Leapșă turistică

„Leapșa am primit-o de la Aliceee la inițiativa celor de la Pravalia de acasa

Și pentru că îmi place să promovez frumusețile țării, vin și cu argumente în privință faptului ”De ce ar trebui să vizitați România”. Există undeva pe facebook ( ca să vedeți ca este și el bun la ceva) o dedicată locurilor frumoase din România, intitulată 273 de locuri pe care trebuie să le vezi înainte să pleci din România” … așa că vă invit să vizitați această pagină plină cu sute de fotografii din locuri superbe ce se găsesc NUMAI în România! Iar acum să înceapă și leapșa mea:

1. Dacă ați avea puterea ministerului voi cum ați promova România din punct de vedere turistic?

Dacă aș avea puterea ministerului aș face multe! De fapt fiecare din noi dacă ar avea puterea ministerului ar face multe lucruri, însă nu se știe dacă dau toate roade. Uneori nu contează nici investiția nici logica ei și nici locul în care s-a investit, uneori e nevoie de mult noroc ca promovarea acestora să fie pricepută așa cum trebuie! Însă eu dacă aș avea puterea ministerului aș investi în pliante de promovare internațională, însă mai întâi aș investi niște bani în renovarea tuturor complexelor turistice din țară ( sau dacă nu se poate  chiar pentru toate, măcar pentru cele mai importante). De asemenea aș încerca să creez noi modalități de agrement în stațiunile montane și nu numai, pentru că este importantă amenajarea acestora la standarde cât mai înalte pentru oferirea unui confort psihic în urma poposirii prin anumite locuri din frumoasa noastră țară, România!

2. Dacă un străin v-ar cere o lista cu 5 obiective turistice mai puțin cunoscute din România ce i-ați propune și de ce?

a) Castelul Bethlen-Haller: se află în Cetatea de Baltă din județul Alba și are o arhitectură franțuzească, fiind ridicat după modelul castelului Chambord din Franţa prin anii 1615-1624!

b) Zona turistică Sohodol: se află în județul Gorj și este impresionantă prin impozanța maiestuoasă a munților, prin culoarul dintre munți creat de râul Sohodol. Este o zonă liniștită ce-ți încarcă bateriile și îți oferă o priveliște de vis!

c)Vulcanii noroioși: se află în județul Buzău și sunt interesanți pentru noi, dar pentru străini. Raritatea lor îi face importanți!

d)Sculpturile lui Brâncuș: se află în județul Gorj, municipiul Târgu-Jiu. Merită văzute pentru importanță lor arhitecturală dar și pentru frumusețea și unicitatea lor. se spune că dacă faci o plimbare pe axa Brâncuș( Masa tacerii-Aleea scaunelor-Poarta sărutului-Biserica Sf. Apostol Petru și Pavel- Coloana infinitului) te încarci cu energie pozitivă și eliberezi toată energia negativă. Tot aici vă invit să vizitați și casa marelui sculptor, Constantin Brâncuși, de la Hobița.

e)Castelul Peleș:  poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

3. Dacă ați reprezenta România într-o altă țară ce suveniruri autentice din România ați duce cadou?

Dacă aș reprezenta România într-o altă țară cu siguranță aș duce drept suveniruri o macheta a Ansamblului Brâncuși, păpuși îmbrăcate în costume populare specifice fiecărei regiuni, o carte în limba engleză despre geografia și istoria României cu multe ilustrații, un covor împletit specific zonei din care provin sau nu numai, pliante cu locuri turistice superbe din România!

9 gânduri despre &8222;Leapșă turistică&8221;

  1. Imi place foarte mult articolul! Imi plac in special obiectivele turistice, de primele 2 nici nu am auzit!! 😦 asa ca multumesc! sper sa ajung si eu!
    La Peles imi doresc sa ma duc de mult timp dar am tot amanat ….
    Cat despre amanajarea locurilor de agrement, eu sper sa facem ceva cu apele minerale, atat de bogate in tara! Sa avem si noi un SPA la preturi romanesti

    • ma bucur ca iti place articolul…si am incercat sa pun si ceva atractii turistice mai putin cunoscute dar interesante! Iti urez o vizita placuta la Vulcanii noroiosi, dar si la Peles, eu personal l-am vizitat si nu as mai fi plecat de acolo, este absolut extraordinar atat prin arhitectura exterioara cat si cea interioara dar si prin numeroasele obiecte de valoare ce infrumuseteaza fiecare camera! Te mai astept pe meleagurile mele! Toate cele bune!

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s