Un creion de două feluri

Într-o zi obișnuită de școală, într-o oră de predare la limba română, terminându-și de predat lecția și încercând să scoată nițel plictiseala din elevii săi, profesoara încearcă să ne însușească cum știe dânsa mai bine lecția predată. Cum? În cel mai simplu mod cu putință : să realizăm două mici compuneri în care să includem , separat, particularitățile a două stiluri. Stilul tehnico-științific si respectiv stilul beletristic. Priviți ce a ieșit:

CREIONUL

Creionul este un instrument de scris foarte des folosit de către populația globului, deoarece mina acestuia poate fi îndepartată ușor de pe hârtie cu o gumă de șters.

Acesta poate fi de mai multe tipuri, deferențele între creioane făcându-le caracteristicile minelor ce pot fi de tip HB și B2, diferențele fiind vizibile la scriere, unele fiind mai moi și scriind mai bine respectiv HB, iar altele mai tari respectiv B2. Creioanele pot fi diferențiate ,de altfel, prin grosimea minelor ce pornește de la 0,25 mm.

O altă diferență între creioane este felul acestora, ele fiind creioane mecanice(cele descrise mai sus) ,creioane din lemn cu mină fixă (și la acestea mina fiind de mai multe mărimi) și creioane cerate(acestea folosindu-se foarte mult în desenul artistic).Spre deosebire de creioanele mecanice, creioanele din lemn cu mină fixă și creioanele cerate pot avea toate nuanțele posibile.

Același CREION privit cu alți ochi

 În viața mea, creionul se regăsește în foarte multe momente. El poate este singurul cu care îmi împărtășesc aproape toate drințele și ideile. El este cel care îmi află primul visele de peste noapte, el și nedespărțitul caiet.

Din acest creion ies cele mai năstrușnice idei ale minții,pe care degeaba le ai, dacă nu le poți împărtăși unui creion. Cu un creion poți da frâu liber imaginației,îți poți schița propria ta lume,propriul tău univers,poți vedea și cu ochii tăi nu doar ai minții…gândurile.

Cu un creion simți că poți controla întreaga lume. Îl iei în mână și desenezi un soare,o stea, o floare nemaivăzută ce va fi doar a ta…și numai a ta….și ține minte că nimeni nu ti-o poate lua pentru ca este a TA. Și lumea pe care ai desenat-o o poți decupa și ține în mână ca pe lumea ta, fiind astfel un minuscul într-o lume gigantică și un gigant pentru lumea ta.

CREIONUL este tot ce poți visa!!!

12 gânduri despre &8222;Un creion de două feluri&8221;

  1. This is the reverse Un creion de două feluri | Ideas blog for anyone who wants to attempt out out some this content. You attention so some its near wearing to argue with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new stunting on a theme thats been handwritten active for age. Good lug, but zealous!

  2. nu este exaxt bun dar merge creionul dar daca va place asta va rog sa imi raspundeti : un creion este ceea te transpune in alte momente , poti realiza multe stergant si scriind ma duce cu gandul intr-o alta dimensiune unde imi pot desena propriile mele personaje nu poate fi numai all meu dar si al tau . Poate fii un creion fermecat ce-ti poate citi gandurile . Va rog daca va place scrietimi.

  3. Imi amintesc de asta ;)) Stiu ca ramasesem ceva gen „ha?!” la descrierea stiintifica, cand noi toti scriseseram ceva gen ‘creionul e ceva cu care scrii si apoi stergi’
    Niiiiiice 😀
    Ma bati daca iti las putina critica constructiva? Cu grija la repetitii 😀

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s