mari și apăsate de ploaie. Totul părea superb de sub  parbriz. Însă totul a fost magnific sub picăturile de ploaie. Cum am iești din mașină în nici 3 m m-au cuprins picăturile de ploaie din cap până în picioare. M-au răcorit.Iar până la etajul 3 m-au răcorit de tot… De acolo de jos, picăturile de ploaie păreau că vor să te sufoce, să te lase fără viață, să te acapareze cu totul… însă de sus, de la etajul 3, privind pe geam peste blocuri către fulgerele ce luminau cerul și înapoi pe pământ, picăturile de ploaie păreau că doreau doar să mângâie Pământul și tot ce sălășluiește în el sub fulgere, sub lumina călăuzitoare a fiecărei picături!

Mai jos, am decis să vă las în compania unui fulger și a unei melodii. Și cam atât îi de capu postului ăstuia, că-i fix 00:00 și nu mă mai pălește inspirația. Ploaia aproape că s-a oprit….abia se mai aude câte un strop bătând în geam, nici picăturile nu mai au puterea să danseze. Poate că-i târziu și pentru ele! Dar vă las totuși un link către blogul Anei, poate pe acolo găsiți mai multe chestii interesante!

 

13 gânduri despre &8222;DUȘ rece!&8221;

  1. Mno… Sa stii ca ploaia de aseara mi-a placut si mie si mi-a amintit de niste chestii foarte dragute :)) Si mie mi se pare ca dreptatea e de partea lui Calin :))) Tg-Jiul e tentativa de resedinta de judet 😀 Prefer Bucuresti-ul ❤ ;))

  2. când am ajuns azi pe la tine ascultam tocmai Creed, cu totul altă piesă, ce-i drept (My Own Prison). multe ţi-a mai inspirat ţie ploaia de ieri 😉 . la noi a dat cineva cu stropitoarea, doar s-a făcut că plouă, dar, cine ştie, poate azi, poate mâine…
    şi dacă tot e vorba despre ploi…

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s