Gânduri…

 de iarnă pe timp de vară

Pentru că e VARĂ şi temperaturile sunt foarte ridicate, m-am gândit să postez ceva care să ne răcorească mintea şi privirea.

Enjoy it!

Ningea. Era seară şi ningea. Ningea aşa de tare încât parcă nu puteai desluşi imaginile de dincolo de fulgi. Lumina becurilor se frângea printre fulgi, iar eram atât de fericită privind de dincolo de geam la mica lor ”ceartă”.

M-am simţit cuprinsă de ei, de toţi acei fulgi ce pluteau răzleţi în aer, lăsându-mi gândurile pe aripile lor, să zboare şi să se ducă cât mai departe…unde-or vedea ele cu ochii.Gândurile mele, fiind numai şi numai ale mele, erau mereu conectate la creierul meu, transmitând ochilor minţii imagini de acolo de foarte….foarte departe. Şi uite aşa gândurile mele, săltăreţe de felul lor, pentru că sareau aşa de pe un fulg pe altul cât mai sus…sus de tot până pe nori…şi de acolo ca prin minune mi-am văzut gândurile împinse particulele de praf şi stele direct pe o bucată mică din ceva neuniform şi tare. Părea a nu fi loc mai mult de o persoană…şi cum gândurile mele erau multe pe vremea aceea, vă las vouă imaginaţia să lucreze 🙂 . Însă locul acela era mult prea mic pentru ele, dar pe cât de mic era pe atât de multe taine ascundea. Iar gândurile mele se simţeau exploratoare, căutau ceva,ceva nou…diferit de tot ce găseau acasă.Au început  să se uite împrejur şi spre uimirea mea şi a lor au găsit acolo ceva gingaş. Ieşea din lucrul acela neuniform cel mai gingaş lucru, un fel de ghiocel, părea identic cu al nostru, însă era diferit, diferit poate prin simplul fapt că nu era al nostru, că era pur şi simplu undeva acolo printre praf şi stele, într-un loc ştiut numai de mine şi gândurile mele. Poate că asta îl făcea unic şi special, faptul că exista doar pentru o persoană şi nimeni altcineva.

Şi-au mai mers gândurile mele cu privirea, întorcându-se de unde au plecat şi-au dat din nou de ghiocel…la început gândurile mi s-au întristat, dar brusc toate stelele au început să sclipească mai tare în jurul ghiocelului, creând un element magic între toate elementele prezente acolo. De odată m-au străfulgerat mii şi mii de alte gânduri, însă doar unul mi s-a părut mai important. Totul era negru dar luminat, peste tot era pustiu în jur şi totuşi mii de stele şi un singur ghiocel pe o planetă îndepărtată. Toate acestea m-au făcut să apreciez lucrul simplu dar gingaş şi special, special doar pentru mine, pentru că doar pentru mine exista.

M-am trezit……fericită cu privirea printre fulgi, culegându-mi parcă toate gândurile ce coborau de pe stele pe aripile fulgilor şi apoi direct în ochii mei.

 

6 gânduri despre &8222;Gânduri…&8221;

  1. Ok, asa cum ti-am spus, l-am citit si pe asta… Si ce pot spune e ca esti al doilea Antoine de Saint-Expuery… Micul Print ❤ Chiar ca imi place cum scrii… Dar pe mine, tot vara ma inspira 😉

    Nu-ti spun cat de greu mi-am amintit de melodia asta si cum am reusit sa dau de ea, ca nu aveam decat ritmul in cap =))) Iti povestesc eu 😉

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s