Sinceritate vs Politețe

Cunosc cel puțin o persoană ce îmi spune zilnic să fiu sineră și să las politețea la o parte, considerând că prin politețe minți mereu și nu poți fi niciodată sincer. Pe de altă parte eu cred exact invers, că poți fi sincer și politicos, ori… politicos și sincer I don't know. Susțin cu tărie că aceste 2 virtuți pot fi îmbinate cu ușurință și da, susțin și faptul că politețea este o virtute și o dovadă de bună creștere transformer* big grin. Știu din proprie experiență că sinceritatea este cea dintâi pe care nu trebuie să o uiti sub pernă, cea dintâi însoțitoare în viața de zi cu zi, ca de altfel și politețea . După umila mea părere  poți fi sincer liniștit, pentru că, cu toții știm că nu trebuie ocolit adevărul, el trebuie spus în față. Dar ce te faci atunci când adevărul este prea crud și nu mulți l-ar suporta? Nu mai bine încercăm să îmbinăm sinceritatea cu politețea, spunând astfel un adevăr ce îmbinat cu politețea ar deveni o idee mai puțin dureros?  Oare cum te-ai simți dacă ai ști că prin politețe puteai atenua suferința dar nu ai facut-o pentru că preferai mai mult sinceritatea? Sau oare ce-ar fi dacă am uita de sinceritate și am fi doar politicoși, preferând o minciună și apoi altă minciună și tot așa doar ca să nu sufere cei dragi ori chiar și cei din jurul nostru ce nu ne sunt atât de dragi? Ar fi tragic… foarte tragic broken heart.  După cum se vede, politețea nu e bună singură, dar nici singurătatea nu pică bine pe stomacul gol, așa că cel mai bine ar merge intercalate.

Fiecare persoană dorește persoana de lângă într-un anumit fel, cu animite viruți ori fără anumite viruți. Ca de exemplu anumite persoane vor doar sinceritate, altele doar  politețe.. dar toți exclud posibilitatea de existență a ambelor. Așa că dragii mei care vreți câte ceva și nu vă mulțumiți cu virtuțile celor di jurul vostru.. așa cum sunt ele.. aveți mai jos o melodie, din care sper să luați aminte ceva star.

14 gânduri despre &8222;Sinceritate vs Politețe&8221;

 1. Sinceritatea e mai aproape de adevar. Daca noi suntem sinceri fata de cel de langa noi, putem declansa in acela sinceritate si astfel sa avem sansa sa ne apropiem mai mult de adevar. Impreuna cu o anumita forma de politete e perfect. Zic forma pentru ca exista nuante de politete care sa sugereze apropiere, formalitate, iubire, indiferenta etc. Totul e sa poti sa exprimi nuantele.

 2. Sinceritatea şi politeţea nu sunt două lucruri care se exclud reciproc, ba dimpotrivă, şi cred că cel mai bine le stă împreună, să existe un echilibru între ele. Nu îmi place politeţea excesivă, însă sunt adepta unei politeţi naturală, care vine de la sine, care este ceva firesc. Iar sinceritatea chiar nu exclude deloc politeţea, chiar dacă ai un lucru neplăcut de transmis o poţi face într-un mod cît se poate de politicos.

 3. Politetea devine o problema când dorința de a face pe alți fericiți începe să eclipseze sinceritatea. Si astfel putinele momente de sinceritate sunt interpretate drept minciuni politicoase. Si îți poți pierde încrederea celor din jiu;).

 4. Andrei .. ai scris chiar mai mult ca mine intr-un singur comentariu :). Să-ți amintesc ce ziceai chiar tu? cum că scriu prea mult.. ei uite în sfârșit cu acest post ti-am respectat sfatul și am scris mai puțin. Îți mulțumesc ca de obicei pentru timpul acordat postărilor mele și acum pentru acest lung și drăguț comentariu. MULȚUMESC.
  P.S. : Să înțeleg că votezi pentru ambele? (Dacă da… uite încă ceva care ne aseamănă….spre nefericirea ta )

 5. Sinceritate… politete… stii ceva? Eu cred ca tine de educatie.
  Si prin educatie nu ma refer la orele alea de scoala in care ti se zicea de cat de bravi ou fost conducatorii nostri la majoratul lui Burebista. Ma refer la educatia… vietii:)

  Cei care zic ca se poate sinceritate fara politete (si doar fara politete) au fost crescuti asa. Toti i-au lins in trei litere, tot timpul li s-a facut pe plac, si nimeni niciodata nu a avut curaj sa fie sincer. Da, sinceritate fara politete. Ei sunt niste „victime”, care au fost mintite atat de mult, incat nu mai deosebesc adevarul de restul:)

  Cei care zic ca se poate politete fara sinceritate (doar fara sinceritate, si aia cand sunt ei sinceri… moment rar 🙂 ) iar au fost crescuti asa. Ei erau cei care lingeau :(.

  Iar cei care zic ca se pot ambele (printre care si eu), ghici ce? Au fost crescuti asa. Au invatat sa zica undeva la jumate sau chiar mai mult de adevar. Iar partile rele, sa le cosmetizeze putin. Adica zicem tt adevarul, dar ce e rau, insa minor, il machiem putin sa dea bine. Nu ii zici unui om ca e prost, ii zici ca nu e foarte destept:). Ce e rau de adevaratelea, insa, nu trebuie omis niciodata.

  Andrei.

  Textul de mai sus reprezinta o opinie personala si trebuie tratat ca atare.

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s