Prin ploaie…

De aseară plouă într-una. Plouă mărunt peste străzile proaspăt săpate lăsând în urmă o mare de noroi în care te afunzi pur și simplu cu adidașii, te afunzi parcă cu totul și n-ai mai vrea să ieși pentru că îți place în ploaie. Mereu am considerat că ploaia curăță, spală pentru un nou început. Parcă ploaia face totul să renască și să crească. Ploaia pare sumbră și rece dar pentru mine ea e caldă și liniștitoare, e o alinare, un nou început cu un nou răsărit glorios de soare. Am așteptat.. și parcă mă rugam în fiecare seară cerului să mă cruțe de căldura infernală și  să îmi dea ploaia.. ploaia mea liniștitoare, mângâietoare ce face imposibilul să devină posibil într-o amărâtă după-amiază de luni. 

Până acum v-am obișnuit cu gânduri ca mai sus, însă acum vreau să încep prin a vă povesti ceva. O poveste poate ca oricare alta, însă specială pentru o persoană sau poate chiar pentru… DOUĂ! O poveste ce pare să înceapă de mult, o poveste nebăgată destul în seamă și tratată cu superficialitate, o poveste ce se leagă într-un final printre picături mărunte de ploaie. Povestea e a doi copii ciudați cu gene comune, mai comune decât se așteptau și puteau crede într-un trecut destul de apropiat. O poveste ce a început cu ceva timp în urmă, dar nu mă voi apuca sa le scriu aici romanul trecutului ci doar pe cel al prezentului. un prezent ce până ieri era indescifrabil și de  neînțeles pentru toată lumea, un prezent ce azi e înțeles măcar de 2. Povestea după cum am spus, și nu o mai lungesc, s-a continuat în ploaie  sub o umbrelă printre zeci de bălți . S-a continuat cu promisiuni și alergări prin ploaie, alergări ce păreau a fi dansul a doi fluturi  ce se fereau parcă de picăturile de ploaie dar care adorau să le atingă aripile ( tocmai ce-am zis.. ciudați). Parcă umbrela era în plus… și lumea de pe stradă, și mașinile… și semaforul, dar mai ales șoferul ce i-a udat din cap până-n picioare… preferau ca doar ploaia să aibă acest privilegiu săvârșit cu tandrețe. Și mergeau din ce în ce mai încet cu cât destinația se apropia din ce în ce mai mult.. le plăcea să privească cum picăturile de ploaie se contopesc cu bălțile, cum alunecă lin pe frunzele copacilor, dar mai ales cum se prelingeau pe fețele lor. Păreau lacrimi, lacrimi multe de fericire… și pe cât te reci erau ele .. pe atât de calde le erau sufletele, încât picăturile păreau să fie atrase de căldura lor și să alunece din ce în ce mai mult pe fețele lor.. ca într-o continuă reluare.  Piruete în ploaie…. legăminte prin picături de ploaie ce le atingeau mâinile împreunate parcă i-a unit mai mult, pași mărunți și suflete ce voiau să se oprească timpul  în loc pe vecie. Dar timpul continua să treacă și ei să meargă la fel de încet…până când destinația nu mai putea fi prelungită, era chiar acolo… în fața lor. Clipele frumoase, toate legămintele, promisiunile, dansul în ploaie… păreau să cadă pradă unui prezent trecut, păreau să devină curând doar o amintire vie… pentru că ea trebuia să rămână acasă… iar el să se întoarcă.. singurul lucru rămas era o ultimă îmbrățișare.

Începutul chiar dacă pare complicat el pur și simplu începe… fără să-ți dai seama… așteptarea lui e întotdeauna factorul chinuitor al sufletului. Continuarea e esența vieții, care nici nu îți dai seama când se sfârșește.. dar sfârșitul e cu adevărat chinuitor, nu aștepți parcă niciodată ca el să vină pentru că trăiești mereu continuarea. Îți dorești ca el să nu vină niciodată.. dar el vine.. vine și-ți îngroapă în trecut toate clipele de plutire. Singurul lucru ce-ți mai rămâne e așteptarea unei noi zile de mâine, în care te vei reîntâlni față în față cu momentele tale, cu legămintele și cu amintirea unui dans în ploaie ce ești sigur că nu-l vei uita niciodată.

5 gânduri despre &8222;Prin ploaie…&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s