În viață mai și pierzi!

Cum e să ai ceva, să ai cel mai de preț lucru chiar în mâinile tale, să-l ai și să-l pierzi? E tragic, dureros și sfâșietor. Îți taie sufletul în mii și mii de bucățele cu tăișul ascuțit al indiferenței și îl lasă acolo pustiit..fără nici o suflare, luându-i până și ultimul gram de speranță. Dar uite că sufletul e mai puternic decât o simplă pierdere, adunându-se și închegându-se, întărindu-se de nepăsare amestecată cu durere. Iar sufletul se încheagă din ce în ce mai bine, păstrând adânc în interiorul lui o scânteie aproape inobservabilă din focul ce-a fost, o scânteie ce ține încă în viață sufletul, o scânteie ce nu-l lasă să se prăbușească, încălzindu-l cu iubire și speranță.

Dar uite așa, omul din greșeli învață, din pierderi dureroase învață să obțină în viitor totul pe plus. Ce trist că mașina asta complexă din univers denumită om … e atât de crudă, atât de nemiloasă. Omul nu știe să aprecieze în viață ce are, mereu e dornic de altceva, dornic parcă să nu mai iubească, dornic să nu se mai iubească parcă nici măcar pe el. De ce omul e dornic doar de distrugere, de ce omul a ajuns să se hrănească din ea? De ce omul nu vrea să învețe să trăiască în pace și să se hrănească cu ea? De ce?.. Pentru că viața e rea.. e crudă, iar omul se transformă după ea ..:(… din păcate.

Dar poate că în viață pierzi tot ce nu ai nevoie pe viitor, tot ce-i rău și merită să pierzi. Trist e că în prezent nu realizezi și te lași dus de valurile impulsurilor spre calea distrugerii tale și a viselor. Poate așa e mai bine, poate așa a fost să fie…ca visul meu să devină realitate, să scap de tot și toate.

5 gânduri despre &8222;În viață mai și pierzi!&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s