Semn SPRE carte!

Menționez faptul că cele de mai jos sunt preluate cu copy-paste (cu mici modificări) de la cea care a inițiat campania: Sonia Spătariu.
Această pagină are ca scop promovarea proiectului de mai jos.
Proiectul se adresează tuturor iubitorilor de carte și cultură. Tuturor celor care vor să răspândească „drogul” mai departe.
Vă așteptăm cu drag, oameni frumoși!

MECANISMUL DE DESFĂȘURARE AL PROIECTULUI

Titlul proiectului: Semn SPRE carte

Periada de desfășurare : Întreg anul 2014 (cu intenția de a face din acest proiect un lucru permanent)

Cine se poate implica:
Persoane fizice și juridice, companii, instituții de învatamant etc*

COORDONATORI: “Sediul de campanie” al acestui proiect va fi pagina “Semn SPRE carte”.

TIPUL DE PROIECT:  Umanitar

SCOPUL:  darul de carte

OBIECTIVE: 500 de cărți donate (cu ținta declarată de a depăși acest număr)

RESURSE : donații (exclusiv formate din cărți)

Promovare: Principalul canal de promovare va fi constituit de articole scrise pe blogurile care doresc să se alăture campaniei. Fără a fi exclusă nicio altă metodă de a populariza acest proiect.

Resurse umane: Proiectul se bazeză pe voluntariat. Susținerea lui se realizează prin propria implicare. Fiind o acțiune pro bono nu există recompense materiale.

ARGUMENTUL PROIECTULUI: Într-o lume în care auzim tot mai des că lectura nu mai este o obișnuință, există copii și adolescenți care și-ar dori să citească, dar nu au acces la cărți. Și există părinți care pun cartea ultima pe lista de priorități. Nu pentru că așa vor. Pur și simplu mijloacele materiale îi obligă să facă acest lucru.

În aceeași lume în care trăim și pe care o blamăm pentru trecerea culturii mereu pe planul doi, exită copii și adolescenți cu sete de cunoaștere, dar cărora le lipsește îndrumarea și sprijinul familiei. Uneori chiar și al școlii.

În această lume în care există oameni cu drag de carte, existăm și noi. Cei norocoși că am descoperit că și lectura te face om întreg. Dragul nostru pentru cuvântul tipărit va fi deplin doar atunci când îl vom împărții și cu alții.

GRUPURI ŢINTĂ: copii între 6-18 ani proveniți din familii cu resurse materiale și financiare precare

Mecanismul de desfășurare a proiectului:

– acțiunea de donare a cărților va avea loc o dată pe lună și va fi făcută prin rotație de cei care doresc să se implice în identificarea beneficiarilor acestei acțiuni

Concret, vom proceda așa:

– Scriem pe blogul propriu un articol care să popularizeze această campanie (am ales ca punct de reper ultima duminică din lună, cu precizarea că putem scrie începând din ziua de joi care o precede și până în ziua de miercuri de după ea) . Ca să evităm monotonia și să nu povestim la nesfârșit acest mecanism și celor care deja îl cunosc, o să vă propun de fiecare dată o temă nouă, urmând ca în finalul postării să includeți câteva cuvinte despre acest proiect și o trimitere către acest mecanism de desfășurare a lui. Orice alt mod de abordare este nu numai permis, dar și binevenit. Vom aduna toate aceste postări într-un tabel. Nu ca să punem absenții sau prezenții ci ca să vedem cum stăm. Frecvența acestor articole nu este obligatorie.

– În aceeași perioadă vom mai avea, ca excepție la cele scrise mai sus, și un alt fel de articole. Cele în care vom afla povestea felului în care au fost dăruite cărțile lunii.

Cum vom stabili cine va face următorul dar de carte?

Un document va fi în permanență deschis. Identificați posibilii  beneficiari și exprimați-vă dorința de a fi unul dintre cei care vor dărui cărțile. Nu uitați să lăsați o adresă de e-mail pentru a putea pune la punct toate detaliile. În funcție de câte volume avem la dispoziție, vom stabili către cine pleacă acestea (unul sau mai mulți bloggeri implicați).

Atenție către cine îndreptăm aceste daruri. Scopul este ca aceste cărți să ajungă la copii și adolescenți care chiar și le doresc. De asemenea atenție și la redactarea articolelor în care povestim cum s-a desfășurat acțiunea. Publicarea de fotografii sau date personale fără acordul părinților celor vizați poate constitui o problemă.

Laitmotivul acestui proiect va fi semnul de carte.

Fiecare carte va fi însoțită de un semn de carte. Completați cu marker cine și cui dăruiește. Păstrați un semn de carte pe care să notați prenumele beneficiarului (sau a beneficiarilor dacă veți dărui mai multe cărți). Scopul este ca la final de an să le adunăm pe toate. Bineînțeles că și cel care va fi mesagerul darului, va primi un semn de carte personalizat pentru el. De asemenea semne de carte vor primi și cei care fac donații.

* Întrucât am intenția de a promova pe oricine va sprijini acest proiect, mă văd nevoită să fac câteva excluderi de la participare:

– formațiuni politice (fără a exclude participarea în nume propriu a oricăruia din membrii ei)

– companii care comercializează alcool sau tutun (fără a exclude participarea în nume propriu a  reprezentanților acestora).

– orice persoană sau întreprindere care promovează pornografia, vulgaritatea și extremismul.

Pagina de Facebook a proiectului (dă și tu un like.. și ăsta-i un ajutor): https://www.facebook.com/Semn.SPRE.Carte

Situația cărților primite și trimise spre viitorii beneficiari o găsiți accesând următorul link http://atshort.com/carti.

Dacă vrei să fii tu cel care donează cărțile dăruite de alții, ori vrei să dăruiești și tu din cărțile tale, ori amândouă, accesează următorul link și înscrie-te: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjlGbkLSmLtgdG5GWVN4R2tvZHZiMzNBSXRvVzlRMEE#gid=0
Ori trimite-mi un mail pe: pishky@ymail.com. Ori accesează secțiunea de contact din cadrul acestui blog (bara de meniu de sub titlul blogului).

Spune-mi părerea ta!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s