Gânduri de seară…

În timp ce mergi singur în noapte pe stradă te năpădesc gânduri abstracte, gânduri de viață, gânduri din trecut, gânduri din viitor, te năpădește însăși viața ta, ori ceea ce crezi că e viața ta. Briza răcoroasă a vântului și mirosul proaspăt al copacilor din parc te transferă parcă în altă lume, o lume fără defecte, o lume perfectă, pură, în care nimic nu e de fațadă, totul e real, o realitate curată nepătată de dogmele crude ale societății. O lume unde probabil a luat naștere citatul pe care îl zăresc în fiecare zi alături de o poză de pe birou :

”Friends will be friends,

When you’re in need of love they give you care and attention

Friends will be friends,

When you’re through with life and all hope is lost

Hold out your hans because friends will be friends, right till the end”

În lumea noastră totul se rezumă la interes, bătaie de joc și dezamăgiri. Fericirea, fericirea conform dexului e o stare sufletească de mulțumire deplină, conform lumii în care trăim e doar o stare aparentă în urma căreia urmează un eșec ( ce-și păstrează definiția din dex). Nu înțeleg de ce ne încăpățânăm să ne dezamăgim chiar pe noi înșine, nu neapărat pe ceilalți. De ce nu încercăm puțină bunătate și compasiune, de ce nu încercăm adevărata prietenie și iubire, sinceritatea? De ce ne încăpățânăm să mințim? Să creăm o lume falsă în jurul nostru dar și a celorlalți? De ce renunțăm la vise așa ușor? De ce călcăm în picioare credințele și sentimentele celorlalți? De ce în lumea asta trebuie să înfruntăm cruditatea, nepăsarea, impertinența și răutatea ? De ce trebuie să învățăm să-i călcăm pe ceilalți în picioare pentru binele nostru? De ce trebuie să luăm în brațe hoția sentimentelor? De ce nu ne putem crea o lume bună, o lume în care falsitatea nu-și are locul? Peste tot în jur se spune că noi suntem viitorul, dar nimeni nu ne îndrumă spre crearea unui viitor pașnic, nimeni nu ne învață care-i de fapt bunătatea și sinceritatea! Toți ne îndreaptă spre ceva idealistic, dar nimeni nu ne formează pași cu grijă ci ne lasă buimaci spre un viitor cumplit , iar noi transformăm idealisticul în ceva groaznic, în răutate!

Când pornim în viață, plângem tocmai pentru că nu știm ce ne așteptă, ne simțim neputincioși în fața tuturor blestemelor pământești. Iar când stopul apare în viața noastră, respectiv moartea, zâmbetul ne cuprinde fața deoarece pășim altundeva, într-un loc în care acțiunile lumii noastre nu-și au locul, într-un loc curat fără falsitate. Și totuși atunci când ne naștem nu asta este viața la care părinții noștri visează să o avem. Atunci când ne naștem ni se arată o lume atât de frumoasă și fără cusur, suntem înconjurați de atâta bunătate și frumusețe, suntem înconjurați de o carapace perfectă până când carapacea nu mai suportă presiunile din exterior și se sparge asupra noastră lăsându-ne invadați de relele societății fără să ne învețe cum să le facem față. Pur și simplu ne copleșesc. Însă peste ani, în timp ce gravitatea problemelor crește, ni se pare că am fost prea proști în trecut neștiind cum să facem față acelor probleme parcă neînsemnate. Și tot peste ani învățăm că toate acestea sunt niște lecții cărora unii le facem față din punct de vedere psihologic, alții nu le facem față iar alții le fac față doar în aparență, în interior fiind profund copleșiți și îngreunați de toate lucrurile din jurul lor. Pentru aceștia din urmă fericirea e doar un ideal, pentru aceștia ipocrizia e comportamentul de bază, pentru ei lumea toată e alcătuită din scursuri ce trebuie călcate în picioare ca ei să reușească să-și ducă viața până la capăt demn, sau nedemn 🙂

Un gând despre &8222;Gânduri de seară…&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s