Privind în jur…

N-am mai scris de ceva timp pe blog fie din lipsă de chef, fie din lipsă de inspirație ori fie din prea multă inspirație, gânduri ce-mi inundau mintea, gânduri stranii și fără sens… ori doar prea complicate și neînțelese de mintea umană. Însă azi mi-a fost indicat să postez ceva pentru miercurea fără cuvinte desfășurată la Carmen, doar că n-aveam chef de scris și nici de ales poze, n-aveam chef de nimic până la un moment dat când parcă cerul mi-a picat în cap și s-a făcut bucățele mici mici mici ( cerul că al meu cap îi tare!) în care părea să se oglindească un nou vis, un nou vis cu o altă privire și o altă culoare mai vie, parcă mai plină de speranță. Dar ce dureros e sfărâmatul cerului în capul tău, ce chinuitor….simți trădarea, simți sfidarea, simți cum totul se dărâmă în jurul tău : sentimente, prietenii, gânduri, vise, trăiri…și totuși tu rămâi în picioare, chinuit de ceea ce se întâmplă în jurul tău de ceea ce-ți faci tu , de ceea ce-ți fac ceilalți!

Dar ce faci când simți că tot ceea ce te formează se rupe ușor ușor din tine și parcă oricât ai încerca să treci peste ori să repari ceva ști că niciodată nu va mai fi la fel pentru că nu are cum să fie la fel, un lucru stricat va rămâne pe veci stricat oricât de reparat ar fi nu este ca nou este schimbat i s-au adus suduri în plus, cârpeli, cusături. Și cică nimic nu se pierde, totul se transformă… ce tâmpenie… când sentimentele par să ți se transforme.. le-ai pierdut… nu mai ai ce-a fost odată… când lucrurile se transformă pierdem inițialul pe vecie, pierdem o parte din noi ori poate pierdem tot.. pierdem o parte din ceilalți, dar pierdem. Transformarea e un joc de pierdere și câștig, pierdem ”inițialul” și câștigăm ”actualul”…dar se pare că înainte de a câștiga ceva trebuie neapărat să pierzi… viața-i un total troc de pierderi și câștiguri.

Și ce faci mai ales când simți că nimic nu se mai poate măcar repara? Când pata din sufletul tău nu vrea să se șteargă, când ceilalți doar o întinează pe mica porțiune albă rămasă din sufletul tău? Ce faci când te lupți cu morile de vânt ? Ce faci când speri că ploaia de afară îți va spăla și curăța sufletul și-ți va pune gândurile în ordine? Ce faci când speranța pare să fie purtată de picăturile de ploaie spre pământul noroios? Ce faci când ea se murdărește și se pierde? Ce faci când toate astea te fac să nu mai vorbești vreodată, să nu mai iubești vreodată nici măcar un animăluț, să nu mai scrii vreodată un text… ce faci când rămâi fără cuvinte, fără gânduri, fără sentimente, fără persoana ta? Ce faci când dorințele îți sunt încălcate? Ce faci când trădarea îți calcă pe urme în spatele tău? Și ce faci totuși când toate urmele lăsate de cioburile cerului în sufletul tău par să fie benefice… par să ajute uitării.. par să te scape de trecut , par să te scape de sentimente, par să te scape de tot .. și nu doar par.. ci te transformă.. te pierzi cu totul de inițial, câștigi o nouă tu nepăsătoare și neîncrezătoare.. ce simte că singurele confesiuni se fac doar intre tine și persoana ta.. ce faci atunci?… Nu faci nimic… te gândești doar la trecut… zâmbești sfidător și nepăsător dar mergi înainte și aștepți să pierzi ceva.. aștepți ca trocul să se facă din nou.. aștepți ca o noua privire să o șteargă din amintiri pe cea demult întipărită, aștepți o nouă voce, aștepți noi gânduri… aștepți gândindu-te la ce-i bun trocul ăsta în viața ta.. la ce pierderi.. la ce transformări.. pentru ce atâtea suferințe pe chipurile sufletești pentru doar o fărâmă de bucurie?

Trocul vieții pare să fie singurul care ne ține în viață… cum altfel să te poți ridica dacă nu cazi.. cum altfel să câștigi dacă nu pierzi.. se pare că-i tot una-n viață.. se pare că suferința este sursa vieții, sursa fericirii și a continuității!

8 gânduri despre &8222;Privind în jur…&8221;

  • Da, asa-i n-are nimeni ce sa faca decat sa se ridice si sa treaca peste … postarile.. imi pare rau ca nu am ma scris… dar… nu mi se prea legau gandurile… si cand incercam sa le leg iesea o mare amestecatura de idei fara sens! Insa am sa ma chinui sa ii dau sens cat de cat…:)
   Multumesc de trecere ! Te mai astept pe aici

 1. Pot sa spun ca sunt Speechless. Si pot sa spun ca ma regasesc in postul tau, in fiecare vorbulita pe care ai scris-o aici, in fiecare gand pe care l-ai asternut pe paginile blog-ului. Dar, de multe ori mi s-a daramat mie cerul in cap (si azi mi s-a daramat chiar de 2 ori din ce in ce mai dureros), de fiecare data am gasit farama aia de putere sa trec mai departe. Cum? Nu ma intreba, pentru ca nu sunt buna sa dau retete! Pierd multe chestii pe drum si de cele mai multe ori pierd chestii pentru ca nu stiu eu cum sa le pastrez. Dar daca nu le pierd din cauza mea poate ca nici nu imi erau asa necesare! Poate ca acele chestii nu meritau sa fie cu adevarat in viata mea. Si atunci, I’ll move on! 🙂

  Si vreau sa stii ca oricand, eu sunt acolo, langa tine, chiar daca mai fac eu boacane, nu vreau sa „move on” peste prietenia noastra! Ma ierti? :o3

  P.S. Ce comentariu imens… Scuze si pentru asta! ;))

  • Parca ai fi avut comentariul pregatit pentru acest post…in viata gresim.. da.. mergem apoi mai departe. viata continua.. stiu ca esti aici mereu.. cum sunt si eu.. dar uneori actionam gresit:-??.. insa mereu trebuie sa tinem cont de parerea celuilalt.. de ce vrea si celalalt.. daca vrea ori daca nu vrea… de parerea lui.. de gandurile si starea lui… de tot..
   Melodia..iti multumesc pentru ea.. e un gand bun.. o alinare:)
   Iertarea… iertarea se acorda, dar faptul rămâne… trocul s-a facut…. transformarea s-a produs… de schimbat nu se poate niciodata schimba nimic din ce a fost.. se poate doar merge mai departe… :*

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s