Reportaj 2…

Viața poate fi și altfel


Acest reportaj a fost făcut în urma cerinței doamnei profesoare de română, spre a ne crede mici jurnaliști. Subiectul a fost : despărțirea dintre Ștefan Gheorghidiu și Ela, din romanul ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu.

Mulți dintre noi considerăm că viața e nedreaptă și o comparăm mereu cu a celorlalți, însă comparăm viața urâtă pe care credem ca o avem cu aceea frumoasă și plină de împliniri a persoanelor din jurul nostru și niciodată cu aceea pe care și ei o consideră urâtă din punctul lor de vedere. Ce-ar fi să ne oprim puțin asupra ultimului eveniment monden, din familia Gheorghidiu, pentru că omul din clasa de mijloc se compară mereu cu cel din clasele pe care el le vede ”înalte” datorită ”umilei” diferențe de bani.

Probabil vă întrebați cu toții de ce am ales această familie perfectă  din toate punctele de vedere, de ce familia în care există așa multă iubire, de ce tocmai ei? Toți ne întrebăm de ce, chiar și eu mă întrebam înainte să aflu esența acestui subiect.

Ei bine, dragi cititori, să nu vă mai țin în suspans și cu întrebarea ”de ce?” cuplul ”perfect” al epocii noastre format din Ela și Ștefan Gheorghidiu s-a destrămat. De ce? Unde s-a dus dus frumoasa poveste de dragoste dintre blonda mlădioasă și domnul bine?. Ei bine s-a dus, s-a dus și nu pur și simplu. Se pare, susțin surse sigure ale gazetei, că la întâlnirea despre care ați citit într-un articol al gazetei de săptămâna trecuta, la întâlnirea grupului ”emancipat”, după cum este catalogat de noi și cei simpli, Ștefan Gheorghidiu a descoperit că scumpa lui Ela îl înșela cu un domn din cercul lor…un dansator.

Tragic chiar și pentru noi este că acesta a depus deja cerea de divorț . De ce tragic? Pentru că nu vom mai avea niciodată ocazia să scriem, înfocați, despre momentele în care aceștia erau surprinși vorbindu-și din ochi cu atâta dragoste, nu vom mai avea plăcerea să ne delectăm cu eleganța iubirii de care aceștia dădeau dovadă la fiecare întâlnire și se pare că nu doar la întâlnirile mondene ci și în viața lor obișnuită de cuplu normal.

Prin acestea de mai sus am vrut să încerc dragi cititori ai gazetei, să priviți toate trăsăturile vieții nu doar în cele frumoase… pentru că după cum vedeți și în așa zisa perfecțiune pot exista defecte, tristeți și dezamăgiri. Nimic nu e perfect, totul pare să tindă către perfecțiunea văzută prin ochii fiecăruia.

Iar acum , dragi cititori ai blogului, pentru că tot am decis ca azi să postez ceva legat de viață, am decis pe parcursul scrierii celor ce mai sus să postez un fragment despre aceasta din romanul ION pe care după cum bine știți abia l-am terminat :

„Peste zvârcolirile vieții, vremea vine nepăsătoare, ștergând toate urmele. Suferințele, patimile, năzuințele, mari sau mici, se pierd într-o taină dureros de necuprinsă, ca niște tremurări plăpânde într-un uragan uriaș.Numai gândurile ei, ațâțate de speranța împodobitoare a tuturor sufletelor, aleargă neîncetat înainte. Totul e monoton…monoton…monoton.. ca însuși mersul vieții.”

sursă imagine: Google Images

Un gând despre &8222;Reportaj 2…&8221;

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s